REVISTA PRESEI 26.02.2019

L.A.
Revista Presei / 26 februarie 2019

REVISTA PRESEI 26.02.2019

Adevărul

Ce trebuie să facă clienţii nemulţumiţi că se fumează în localuri, în pofida legii

Publicaţia "Adevărul" scrie că în ciuda faptului că România dispune de o legislaţie antifumat, aflată în vigoare încă din anul 2016, în multe restaurante şi baruri se fumează în continuare în interior.

Cel puţin la această concluzie au ajuns poliţiştii din Capitală, în urma unei razii de amploare, care s-a lăsat cu amenzi usturătoare pentru patroni. Ba mai mult, doi dintre ei au fost nevoiţi să pună lacăt pe uşa localurilor, după ce li s-a ridicat licenţa de funcţionare. Tocmai faptul că nu se fac suficiente astfel de controale a dus la această situaţie, spune fostul deputat PSD Aurelia Cristea, cea care a iniţiat legislaţia antifumat.

Bancherul

Prima luna de creditare cu restrictiile BNR si taxa bancara arata surprinzator de bine, dar s-ar putea sa nu fie relevanta

Publicaţia "Bancherul" informează că creditarea s-a mentinut stabila in ianuarie, prima luna cu noile restrictii de creditare introduse de BNR privind limitarea la 40% din venituri a gradului de indatorare si introducerea taxei pe activele bancare, insa datele statistice publicate de BNR s-ar putea sa nu fie relevante.

Asta pentru ca statisticile au de regula o intarziere de propagare de o luna sau chiar mai mult pentru a se putea contura un fenomen, dat fiind ca multe credite, in special cele ipotecare, au o durata mai lunga de procesare si semnare a contractelor, care pot depasi o luna.

Ceea ce inseamna ca unele dosare de creditare depuse la banci in ultimele luni ale anului au fost finalizate abia in prima luna din acest an. Mai ales ca este posibil ca bancile sa se fi confruntat in ultimele zile ale anului precedent cu un volum mai ridicat de cereri de credite din partea clientilor care au incercat sa scape de aplicarea restrictiilor BNR, in vigoare de la inceputul acestui an.

Cotidianul

Vezi detalii despre audierea lui Kovesi în Comisia LIBE

Publicaţia "Cotidianul" informează că astăzi au loc audierile pentru postul de procuror-şef european, în Comisiile pentru libertăţi civile şi control bugetar ale Parlamentului European, funcţie la care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, deşi este urmărită penal.

Audierea celor trei candidaţi pentru acest post va avea loc în şedinţa Comisia LIBE cu participarea Comisiei CONT, marţi, între orele 15.30-19.15 şi vor fi publice.

Naţional

Frontiera, teren de tenis pe acoperis!

Publicaţia "Naţional" notează: "Fite extreme, de 18 milioane euro la un Minister al Afacerilor Interne ai carui oficiali altfel se lamenteaza peste tot ca sunt cu bugetul in pioneze. Numai ca, iata, daca tot este ora bilantului la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, poate ar face bine ministrul Carmen Dan ca pe langa traditionalele felicitari sa se intereseze si cum sta treaba cu proiectul de constructie a sediului Unitatii Nationale de Informatii privind Pasagerii - UNIP! Structura aparuta pentru a se bifa astfel "transpunerea" unei alte directive europene, dar care oricum nu a "infrant" dreptul la veto olandez cu privire la primirea tarii noastre in Spatiul Schengen."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. politie care face controale la ordin, in toate institutiile statului sau administratiei locale se fumeaza in interior (birou, holuri, coridoare, etc) legile in romania se aplica doar la fraieri...............

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb