REVISTA PRESEI 26.04.2017

Willy Homner
Revista Presei / 26 aprilie 2017

REVISTA PRESEI 26.04.2017

ADEVARUL

PSD şi PNL le-au mărit salariile primarilor de la 1 aprilie

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 prin care indemnizaţiile consilierilor locali şi judeţeni, primarilor şi viceprimarilor şi preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene sunt majorate cu 30% a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 22 voturi "pentru", 33 de voturi "împotrivă" şi 8 abţineri. Aleşii nu au mai avut răbdare, în condiţiile în care de la 1 iulie ar intra în vigoare Legea salarizării unitare. Aşadar, majorarea va fi pe termen scurt. Când va intra în vigoare Legea salarizării unitare aleşii ar intra pe altă grilă de salarizare, aşadar majorarea ar fi doar pentru lunile aprilie-iunie.

Copilul salvat din puţ a fost adus la Bucureşti

Copilul de doi ani căzut într-un puţ într-o gospodărie din judeţul Teleorman şi salvat de echipele de intervenţie după mai mult de zece ore a fost adus cu aeronavă SMURD la Spitalul "Grigore Alexăndrescu" din capitală. Starea copilului este destul de gravă. Acesta se află în şoc hipotermic, după ce a stat mai bine de 10 ore cu jumătate de corp în apă. Potrivit medicilor, copilul va avea nevoie de îngrijiri medicale atente pentru a rămâne în viaţă. "Copilul avea tensiune mică, tahicardie, 40-50- de bătăi pe minut, era viu, dar cu şanse mici de supravieţuire din punctul meu de vedere", a declarat medicul Bogdan Caraveţeanu, de la SAJ Teleorman.

Excedentul bugetar e sub pragul necesar

Guvernul se laudă cu un excedent bugetar de 1,5 miliarde de lei în primul trimestru, însă analiştii cred că cifrele sunt sub parametrii necesari pentru creşterea de 5,2% pe care şi-a propus-o Executivul. Excedentul, de 1,5 miliarde lei, de 0,19% din PIB, este jumătate faţă de cel înregistrat în primele trei luni ale anului trecut, când a fost de trei miliarde lei, respectiv 0,40% din PIB. Veniturile bugetului general consolidat au fost de 59,5 miliarde lei, în primul trimestru, reprezentând 7,3% din PIB, iar cheltuielile au fost în sumă de 58 miliarde lei. Şi, în timp ce veniturile au crescut cu 7,1%, majorare datorată în principal încasărilor din impozite pe salarii şi venit, şi cheltuielile au crescut cu 10,4%, în principal datorită creşterii cheltuielilor de personal determinate de majorările salariale şi datorită creşterii cheltuielor cu asistenţa socială determinate de majorarea punctului de pensie.

Rusia îşi înteţeşte acţiunile în stilul Războiului Rece

La scurt timp după ce Trump a ordonat atacul, ca reacţie la un presupus atac chimic atribuit forţelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Kremlinul, care-l susţine pe liderul de la Damasc, a transmis mai multe semnale că nu va renunţa prea repede la poziţia sa, care aminteşte de Războiul Rece, comentează "Business Insider". Concret, joi seară, SUA au detectat avioane militare ruseşti în zona de coastă a statului Alaska pentru a patra oară la rând în numai patru zile. Astfel, luni, avioane de luptă americane au interceptat două bombardiere ruseşti în zona Insulei Kodiak, zburând alături de ele timp de aproximativ 12 minute până când acestea au făcut cale întoarsă. Marţi, NORAD (Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială) a identificat din nou bombardiere ruseşti la circa 36 de mile de coasta Alaskăi.

Cum devine Uniunea Europeană ostatica Moscovei

Gazprom anticipează ca Nord Stream 2, gazoductul care va transporta gaze din regiunea arctica in Germania, va creste cota grupului rus pe piaţa europeană, in pofida concurentei gazelor lichefiate venite din Qatar si Statele Unite, transmite Reuters. Partenerii occidentali ai Gazprom au convenit luni să furnizeze jumătate din finanţare pentru proiectul Nord Stream 2, in valoare de 9,5 miliarde de euro, eliminând un obstacol mare din calea planului rusesc de a livra mai multe gaze Europei, din 2019. Gazprom asigură in prezent o treime din necesarul de gaze al Europei, contribuţia sa crescând de la un sfert in ultimele două decenii. Statele din estul Europei si cele baltice consideră că noua conductă pe sub Marea Baltica va face ca UE să devină ostatica Moscovei. State din nordul Europei, in special Germania, susţin însă Nord Stream datorită beneficiilor economice.

Adrian Sărmăşan, numit "prinţul vânător", domneşte peste un regat colosal

Cu alură de rock star, blugi mulaţi, ciocate şi plin de tatuaje, nonconformistul solist Adrian Sărmăşan, cel supranumit "prinţ vânător", nu şi-a căpătat renumele la întâmplare. Este singurul artist român ce locuieşte în propriul castel, unul autentic, şi domneşte peste un regat colosal, ale cărui ziduri şi metereze se întind pe aproape 2 kilometri de jur-împrejur, iar împărţia sa se află pe propriul său munte. Personaj atipic, Adrian Sărmăşan este de departe unul dintre cei mai misterioşi solişti români. Căci, în afară de piesele sale cunoscute, mai toată viaţa sa a fost ţinută la secret. Nu trăieşte unde se strâng bogaţii ţării, ci ascuns de ochii lumii, în Munţii Apuseni, unde are o cetate în toată regula, de 1,8 hectare, pe Valea Arieşului.

Cum forţează PSD legea ca s-o cheme pe Kovesi la raport în Parlament

Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, dominate de coaliţia PSD -ALDE, au decis ca Parlamentul să ancheteze în continuare modul în care s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale din 2009, în urma dezvăluirilor jurnalistului Dan Andronic, deşi Parchetul a început o anchetă penală în acest caz. Ca să arate că nu se amestecă în treburile procurorilor, deputatul PSD Eugen Nicolicea, care va fi şi membru al Comisiei de anchetă, a propus ca parlamentarii să nu ancheteze faptele cercetate de Parchet, şi anume abuzul în serviciu şi falsificarea documentelor electorale.

Iohannis a retras decoraţiile acordate Irinei Socol şi foştilor directori Hidroelectrica Traian Oprea şi Eugen Pena, condamnaţi la închisoare

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care sunt retrase decoraţiile primite de către fosta preşedintă Siveco Irina Socol şi foştii directori generali ai Hidroelectrica Traian Oprea şi Eugen Pena, deciziile retragerii fiind determinate de condamnările penale definitive ale celor trei. Eugen Pena şi Traian Oprea, foşti directori generali ai Hidroelectrica au fost decoraţi cu Ordinul "Servicul Credincios" în rang de Cavaler de către fostul preşedinte Ion Iliescu în noiembrie 2002, respectiv decembrie 2004. Irina Socol a fost decorată cu Ordinul "Pentru Merit" în rang de Cavaler în februarie 2003.

Peste 400 de companii americane susţin cota unică de impozitare

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), ce reprezintă interesele a circa 400 de companii americane ce investesc în ţara noastră, susţine cota unică de impozitare, precizând că infrastructura actuală a Fiscului nu este capabilă să gestioneze complexitatea şi volumul de date ce ar rezulta din implementarea unui impozit pe venitul global. "În contextul informaţiilor recente din mass-media, privind intenţia introducerii unui impozit pe venitul global, AmCham România reiterează susţinerea sa fermă pentru menţinerea actualei cote unice de impozitare, care s-a dovedit a fi cea mai eficientă politică fiscală pentru economia României", arată reprezentanţii AmCham într-un comunicat.

BANCHERUL

ANPC nu-si îndeplineşte atribuţia de a-i proteja pe românii momiţi de IFN-uri cu împrumuturi online foarte scumpe

ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului) nu-si face datoria de a proteja persoanele momite de IFN-urile (Instituţii Financiare Nebancare) care-si promovează extrem de agresiv creditele online cu 0% dobândă, ascunzându-si dobânzile reale, de mii de ori mai ridicate decât un credit bancar, la care se adaugă penalităţi de întârziere si mai mari. Mai mult, unele IFN-uri încearcă să-si asigure încrederea potenţialilor clienţi afişând pe site-uri ca sunt supravegheate sau monitorizate de Banca Naţională a României (BNR), deşi aceasta nu are atribuţii legale in supravegherea IFN-urilor care acorda credite online, ocupându-se doar de înscrierea acestora intr-un registru (registrul general al IFN-urilor).

COTIDIANUL

Minciunile PSD - pericole pentru ţară - Cornel Nistorescu

În campania electorală, PSD nu a suflat o vorbă despre "modelul american" al impozitului pe gospodărie. Nimeni nu a pomenit de el nici în emisiunile televizate. Impozitul pe gospodărie, anunţat ca o ameninţare de Lia Olguţa Vasilescu, n-a fost decît un paragraf de 7 rînduri strecurat de Dragnea şi Vâlcov în programul de guvernare, măsură despre care, nici la trecerea prin Parlament, nu s-a pomenit nimic. Nici o pregătire, nici o dezbatere, nici un studiu. Doar aiuritorul tărăboi de acum şi o minciună gogonată a lui Şerban Nicolae, cum că PSD-ul a considerat impozitul acesta "în bună măsură cunoscut".

Legea graţierii, modificată

Comisia juridică a Senatului condusă de Şerban Nicolae (PSD) a votat mai multe modificări la proiectul Legii graţierii. Astfel au fost adoptat, printre altele, un amendament potrivit căruia se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea până la 3 ani inclusiv, aplicate de instanţa de judecată, în condiţiile în care Guvernul propusese un termen de 5 ani. Amendamentul, propus de Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), Parchetul General şi preşedintele Comisiei, senatorul PSD Şerban Nicolae, a fost adoptat cu 7 voturi "pentru" şi 2 abţineri. De asemenea, Comisia a adoptat un amendament potrivit căruia se graţieaza în intregime pedepsele pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani, iar pedepsele între 6 şi 10 ani aplicate persoanelor peste 60 de ani se graţiază cu jumătate.

CURENTUL

Fostul şofer al lui Remus Truică a declarat la Înalta Curte că Tăriceanu a fost în Israel la ziua lui Tal Silberstein

Cristian Relu Aparaschivei, fost colaborator şi şofer al lui Remus Truică, a fost audiat marţi în calitate de martor la Instanţa supremă, în dosarul în care Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Aparaschivei a declarat în sala de judecată că nu ştie dacă Tăriceanu a fost implicat în dosarul retrocedărilor privind Ferma Băneasa, însă a confirmat că exista o relaţie de afaceri şi de prietenie între Tăriceanu şi oamenii de afaceri israelieni. " I-am văzut pe Remus Truică, Călin Popescu-Tăriceanu şi Tal Silberstein la serbarea zilei lui Tal Silberstein în Israel, unde am participat şi eu. ", a spus Aparaschivei. Acesta a adăugat că oamenii de afaceri israelieni au insistat ca documentele de vânzare-cumpărare pentru terenurile revendicate de prinţul Paul să fie întocmite la cabinetul de notar al soţiei lui Tăriceanu.

CURIERUL NATIONAL

Reactor rapid răcit cu plumb la Mioveni

Reactorul rapid răcit cu plumb ar putea fi construit la Mioveni, Piteşti, până în 2030, a informat ROMATOM, precizând că, în prezent, proiectul ALFRED se află în faza de testare a tehnologiilor, estimându-se că finalizarea proiectării şi a ingineriei ar trebui să fie realizată până în 2020. "Se anticipează că sistemele de reactoare nucleare de generaţia IV vor fi disponibile pentru operare, cât mai curând în jurul anului 2030, fiind în prezent în faza de proiectare sau chiar în stadiu de prototip, a informat ROMATOM, precizând că aceste reactoare vor utiliza integral sisteme de securitate pasive, garantând o utilizare eficientă a combustibilului nuclear", a informat ROMATOM.

Kim Jong Un atinge apogeul: distruge SUA cu 5 milioane de bombe nucleare

Propaganda coreeană a demonstrat astfel că poate bate câmpii cu graţie; la această oră, în întreaga lume sunt 14.900 de arme nucleare, 93% din toate focoasele fiind deţinute de Rusia şi de Statele Unite. Ambasadorul american la ONU a declarat că SUA nu caută războiul şi nu ar ataca Coreea de Nord "cu excepţia cazului în care el ne dă un motiv să facem ceva". Excepţia ar fi, printre altele, ordonarea de către Phenian a noi teste cu rachete balistice.

România a pierdut la ICSID procesul cu fraţii Gavazzi

Tribunalul Arbitral (International Centre for Settlement of Investment Disputes - ICSID) a emis recent decizia în dosarul iniţiat, în 2012, de fraţii Marco şi Stefano Gavazzi împotriva statului român, prin care aceştia reclamau rezilierea ilegală a contractului de privatizare a societăţii comerciale SOCOMET SA. Tribunalul Arbitral a diminuat însă pretenţiile acestora de la 46,35 milioane dolari la aproape 1,9 mil. dolari şi 657.000 euro. Fraţii Stefano şi Marco Gavazzi au cumpărat, în aprilie 1999, 70% din acţiunile combinatului siderurgic Oţelu Roşu, în schimbul a numai 512.000 dolari.

Wikipedia va crea un site global gândit să ajute la combaterea fenomenului ştirilor false

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, vrea să lanseze o platformă numită Wikitribune, care să conţină articole de calitate şi care să ajute la contracararea fenomenului fake news, care a atins proporţii îngrijorătoare. Cei care doresc vor fi invitaţi să doneze 15 dolari/lună pentru plata unei echipe de jurnalişti care să scrie diverse articole cu ajutorul unor contributori din comunitatea online. "Wikitribune se vrea a fi un site cu ştiri scrise de oameni şi pentru oameni. Va fi prima oară când jurnaliştii de profesie şi «citizen journalists» vor lucra împreună ca egali, scriind subiecte în timp ce acestea se întâmplă şi vor fi susţinuţi de o comunitate care va face mereu fact-checking", spune Jimmy Wales.

Dieselgate: Constructorul de automobile PSA (mărcile Peugeot, Citroën şi DS), suspectat de trucarea motoarelor diesel

După Volkswagen, Renault şi Fiat, este acum rândul constructorului francez de automobile PSA de a fi suspectat de trucarea motoarelor diesel pentru a masca emisiile reale de gaze nocive. PSA dezminte acuzaţiile. O echipă de judecători de instrucţie, anunţă presa franceză, urmează să ancheteze constructorul francez de automobile PSA, suspectat că ar fi trucat dispozitivele de control al emisiilor poluante la vehiculele diesel. Parchetul din Paris a deschis încă din 7 aprilie o anchetă judiciară.

Britanicii resping extrădarea lui Alexander Adamescu

Magistraţii britanici au respins extrădarea lui Alexander Adamescu, aflat la Londra, pentru a fi judecat în România în dosarul în care este cercetat pentru dare de mită, scrie b1.ro. Bogdan Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost prins la data de 14 iunie 2016, la Londra, la o conferinţă internaţională despre abuzurile mandatelor internaţionale, în cadrul căreia participa în calitate de cetăţean german, deşi pe numele său era emis deja, de către instanţa supremă, un mandat de arestare în lipsă pentru că ar fi încercat să mituiască doi judecători.

EVENIMENTUL ZILEI

În prag de sezon estival, aproape jumătate dintre unităţile de cazare din Constanţa riscă insolvenţa

În judeţul Constanţa, unde se deschide sezonul estival la sfârşitul acestei săptămâni, 45% dintre companiile care deţin unităţi de cazare prezintă un risc ridicat de a intra în insolvenţă, ceea ce vorbeşte despre precaritatea afacerilor din turismul românesc. La nivel naţional, jumătate dintre companiile din România care deţin unităţile de cazare riscă să intre în insolvenţă. Mai precis, din cele 2.748 companii care deţin hoteluri, 1.508, (55%) prezintă un risc ridicat de a intra în insolvenţă. Bucureştiul se află în fruntea listei, 64% din companiile care deţin hoteluri sau alte unităţi de cazare prezentând un risc ridicat de intrare în insolvenţă, se arată într-un studiu Creditinfo România, companie specializată în furnizarea produselor şi serviciilor de management al riscului comercial.

Creşterea frecvenţei inspecţiilor tehnice. Maşinile vor fi testate la centrele ITP, dar şi în trafic

Directorul general al Registrului Auto Român a declarat în exclusivitate pentru Capital că instituţia pe care o conduce a propus deja o creştere a frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an. De asemenea, oficialul anunţă şi o întărire a controalelor în trafic. "Registrul Auto Român intenţionează să propună, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an", a anunţat în exclusivitate pentru Capital, George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român (RAR).

JURNALUL NATIONAL

Dragnea, întâmpinat la ÎCCJ cu cereri de demisie; un bărbat i-a oferit 'o cască de inginer'

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întâmpinat marţi de mai multe persoane la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care i-au cerut demisia iar un bărbat i-a oferit o cască de culoare roşie, pe care scria: "#REZIST". Liviu Dragnea s-a prezentat la sediul ÎCCJ, unde se desfăşoară un nou termen în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. În momentul în care a intrat în curtea instanţei, Dragnea a fost întrebat cum comentează decizia de condamnare în dosarul "Referendumul", iar preşedintele PSD a răspuns: "Mergem la Europa să vedem".

Livezile de vişini şi cireşi, cele mai afectate de temperaturile scăzute

Livezile de cireşi şi vişini au fost cele mai afectate de temperaturile scăzute din ultima perioadă, existând riscul ca producţia să fie redusă cu circa 15%, potrivit datelor comunicate marţi de către şeful Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, Nuţu Tabără. "A fost bine că nu am avut parte de zăpadă şi îngheţ la sol frecvent, dar sigur că frigul acesta consecutiv, de câteva zile şi-a pus amprenta la cireş, la vişin. În rest, la măr, gutui nu au fost probleme. S-ar putea să fie o diminuare cu un 10-15%, dar şi acolo punctual, pentru că diferă de la loc la loc. În mod cert vor fi producţii de fructe, anul acesta, îndestulătoare, chiar spre bine, cu excepţia la vişin, cireş, unde câteva soiuri sunt mai afectate", a declarat Tabără. În ceea ce priveşte livezile de măr, şeful Direcţiei Agricole spune că principala problemă este dată de faptul că nu s-a făcut polenizarea, din cauza frigului.

NATIONAL

CSM-ul decojeste "Portocala" DNA!

Desi suspendat din functie, procurorul Mircea Negulescu nu a reusit sa se sustraga, in cele din urma, exercitarii actiunii disciplinare de catre Inspectia Judiciara din cadrul CSM. Iar principala concluzie este cat se poate de clara, si anume ca Negulescu-"Portocala" a incalcat flagrant legea si asta nu o data, ci in mai multe randuri! Si dincolo de "incalcarea standardelor de conduita impuse magistratilor, limbajului utilizat de natura a contraria si indigna si desfasurarea unor activitati care pot crea indoieli in randul opiniei publice cu privire la obiectivitatea, independenta, impartialitatea si integritatea magistratului procuror", Mircea Negulescu a comis si alte fapte cu vadit iz penal.

Romania raului bine facut

Prima condamnare a Romaniei la CEDO privind conditiile de detentie a avut loc in 2003. Nu a fost un semnal de alarma pentru nimeni nici a doua, nici a zecea condamnare. Acum, dupa 14 ani, singura realizare cu care Romania se poate lauda este efortul de a repartiza echitabil plosnitele, sobolanii si paduchii pe cap de detinut. Insa lighioanele fug cand aprinzi lumina, iar CEDO este incapabil sa inteleaga ca nu se poate face recensamantul lor, pentru o imparteala corecta.

PUTEREA

GRINDEANU, anunţ IMPORTANT pentru ROMÂNII din Marea Britanie

Premierul susţine ferm că România va rămâne prietenă şi aliată cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care această ţară îl va avea, în afara sau în interiorul Uniunii Europene, scrie Agerpres. "Am hotărât să convoc prima reuniune a Consiliului interministerial pentru Brexit, pentru că (...) la finalul acestei săptămâni, pe 29 aprilie, Consiliul European va adopta liniile directoare ale mandatului pe care Comisia Europeană îl va avea în negocierile cu Marea Britanie. Cred că primul lucru pe care trebuie să-l subliniem este că rămânem prieteni şi aliaţi cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care ţara îl va avea în afara sau în interiorul Uniunii Europene", a declarat Grindeanu. Potrivit premierului, prioritatea Guvernului este ca Brexit-ul să aibă un impact cât mai mic asupra românilor din Marea Britanie.

S-a votat: VIOLENŢA împotriva animalelor, pedepsită cu ÎNCHISOARE

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a stabilit, marţi, la dezbaterea proiectului de lege privind combaterea violenţei împotriva animalelor, pedepse cu închisoare între 1 şi 3 ani aplicabile pentru uciderea fără drept sau maltratarea unui animal, în forma agravantă acestea ajungând până la 7 ani. Deputaţii jurişti au redus astfel pedepsele prevăzute în forma adoptată de Senat care erau între 2 şi 7 ani, iar pedeapsa agravantă ajungea până la 10 ani.

ROMANIA LIBERA

Ceauşescu, reperul lui Isărescu. În anii `80, viitorul guvernator al BNR cita copios din indicaţiile dictatorului

Chemat să ofere soluţii pentru depăşirea crizei mondiale, guvernatorul Băncii Naţionale a României a susţinut că acest lucru se poate face aplicând "concepţia tovarăşului Nicolae Ceauşescu cu privire la noua ordine mondială, îmbogăţită mereu cu teze noi, originale".

ZIARUL FINANCIAR

Încă mai avem peste 10.000 km de drumuri de pământ, în proporţie de 85% în zona rurală

Anul trecut România a înregistrat "recordul" de a nu inaugura niciun kilometru nou de autostradă, infrastructura modernă rămânând la 747 km, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, cu toate că mai toţi investitorii mari se plâng de infrastructura de transport. De partea cealaltă, consiliile locale şi cele judeţene se pot lăuda că au asfaltat şi modernizat aproape 900 km de drum judeţean şi 400 km de drum comunal la nivel naţional. Spre deosebire de drumurile naţionale şi de autostrăzi, care sunt în gestiunea companiei de drumuri şi intens mediatizate, de cele judeţene şi comunale se ocupă consiliile judeţene şi cele locale, care gestionează fondurile necesare, accesând inclusiv fonduri europene.

Bogaţii lumii trăiesc cu câţiva ani în plus faţă de oamenii de rând şi în acelaşi timp beneficiază şi de un "premiu" financiar pentru longevitatea lor, pe cheltuiala contribuabililor

Tinerii din întreaga lume se pot imagina trăind până la 100 de ani dacă au parte de servicii medicale de calitate. Totuşi, mulţi americani mor la vârste din ce în ce mai mici, scrie Bloomberg. Societatea Actuarilor şi-a redus în toamna anului trecut estimările privitoare la speranţa de viaţă pentru americanii în vârstă de 65 de ani cu şase luni. Rezultatul acestor tendinţe, relevă un nou studiu, este o diferenţă în creştere între cei mai bogaţi şi cei mai săraci americani. Cei mai bogaţi oameni ai Americii nu numai că pot trăi cu câţiva ani în plus, dar beneficiază în acelaşi timp de un "premiu" financiar pentru longevitatea lor, graţie contribuabililor americani. Aceste tendinţe vor fi cruciale în condiţiile în care noua administraţie şi Congresul analizează modificări ale programelor de asigurări sociale, serviciilor medicale şi altora.

Macron ca preşedinte al Franţei - iluziile pieţelor şi realitatea franceză

De la acţiunile băncilor la euro, pieţele au răsuflat uşurate aflând că un candidat globalist pro-business şi pro-european (poate moştenirea pregătirii ca bancher de investiţii la Rothschild) va pleca cu prima şansă în cursa contra extremistei anti-euro Le Pen în cursa pentru preşedinţia Franţei, una dintre cele mai mari economii europene. Rezultatele din primul tur le-au demonstrat investitorilor că sonajele de opinie sunt credibile în cazul Franţei, iar acum, pentru că aşa o arată aceleaşi sondaje, ei sunt convinşi că Macron va deveni preşedinte. Însă tânărul şi neexperimentatul politician s-ar putea dovedi mai puţin liberal decât speră pieţele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb