REVISTA PRESEI 25.02.2017

Willy Homner
Revista Presei / 25 februarie 2017

REVISTA PRESEI 25.02.2017

ADEVARUL

Guvernul vrea să introducă o taxă auto pentru accesul în oraşe, care să înlocuiască timbrul de mediu

Guvernul pregăteşte pentru proprietarii de maşini, în locul timbrului de mediu, o taxă de poluare sub formă de vignetă, diferenţiată ca valoare în funcţie de normele de poluare Euro, de emisiile de noxe, dar şi de carburantul folosit, şoferii urmând să aibă acces în diferite zone ale marilor oraşe doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz. Sistemul este deja aplicat în Germania şi pregătit acum şi pentru România, scrie Profit.ro.

Fostul "adjunct" al lui Florin Iordache, procurorul Constantin Sima, cel care a coordonat OUG 13/2017, vrea să se pensioneze din magistratură

Pe ordinea de zi a plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 28 februarie se află cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de Constantin Sima, care ocupă funcţia de Procuror şef serviciu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sima a participat, alături de ministrul Florin Iordache, la dezbatarea public privind adoptarea OUG 13/2017, şi a confimat că el este unul dintre cei care s-a ocupat de acest act normative. Procurorul, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, a fost audiat în calitate de martor, pe 6 februarie, la sediul DNA, fiind citat în dosarul deschis după adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Poliţiştii au transformat un profesor universitar în infractor şi o dronă în avion civil

Imaginile din dronă cu sutele de mii de români protestând în Piaţa Victoriei, care au făcut înconjurul lumii, au deranjat autorităţile, care au hotărât să aplice legea. Autorul imaginilor, un respectat cadru didactic universitar, a ajuns să fie anchetat de poliţişti şi inculpat pentru că nu ar avea autorizaţie de zbor şi nici licenţă de pilot. Prodecanul Facultăţii de Litere, lector dr. Ştefan Cătălin Constantin, ridicat de jandarmi din Piaţa Victoriei, s-a ales cu dosar penal pentru "exploatarea unei aeronave fără a poseda certificat de înmatriculare şi certificat de navigabilitate". În fapt, "crima" respectabilului dascăl a constat în înălţarea pe cerul Pieţei Victoriei a unei banale drone, cu care imortaliza imagini, în cadrul unui proiect ştiinţific la care lucra.

Moise Guran, despre fake news: "Fenomenul e grav pentru că schimbă percepţia oamenilor în legătură cu lumea în care trăiesc"

Moise Guran a fost prezent în studioul Adevărul Live, unde a discutat despre aplicaţia Biziday, despre cum afectează răspândirea ştirilor false percepţia românilor despre lumea în care trăiesc, dar şi despre falia din societatea românească. "Prin aplicaţia Biziday noi dăm ştirile adevărate, garanţia este buna noastră credinţă, pentru că oricine greşeşte. Aplicaţia Biziday nu dă analize de niciun fel, nici măcar pe ale mele, pentru că ceea ce mă interesează este să facem un reset, să le dăm oamenilor informaţii care sunt pure şi simple, nici de stânga, nici de dreapta, nici în favoarea lui Dragnea, nici împotriva lui Dragnea", a spus el.

Digitalizarea învăţământului, prioritate pentru directorii de şcoli din UE

Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iaşi, cu aproape 1.000 de elevi şi 75 de cadre didactice, a reuşit să reducă cu 60% numărul de absenţe ale elevilor de la ore, în decurs de un an, printr-o comunicare rapidă şi eficientă cu părinţii acestora, cu ajutorul unei platforme digitale prin care, de exemplu, orice mesaj trimis de către şcoală a ajuns la o rată de citire de către părinţi de 50% în maxim o jumătate de oră de la trimitere. De asemenea, instituţia a înregistrat o creştere cu peste un punct a mediei pe şcoală, iar profesorii afirmă că s-au putut dedica mai mult actului educaţional pentru ca nu mai sunt nevoiţi să gestioneze partea administrativă. Această performanţă a fost posibilă datorită utilizării unei soluţii complete de digitalizare a învăţământului, oferite de Telekom în parteneriat cu Adservio.

Michael Moore propune un plan de rezistenţă, în timp ce Steve Bannon cere dreptei să se unească în spatele lui Trump

Statele Unite nu au parte de linişte după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă. Regizorul Michael Moore, unul dintre cei mai vocali critici ai noului preşedinte american, propune un plan în 10 etape de rezistenţă faţă de acesta, considerând că reprezintă o întruchipare a răului. Pe de altă parte, "eminenenţa cenuşie" de la Casa Albă, Steve Bannon, face apel la unirea tuturor conservatorilor în spatele lui Trump pentru bătăliile care urmează.

Real Madrid şi Manchester United ar putea juca pe Arena Naţională

Arena Naţională ar putea găzdui un turneu amical de lux la care să participe Real Madrid, Manchester United, Galasaray şi o altă echipă importantă din Europa. Conform Fanatik, evenimentul ar urma să aibă loc în această vară, în iulie sau august, iar costul turneului ar putea ajunge până la 5 milioane de euro. Sursa citată informează că de organizarea evenimentului se ocupă aceeaşi firmă care a adus la Bucureşti Barcelona, pentru un amical de lux cu Dinamo, în septembrie 2012. Real Madrid a jucat ultima dată în România contra Stelei, în ediţia 2005-2006 a Ligii Campionilor, când madrilenii s-au impus cu scorul de 4-1 pe Ghencea. Manchester United a jucat contra lui CFR Cluj în grupele Ligii în 2012, într-o partidă încheiată cu scorul de 1-2, pe stadionul din Gruia.

Ivan: Declaraţia lui Dragnea că nu sunt membru PSD, riscă să arunce PSD într-un scandal european

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că afirmaţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia el nu ar fi membru PSD de doi ani are consecinţe foarte serioase şi grave şi "riscă să arunce PSD într-un scandal european", întrucât banii alocaţi de Parlamentul European pentru grupul eurodeputaţilor PSD se face în funcţie de numărul de membri. Cătălin Ivan a susţinut, vineri, o conferinţă de presă în comuna ieşeană Dobrovăţ, unde este membru în organizaţia locală a PSD, el cerându-i lui Liviu Dragnea să clarifice afirmaţiile privind situaţia sa din partid, întrucât consecinţele sunt foarte grave.

Măsurile adoptate de guvernul Grindeanu, luate la bani mărunţi de Comisia Europeană

Din ultimul raport de ţară, publicat de Comisia Europeană despre România, rezultă că avem o economie umflată artificial de creşterea consumului. Practic, aproape toate promisiunile electorale pe care social-democraţii le-au pus în practică la începutul acestui an au fost contrazise cu cifre şi exemple de Comisie. Rămânem o ţară mică, incapabilă să îşi administreze banul public, fără infrastructură şi care trăieşte de pe azi pe mâine. Coruptă, needucată şi săracă. Comisia Europeană ne cere de ani de zile reforme structurale pentru a creşte PIB-ul potenţial, dar degeaba. Conform Raportului de Ţară întocmit de Comisia Europeană, social-democraţii vor depăşi ţinta maximă admisă pentru deficitul bugetar, stipulată în Tratatul de la Maastricht.

EVENIMENTUL ZILEI

UDMR se îndoieşte de existenţa statului de drept în România

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pune la îndoială statul de drept din România, acesta afirmînd că "nu prea există". "În 2017, dacă vrem să fim sinceri cu noi înşine, trebuie să spunem că statul de drept nu prea există. Separarea puterilor în stat este o ficţiune. Şi la Târgu Mureş, dacă vorbim despre acest subiect, există două subiecte foarte concrete. Statul de drept ce înseamnă, înainte de orice? Respectarea şi aplicarea legii, indiferent dacă ne place sau nu ne place". Liderul partidului minoritar a adăugat că există multe exemple care stau la baza convingerilor sale şi de aceea consideră că în această perioadă provocarea cea mai mare este separarea puterilor în stat.

CGMB, pregătit să INTERZICĂ expoziţiile de câini, pisici şi porumbei, dar şi spectacolele de echitaţie

Consilierii bucureşteni votează o hotărâre care interzice participarea vertebratelor la spectacole de circ şi expoziţii, fără nicio excepţie. Unul dintre iniţiatori recunoaşte că e o eroare şi promite să o îndrepte. Bucureştiul este pe cale să devină primul oraş european - poate chiar din întreaga lume - în care vor fi interzise orice fel de manifestări publice în care apar animale. Sau, mai exact, folosind expresia dintr-un document oficial, animale "aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură". Dacă formularea nu va fi corectată de consilierii bucureşteni sau de primarul general Gabriela Firea, se va ajunge ca din Capitală să fie alungate toate expoziţiile de pisici, căţei, porumbei, găini sau orice alte manifestări de acest gen.

Augustin Lazăr, răspuns tranşant pentru Băsescu: "Aşa ceva nu e posibil!"

Procurorul general Augustin Lazăr le-a răspuns celor care au cerut, în frunte cu fostul preşedinte Traian Băsescu, legea răspunderii magistraţilor. Modul de reglementare a răspunderii magistraţilor în România este la standardele europene, a afirmat, vineri seară, procurorul general al România, Augustin Lazăr. "Imputabilitatea achitărilor şi restituirilor face obiectul unei evaluări separate a unei structuri specializate a Ministerului Public, care este servicu de îndrumare şi control. Tocmai în acest stadiu suntem acum, toate achitările la toate direcţiile şi secţiile operative ale Ministerului Public sunt sub lupa colegilor noştri. Atunci când au fost realizate legile noastre, legea de organizare, legea privind statului magistraţilor, ea a fost inspirată din modelele occidentale ale colegilor noştri", a declarat Augustin Lazăr într-un interviu acordat TVR.

FAKE NEWS cu vorbele Papei Francisc

O aparentă declaraţie senzaţională a capului Bisericii Catolice a apărut joi în redacţiile din întreaga lume, iar cele mai prestigioase publicaţii au distribuit ştiri ale căror titluri spuneau că Papa Francisc ar fi spus că e mai bine să fii ateu decât un catolic ipocrit, ce duce o viaţă dublă şi provoacă scandal. Doar că, după cum acuză publicaţia catolică ChurchPOP, Suveranul Pontif nu a spus aşa ceva, ci a citat o expresie despre care crede că e spusă adesea de cei care se confruntă cu creştini ipocriţi.

Metrorex AMÂNĂ, din nou, inaugurarea unei magistrale!?

Este vorba despre staţiile noi de pe Magistrala 4 care ar putea fi inaugurate abia în trimestrul viitor, nu luna viitoare cum a fost anunţat în mod oficial, anunţă Realitatea.net. Cele două staţii noi de pe Magistrala 4, Străuleşti şi Laminorului, vor fi inaugurate până la sfârşitul lunii martie, a anunţat recent ministrul Transporturilor. Însă acest termen nu are acoperire, a anunţat pentru sursa citată un inginer de şantier. Finele lunii martie, termenul anunţat pentru deschiderea circulaţiei în cele două staţii noi de pe M4, ar putea fi depăşit. Şi asta pentru că până atunci nu are cum să fie gata sistemul de instalaţii radio, TVCI, detecţie incendiu şi antiefracţie şi nici sistemul de sonorizare.

JURNALUL NATIONAL

Lucian Bute a pierdut prin KO lupta cu Eleider Alvarez

Lucian Bute, 37 de ani la finalul lui februarie, a pierdut prin KO sâmbătă dimineaţă lupta împotriva columbianului Eleider Alvarez, 32 de ani, informeaza gsp.ro. Partida cu Alvarez reprezenta cea mai simplă cale pentru unul dintre cei doi pugilişti pentru a ajunge să se lupte pentru o centură. La Centre Videotron din Quebec, în faţa a 7.842 de spectatori, Bute spera să îşi relanseze cariera. Duelurile cu James DeGale şi Badou Jack i-au oferit românului o doză de încredere, spulberată în această dimineaţă de Alvarez.

Ce au discutat Iohannis, Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu la terminarea ceremoniei de la Cotroceni

Dana Grecu a prezentat, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3, declaraţiile făcute de preşedintele PSD Liviu Dragnea, după ceremonia de depunere a jurământului de către cei patru noi miniştri ai Guvernului Grindeanu. La ceremonia de la Cotroceni au participat şi preşedintii celor două Camere din Parlament, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. După discurs, Iohannis i-a luat pe cei doi şi pe premierul Grindeanu la o discuţie privată. Cu toate acestea, Liviu Dragnea a declarat că nu a existat o discuţie cu şeful statului. Ulterior, Dragnea a vorbit despre o schimbare de atitudine a lui Iohannis faţă de el şi Guvern: "Pentru că un război dus la nesfârşit nu garantează că îl va câştiga cel care îl generează şi îl întreţine. Poate că s-a gândit la asta şi s-a gândit că e mai importantă România. Sper să fie ceva de durată".

BNR l-a plătit pe denunţătorul Liei Olguţa Vasilescu

BNR a atribuit pe 03.02.2017 un contract pentru executarea lucrărilor de amenajare a centrului de date de la Agenţia Gorj, în urma unei licitaţii restrânse. Clădirea de birouri care va fi ridicată în Târgu Jiu va costa 11.252.667,36 de lei (aproximativ 2,5 milioane de euro), fără TVA. Recon SA este una dintre cele mai importante firme de construcţii din Oltenia. Acţionarii societăţii sunt George Petcu, Constantin Petcu şi Marian Petcu, ultimul fiind şi director general. Despre Marian Petcu se ştie că este unul dintre denunţătorii Olguţei Vasilescu la DNA, în perioada când actualul ministru al Muncii era primarul Craiovei.

Volkswagen plafonează remuneraţia directorilor

Grupul german Volkswagen, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat vineri o restructurare a modului de remunerare a directorilor, în încercarea de a răspunde criticilor venite din partea opiniei publice după ce grupul a plătit bonusuri directorilor chiar dacă a înregistrat pierderi record în urma scandalului Dieselgate, informează AFP. Potrivit noilor norme aprobate vineri de Consiliul de supraveghere, Volkswagen va plafona remuneraţia totală acordată directorului general la 10 milioane de euro pe an iar cea acordată altor directori de top la 5,5 milioane de euro. Compania nu a oferit alte detalii, precizând doar că în comparaţie cu anul trecut "remuneraţia maximă din punct de vedere tehnic va scădea cu până la 40%", se arată într-un comunicat de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb