REVISTA PRESEI 18.12.2018

V.D.
Revista Presei / 18 decembrie 2018

REVISTA PRESEI 18.12.2018

Adevărul

Şoferii care încalcă regulile când nu-i vede poliţia vor putea fi turnaţi

Publicaţia "Adevarul", scrie că poliţiştii îi vor putea amenda pe şoferi şi pe baza înregistrărilor video primite de la participanţii la trafic, potrivit unui proiect de lege depus la sfârşitul săptămânii trecute în Parlament. Iniţiatorul acestuia, deputatul USR Mihai Botez, le transmite şoferilor ca, până când proiectul de lege va ajunge în dezbatere în comisiile de specialitate din Senat, să-şi monteze camere de bord în autoturisme pentru a vedea câte încălcări ale regulilor de circulaţie se pot surpinde.

Totodată, publicaţie informează că această lege le-ar da posibilitatea poliţiştilor să constate contravenţii şi pe baza probelor video trimise de participanţii la trafic care au montate pe maşini "mijloace tehnice video". Aceştia nu ar trebui decât să încarce imaginile surprinse pe site-ul Poliţiei şi să completeze, pe acelaşi site, o declaraţie pe proprie răspundere că ştiu că pot fi amendaţi dacă filmuleţul este contrafăcut. Proiectul prevede o serie de amenzi pentru cei care falsifică o astfel de probă. Concret, "falsificarea unei înregistrări tehnice video prin contrafacere sau alterare" şi "prezentarea unei înregistrări tehnice video falsificate unei unităţi de poliţie, în scopul de a dovedi existenţa unei contravenţii sau săvârşirea acesteia de o anumită persoană", constituie contravenţie şi taxează cu amendă de clasa a lV-a. Aceasta este cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile.

Cotidianul

Globalismul şi efectele sale

Publicaţia "Cotidianul" este de părere că Franţa se dovedeşte încă o dată prevestitoare a cotiturilor istoriei. Acum ea semnalează efecte deloc faste ale globalismului. Să observăm, însă, înainte de orice, că recentele proteste înregistrate în această ţară au, dincolo de diversitatea de interese ale manifestanţilor, substanţă economică şi socială. Nici cei care le dezaprobă nu au tăgăduit-o. Vârf al civilizaţiei moderne, Franţa are, totuşi, peste nouă milioane de săraci şi întâmpină dificultăţi de integrare a unei imigraţii neobişnuit de mari! Protestele de aici nu se lasă asimilate cu agitaţiile grupurilor volatile din alte ţări, mobilizate de servicii secrete şi companii, ce vor să controleze decizii cu preţul aruncării democraţiei peste bord.

Protestele au spus clar că aşa nu mai merge! Nu merge ca regim economic - neoliberalismul, îmbrăcat mai nou în haina globalismului, asigură dinamica profiturilor şi veniturilor, dar şubrezeşte valorile civice, dreptatea şi libertăţile. El a despărţit, în fapt, legalitatea de legitimitatea democratică. Nu merge ca regim politic - o preşedinţie monarhică, dar fără valori caracteristice monarhiei (demnitate, receptivitate la nevoile cetăţenilor), a rămas fără rezultate. Nu merge ca decizii ale unor lideri săraci în idei.

Bancherul

BCE avizeaza negativ legea privind modificarea Statutului BNR

Publicaţia "Bancherul" notează Banca Centrala Europeana (BCE) a avizat negativ o legea privind modificarea statului BNR initiata de senatorul populist Daniel Zamfir, cunoscut pentru initiativele sale legislative impotriva bancilor si BNR, un apropiat al avocatului Gheorge Piperea, implicat in numeroase procese impotriva bancilor, asadar direct interesat sa discrediteze sectorul bancar.

De asemenea, publicaţia informează că este vorba de legea privind eliminarea din statutul BNR a aliniatelor 3 si 4 de la articolul 25, care prevad ca membrii Consiliului de Administratie al BNR si personalul acesteia insarcinat sa exercite atributii de supraveghere prudentiala nu raspund civil sau penal pentru indeplinirea cu buna credinta si fara neglijenta a sarcinilor acestora, iar BNR suporta cheltuielile privind procedurile judidicare in aceste cazuri.

Zamfir si-a motivat initiativa legislativa considerand ca angajatii BNR se bucura de un regim privilegiat, "un nou tip de imunitate de natura sa creeze un dezechilibru in ceea ce priveste raspunderea tuturor cetatenilor in fata legii in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, imunitate ce excede cadrului constitutional."

Naţional

Mafia tigarilor, lasata fara porc de Craciun!

Publicaţia "Naţional" consideră că instalarea noului sef al Politiei Capitalei a fost de bun augur si a coincis cu una dintre cele mai spectaculoase operatiuni derulate de catre politistii bucuresteni si prin care, tocmai in pragul Sarbatorilor de Iarna, atunci cand vanzarile explodeaza pentru traficantii de tigari, una dintre cele mai complexe retele de contrabanda a fost anihilata. Iar asa cum ne-a obisnuit de ceva vreme, si de aceatsa data "buboiul" traficului cu tigari in punctele "traditionale" de comercializare ilicita din Bucuresti a fost "spart" tot de catre Politia Sectorului 2. Structura care, in urma unei operatiuni de amploare derulata chiar in acest wesend geros i-a urat astfel intr-un mod inedit un "bun venit" noului drector al DGMB, comisarul sef Adrian Ciprian Miron.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb