REVISTA PRESEI 22.05.2019

P.P.
Revista Presei / 22 mai 2019

REVISTA PRESEI 22.05.2019

Adevărul

Mărturia tulburătoare a românului absolvent de Drept închis pe nedrept în Austria. "Am fost ridicat de parcă eram cel mai periculos infractor"

Publicaţia "Adevărul" scrie că: "Un român a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), deşi era complet nevinovat. Autorităţile judiciare austriece au ignorat luni de zile martorii şi probele aduse de român care îi demonstrau nevinovăţia, dar şi faptul că abia se putea deplasa, deoarece suferise o intervenţie chirurgicală la un călcâi. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Traficant de droguri lăsat liber din cauza ordonanţei lui Tudorel Toad... Metoda prin care un şofer lăsat fără permis pentru că a trecut pe roşu... Parchetul General, despre dosarul Kovesi: Furnizarea de informaţii în ... Andrei B. (30 de ani), din Tecuci, absolvent de Drept, a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz (Austria), până când autorităţile austriece au stabilit că, de fapt, este complet nevinovat. Andrei B. a fost arestat în casa părinţilor săi din România, în aprilie 2018, în baza unui mandat european de arestare emis de un procuror din Graz. Bărbatul a fost acuzat că a făcut parte dintr-o bandă care a dat mai multe spargeri pe teritoriul austriac".

Bancherul

Bancile au început să crească dobânzile la depozite, dar numai dacă se fac economii noi, nu şi la reînnoirea celor vechi

"Bancherul" scrie că: " Doua banci mari, Raiffeisen si ING Bank, au lansat promotii cu dobanzi mai mari la depozite, dar numai pentru economiile noi, nu si pentru sumele economisite pana acum, dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat ca va mentine un deficit de lichiditate pe piata bancara, cu scopul de a mentine dobanzile ridicate, pentru implementarea politicii monetare intarite, in vederea reducerii inflatiei, care a ajuns la 4,1% in aprilie, cu mult peste tinta maxima a BNR, de 3,5% pe an.

Raiffeisen Bank a lansat o promotie valabila 3 luni, timp in care va plati o dobada mai mare cu o jumatate de punct procentual (0,5%), dar numai pentru depozitele in lei nou constitutie, nu si pentru cele in derulare sau care se reinnoiesc la scadenta.

In prezent, banca plateste o dobanda de 1% pentru depozitele la termen de 1 an constituite la ghisee si de 1,25% pentru cele deschise online si 0,75%/1% pentru depozitele la termen de 6 luni".

Cotidianul

Ambasadorul Germaniei, gând la gând cu Iohannis

Publicaţia "Cotidianul" scrie că Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, prezent la un eveniment, a îndemnat la vot, la alegerile europarlamentare din 26 mai, explicând ce ar însemna acest lucru pentru România.

"În acest moment Europa face faţă multor provocări şi nicio ţară sau grup de ţări nu le poate sfătui pe celelalte, întrucât fiecare ţară trebuie să facă faţă propriilor încercări în acelaşi timp. Acesta este mesajul pe care doresc să vi-l transmit: regula numărul unu a democraţiei este să nu laşi doar pe alţii să hotărască. Vom fi cu adevărat puternici dacă vom fi uniţi. Ziua alegerilor va fi o ocazie bună să lăsăm un mesaj puternic: Merg să votez! Şi simpla participare este o declaraţie. Mai ales aici, în Romania, dacă transmiteţi această declaraţie, veţi fi auziţi tare şi clar şi nu doar în ţară, ci oriunde în Europa", a spus Cord Meier-Klodt în cuvântul de salut rostit la Goethe-Institut, cu prilejul proiecţiei filmului documentar "Citizen Europe", citat de Agerpres".

Naţional

"Zburat" din MAI, 5.400 euro pe luna!

Cătălin Tache, de la Publicaţia "Naţional", notează: Asa dupa cum anticipam, Rares Vaduva nu a facut multi purici nici dupa salutara retragere de urgenta a detasarii sale din fruntea Ministerului de Interne. Pentru ca, dincolo de pozitia oficiala de director general adjunct al Directiei Generale de Protectie Interna, acesta se instalase practic la butoanele intregului minister, Carmen Dan ajungand sa fie catalogata pana si de ceilalti lideri ai propriului partid doar "blonda de la Interne". Toata lumea stiind ca strategul din umbra al amplei operatiuni de preluare a controlului sau chiar de "destructurare" a unor intregi structuri fiind de fapt nimeni altul decat acelasi Rares Vaduva".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb