REVISTA PRESEI - 27.04.2012

Willy Homner
Ziarul BURSA #Revista Presei / 27 aprilie 2012

ADEVARUL

Primul bogătaş de top Forbes condamnat definitiv

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv la închisoare într-un dosar de corupţie. Un fost prim-procuror, condamnat şi el, a încercat să-i pună pile la procurorul general. Preşedintele Băncii Carpatica a fost condamnat ieri de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 18 luni de închisoare cu executare. Magistraţii au stabilit că Ilie Carabulea, un influent om de afaceri din Sibiu, l-a mituit pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru ca acesta să îl pună în legătură cu procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. În acelaşi dosar, fostul prim-procuror Florin Apostu va executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar alte trei persoane au primit pedepse cuprinse între un an şi două luni şi doi ani şi şase luni cu executare.

Guvernul Ungureanu, pe muchie de cuţit

Liderii USL considerau ieri că au şanse foarte mari pentru adoptarea moţiunii. În schimb, voci din PDL susţineau că ar fi întors din drum trei-patru dintre votanţii Opoziţiei. Cu o zi înainte de moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, taberele implicate făceau calcule febrile cu privire la şansele de demitere a Executivului. Oficial, USL miza pe 227 de voturi. Negociatorii USL, în special liberalii, susţineau, neoficial, că ar avea 232 de voturi, puţin peste voturile necesare pentru demiterea Guvernului - 231.

Suedezii spun că avem potenţial pentru gastroturism. Ne învaţă ce avem de făcut şi ne aduc şi turişti

Ceea ce noi numim tehnică rudimentară şi rămasă mult în urmă, ei numesc istorie vie, tradiţie nepreţuită. Ceea ce nouă ni se poate părea desuet, cum ar fi sunetul fluierului unui cioban, lor li se pare ceva sublim, de care nu au auzit decât din cărţi. "Ei" sunt suedezii din regiunea Jamtland din Suedia, partenerii Consiliului Judeţean în proiectul de cooperare interregională "RURALAND: Actori ai dezvoltării rurale", care s-au întors în Sălaj la trei luni după prima vizită de lucru făcută în judeţul nostru în luna ianuarie. Regiunea suedeză din care provine delegaţia prezentă zilele acestea în Sălaj este cunoscută pentru implementarea gastroturimului, un concept ce presupune un altfel de turism, în care cei care cei care preferă o vacanţă activă plătesc pentru a vedea, cu ochii lor, cum se produce în mod tradiţional brânza de capră, şampania ori alte produse, ba chiar plătesc pentru a fi lăsaţi să dea şi ei o mână de ajutor.

Gazele de şist nu se mai scot pe şest

Chevron a acceptat desecretizarea contractelor din România, iar sumele au fost publicate din greşeală de Agenţia Resurselor Minerale. "Exploatarea gazelor de şist ar putea provoca seisme", arată un raport internaţional, dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic. În schimb, trecerea la secret a unui contract prin care compania americană Chevron ar urma să exploateze gaze de şist în România, la Adamclisi (judeţul Constanţa), a provocat un cutremur care l-a determinat pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu să desecretizeze contractul, cu acceptul Chevron. Anunţul a fost făcut ieri, la Varşovia, de premierul Ungureanu.

FMI: România rezistă mai bine decât multe alte state

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks, a declarat ieri, la începutul întrevederii cu preşedintele Traian Băsescu, că perspectiva macroeconomică din UE este încă influenţată negativ, dar prognoza este că în acest an România "va rezista mai bine" decât media europeană. "După cum ştiţi, sunt încă efecte negative asupra restului Europei, dar România rezistă mai bine decât multe alte state. Nu o să fie la un nivel foarte ridicat în acest an, dar în orice caz, mai bine decât media europeană", a spus Franks.

Danske Bank: Piaţa imobiliară din Franţa, următorul balon care s-ar putea sparge

Piaţa imobiliară franceză s-ar putea sparge ca un balon dacă Banca Centrală Europeană va creşte dobânda-cheie, sau dacă pieţele financiare vor percepe aceleaşi slăbiciuni structurale în economia Franţei precum cele din Spania, au declarat analiştii de la Danske Bank într-o notă de piaţă. Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, se va lupta pentru realegere în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin pe 6 mai, mulţi observatori fiind surprinşi de ascensiunea puternică a lui Marine Le Pen, candidatul extremei drepte, care a promis "politici economice patriotice" pentru a proteja Franţa de efectele crizei datoriilor suverane.

CURENTUL

Angajaţii instituţiilor subordonate CJ Vaslui, aduşi cu "japca" la mitingul anti Chevron

Mitingul organizat ieri în oraşul Bârlad, în semn de protest faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist de către compania americană Chevron, nu a reuşit să strângă decât vreo 2000 de oamenii, deşi organizatorii anunţaseră prezenţa a peste 10 000 de cetăţeni. Mitingul, organizat sub oblăduire PSD Vaslui, a beneficiat şi de prezenţa angajaţilor instituiţilor subordonate Consiliului Judeţean Vaslui, angajaţi care, potrivit informaţiilor noastre, au fost îmbarcaţi în maşini de către vicepreşedintele CJ, Dumitru Buzatu , şi trimişi să protesteze la Bârlad. Şi cum ordinele se execută nu se discută, angajaţii de la Protecţie Social, Protecţia Copilului, etc au îngroşat rândurile manifestanţilor din centru Bârladului, de teamă să nu-şi piardă locurile de muncă.

La sfatul lui Iliescu, Victoraş fuge de asumarea răspunderii guvernamentale

Cârlanul Ponta dovedeşte încă o dată că este do un copil de mingi al edecarului Ilici Iliescu, cel care rămâne după mai bine de 22 de ani adevăratul lider al metamorfozatului PSD. Cu toate că PSD încearcă să construiască o imagine de Lenin ţinut doar în vitrină, bătrânul neo-comunist continuă să tragă sforile social-democraţiei şi în prezent. Ilici a declarat ieri despre eventuala venire a lui Ponta la cârma guvernului că acesta ar greşi dacă ar accepta funcţia de premier, în cazul în care moţiunea de cenzură a USL este adoptată în Parlament. Iliescu îl sfătuieşte pe liderul PSD, Victor Ponta, să nu accepte funcţia de premier dacă aceasta îi este oferită de preşedintele Traian Băsescu.

CURIERUL NATIONAL

Credeţi că traversaţi criza? Încă nu aţi văzut nimic!

Criza care a început în 2008 este una cum nu se vede decât o dată la un secol, scrie publicaţia online The Burning Platform. America nu a mai cunoscut cutremure atât de mari decât la Revoluţia de la sfârşitul secolului al XVIII-lea, în timpul Războiului Civil din 1861-1865 şi în timpul Marii Depresiuni. Deceniile de îndatorare şi problemele acumulate în societate ne îndreaptă către un al patrulea şoc major. Cutremurul financiar din anul 2008 reprezintă numai începutul unei crize economice, sociale şi politice cum nu se vede decât o dată într-o viaţă de om, scrie Jim Quinn, într-o serie de articole postate pe publicaţia online The Burning Platform.

Un mit spulberat: Apple este vulnerabil

Ani la rând sistemele de operare Windows au fost ţinta atacurilor informatice. De la viruşi la troieni, atacuri de phishing etc, hackerii au vizat cu predilecţie platformele dezvoltate de Microsoft. Datorită acestui fapt, compania fondată de Bill Gates are o experienţă mult mai bogată decât cea fondată de (răposatul) Jobs, Wozniak şi Wayne. Fiind ţinta infractorilor informatici, Microsoft a fost nevoită de-a lungul timpului să-şi îmbunătăţească măsurile de siguranţă ale Windows pentru a crea sisteme de operare mai puţin vulnerabile. Pe fondul creşterii cotei de piaţă a Mac-urilor pe plan global, interesul hackerilor a crescut faţă de potenţialul oferit de vulnerabilităţile sistemelor de operare de la Apple. Acest lucru l-a observat şi fondatorul dezvoltatorului de soluţii antivirus, Kaspersky Lab afirmând că, în ceea ce priveşte securitatea, Apple este cu mult în urma Microsoft.

Ungureanu s-a întâlnit cu Wen Jiabao la Varşovia

Oamenii de afaceri chinezi sunt interesaţi să investească în România în proiecte din agricultură, IT, infrastructură şi energie, subiectul fiind discutat în întâlnirea avută, ieri, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu cu omologul său chinez, Wen Jiabao, informează Mediafax. Întâlnirea a fost organizată la Varşovia, unde premierul Ungureanu participă la o reuniune de lucru a prim-miniştrilor din ţările central şi est-europene cu premierul chinez, Wen Jiabao, cu prilejul lucrărilor Forumului Economic "Polonia - Europa Centrală - China". "A fost o discuţie axată pe oportunităţile economice pe care le pot fructifica cele două ţări. Partea română a venit cu o listă care cuprinde atât propuneri concrete pentru partea chineză, cât şi direcţii strategice de investiţie.

USL, nemulţumită de declasificarea acordului Chevron

USL susţine că declasificarea contractelor cu grupul Chevron nu aduce nicio informaţie nouă, datele cu adevărat semnificative şi relevante, cuprinse în acordul cu compania, rămânând în continuare secrete, Uniunea adăugând că "răul pe care această guvernare l-a făcut şi îl face ţării trebuie stopat". Uniunea Social Liberală atrage atenţia, într-un comunicat remis Mediafax, că "declasificarea contractelor de concesionare a unor perimetre petroliere din Dobrogea, încheiate cu grupul Chevron nu aduce nicio informaţie nouă, această decizie fiind, de fapt, o încercare de a diminua presiunile venite din partea opoziţiei şi a societăţii civile".

EVENIMENTUL ZILEI

Culisele bătăliei electorale pentru Bucureşti

Mai sunt 15 zile până la debutul campaniei electorale. Sorin Oprescu şi Silviu Prigoană şi-au pus la punct strategiile politice şi de comunicare cu alegătorii. Bucureştiul constituie, pentru formaţiunile politice angrenate în jocul electoral, atât un simbol, cât şi o rampă de lansare politică pentru câştigător, dacă avem în vedere faptul că foşti primari precum Traian Băsescu sau Victor Ciorbea au ajuns în cele mai înalte poziţii în stat, respectiv preşedinte şi premier. De altfel, experienţa alegerilor trecute a dovedit că primarul general este al doilea om din ţară ca număr de voturi obţinute, după preşedintele României.

Mihai Răzvan Ungureanu, între moţiunea de cenzură şi ameninţări cu moartea

USL are nevoie de numai câteva voturi ca să răstoarne Guvernul. EVZ analizează scenariile posibile. Soarta guvernului Ungureanu se joacă astăzi, la o diferenţă de numai câteva voturi. Ambele tabere îşi numără recruţii şi negociază pentru un vot-două în plus. În paralel, sub imperiul nervilor, şi limbajul politicienilor capătă accente agresive. EVZ a trecut în revistă posibilele scenarii ale zilei de astăzi, încercând să estimeze gradul lor de probabilitate.

JURNALUL NATIONAL

Zi decisivă pentru Cabinetul Ungureanu. Parlamentul votează moţiunea de cenzură a USL "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!"

Aflat de mai puţin de trei luni în fruntea Guvernului, premierul Mihai Răzvan Ungureanu se confruntă astăzi cu prima sa moţiune de cenzură. Camera Deputaţilor şi Senatului reunite în şedinţă comună vor dezbate şi supune la vot moţiunea de cenzură a USL intitulată "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!". Deşi premierul Ungureanu declara miercuri că nu se simte emoţionat de moţiune, ci de altele, şeful Executivului ar avea totuşi de ce să se teamă pentru viitorul lui de prim-ministru. Dacă la începutul săptămânii şansele ca moţiunea să treacă erau mai mici, lucrurile s-au schimbat între timp. Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat ieri că USL mai are nevoie de patru voturi pentru ca moţiunea de cenzură a USL să fie adoptată de Parlament.

Minivacanţa de 1 Mai, afacere de 18 milioane de lei. Peste 80.000 de turişti sunt aşteptaţi în hotelurile şi pensiunile din ţară

Numărul românilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai în diferite zone turistice de la noi din ţară a înregistrat o creştere de 15% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 80.000, potrivit estimărilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Reprezentanţii federaţiei estimează că cei 80.000 de turişti vor cheltui aproximativ 18 milioane de lei cu ocazia acestei minivacanţe. "Vremea bună anunţată de meteorologi pentru perioada următoare şi zilele libere acordate bugetarilor au dus la creşterea numărului de turişti care evadează de acasă de 1 Mai. În aceste condiţii, proprietarii unităţilor de cazare au pregătit mai multe locuri în hoteluri şi pensiuni, în creştere cu 15% faţă de anul trecut", potrivit FPTR.

Marea Neagră, noul El Dorado al petroliştilor lumii

Tot mai mute companii petroliere de top şi-au manifestat interesul pentru explorarea resurselor de hidrocarburi din Marea Neagră. Nu doar românii sunt interesaţi de resursele care s-ar putea găsi pe fundul Mării Negre, deşi cel mai relevant pentru publicul român este anunţul recent al Petrom: în partea românească a platoului continental al Mării Negre s-ar afla 80 de miliarde de metri cubi de gaze. Chiar ieri, gigantul petrolier rus Rosneft, deţinut de stat, a semnat un contract cu compania italiană ENI (prezentă în România prin lanţul de benzinării Agip) pentru exploatarea zăcămintelor de petrol din Marea Barents şi Marea Neagră. Contractul a fost semnat la Moscova, chiar în prezenţa lui Vladimir Putin şi presupune investiţii de până la 125 de miliarde de dolari. Italienii au o cotă de participare în acest joint-venture de 33,3%. Evident, ruşii au primit şi ceva în schimb: participaţii la proiecte în Nordul Africii şi în Alaska.

NATIONAL

PSD asteapta sa transfere pedelisti gata votati!

PSD lasa PNL-ul sa se umple de transfugi, cu gandul la primarii care pot fi culesi, gata "copti", dupa locale. In timp ce liberalii ii banuie ingalbeniti de invidie, pesedistii stau foarte linistiti, ba chiar ii indeamna pe amatorii de turism politic care bat la poarta lor sa mearga la PNL: "E mai bine, asculta ce-ti zic eu". Ceea ce inseamna si ca pericolul dospirii PNL-ului in covata USL-ului nu-i preocupa neam pe social-democrati. De fapt, pesedistii lui Victor Ponta sunt incantati ca migratorii pedelisti ii prefera pe liberali. Nu de alta, dar multora nu le plac si nici nu au nevoie de incaierari interne suplimentare, cum sigur izbucnesc intre noii veniti si vechii membri de partid.

Boagiu: Liberalii vor veni in partidul lui Ungureanu

Vicepresedintele PDL Anca Boagiu sustine ca proiectul politic al lui Mihai Razvan Ungureanu este asteptat cu nerabdare atat de pedelisti, cat si de liberali. Romania are nevoie de o miscare autentica de dreapta, considera Anca Boagiu, precizand ca premierul Ungureanu este persoana indicata pentru realizarea unei astfel de constructii politice. "PDL ar trebui sa convinga ca Romania are nevoie de aceasta miscare, iar primul-ministru sa ne convinga ca el merita sa conduca acest partid.

Blanculescu, tras pe linie moarta in urma dezvaluirilor "National"

Tocmai cand lucra mai intens la listele cu oamenii de afaceri care sa faca parte din delegatiile oficiale guvernamentale, secretarul "consiliului inteleptilor" din jurul premierului Mihai Razvan Ungureanu a ramas fara "obiectul muncii". Pentru ca, in urma dezvaluirilor din "National" cu privire la apartenenta sa la gruparea constituita de catre miliardarul Nelu Badea si implicata in evaziune fiscala, deturnare de fonduri si spalare de bani, lui Ionel Blanculescu i s-a sugerat sa faca necesarul pas inapoi, pentru a nu afecta imaginea guvernului. Mai mult, sursele noastre sustin ca Blanculescu va fi retras si din toate posturile de conducere pe care le ocupa la firmele controlate din umbra de "miliardarul de la Londra".

Radu F. Alexandru a demisionat de la CNA

Radu F. Alexandru a demisionat, joi, din cadrul Consiliului National al Audiovizualului (CNA), alegand sa ramana senator PDL. Pe 24 aprilie, membrii Comisiei juridica a Senatului i-au cerut democrat-liberalului sa aleaga intre calitatea de parlamentar sau cea de membru al CNA pana vineri, 27 aprilie. Radu F. Alexandru a fost numit, luna trecuta, prin votul Parlamentului, membru titular in CNA, potrivit Antena3. El fusese propus de Executiv in locul lui Dan Grigore, care a demisionat din acest for pe 8 martie.

ROMANIA LIBERA

Ce se întâmplă după moţiunea USL. Ce are opoziţia de pierdut dacă pică Guvernul

Reprezentanţii opoziţiei nu scapă nici o ocazie să spună că le mai trebuie "x" voturi, că acestea sunt ca şi rezolvate şi că astăzi vor dărâma Guvernul Ungureanu. În realitate, nu toţi membrii USL vor guvernarea acum. Cum nici toţi democrat-liberalii nu sunt pregătiţi să treacă în opoziţie. Iar motivele sunt uşor de identificat. În cazul în care liderii USL au dreptate, adoptarea în Parlament a mo­ţiunii de cenzură înseamnă, în prima in­stan­ţă, două lucruri: 1. coaliţia a pierdut majoritatea; 2. intrăm în procedura obişnuită pentru învestirea unui nou guvern. Adică, actualul Executiv va îndeplini, potrivit Con­sti­tuţiei, doar "actele necesare pentru administrarea treburilor publice", până când vor depune jurământul membrii unui nou guvern.

Cum s-a ajuns la condamnarea magnatului Carabulea

Cu avere estimată la aproape 250 de milioane de euro, patronul holdingului Atlassib şi al Băncii Carpatica era considerat până nu demult unul dintre cei mai influenţi oameni din Ardeal. După ce i-a oferit mită unui procuror, va trebui să stea în închisoare un an şi jumătate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat ieri pe Ilie Carabulea, definitiv, la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Omul căruia Carabulea i-a oferit mită şi i-a cumpărat influenţa este Nicuşor Florin Apostu, fostul prim procuror al Parchetului Judecătoriei Sibiu. Acesta a fost şi el condamnat în acelaşi dosar la cinci ani de închisoare cu executare pentru cinci fapte de luare de mită, două fapte de trafic de influenţă şi o aproape 130 de fapte fals şi uz de fals.

Cinci mituri despre Holocaust

Istoricul Doru Radosav a analizat cele mai importante construcţii mentale legate de tragedia poporului evreu. Holocaustul este comemorat la mai multe date, în funcţie de ţară şi de crimele împotriva evreilor de-acolo. Însă la 25 aprilie se comemorează, conform unei decizii ONU, ziua eliberării supravieţuitorilor din lagărul morţii de la Auschwitz. Ziua Holocaustului se ţine în rugăciune şi reflecţie despre acest groaznic genocid suferit de populaţia evreică în perioada dominaţiei hitlerismului din Germania şi a horthysmului din Ungaria, în anii '40 ai secolului trecut.

ZIARUL FINANCIAR

Dacă ar fi vrut să taie o panglică la o investiţie din bani UE, unde l-am fi dus? În Bulgaria, Van Rompuy a deschis o linie de metrou, la noi a vorbit la masă cu Băsescu

Cea mai bună demonstraţie a întârzierii României în atragerea de fonduri europene a fost miercuri, la vizita preşedintelui Consiliului European. În Bulgaria, unde a mers la câteva ore după ce a plecat din România, Herman van Rompuy a participat la deschiderea unei linii de metrou în valoare de 122 milioane de euro cu bani europeni. Suma include construcţia liniei de 2,4 km şi achiziţia a 18 garnituri de metrou. În România, Rompuy a fost primit la Preşedinţie şi a vorbit în Parlament. Nu se ştie dacă măcar i-a dat cuiva prin gând din partea română să îl invite pe liderul european la un eveniment care să arate concret la ce folosesc banii europeni, dar şi dacă ar fi vrut, auto­rităţile nu ar fi avut vreun proiect finalizat de la Transporturi bun de prezentat.

Topul proiectelor finalizate după cinci ani de luat bani de la UE: training-uri, măsurători pentru adâncimea Dunării şi "master plan-uri"

Training-uri de 4 milioane de euro, analize privind adâncimea Dunării, programe de sprijinire a femeilor discriminate sau redactarea unei strategii guvernamentale pentru susţinerea mediului de business - acestea sunt câteva dintre cele mai mari proiecte pe bani europeni finalizate în primii cinci ani de luat bani europeni. Ziarul Financiar a cerut oficialilor de la Ministerul Afacerilor Euro­pe­ne lis­ta proiectelor pe fonduri eu­ro­pene finalizate la cinci ani de când Ro­mânia a primit undă ver­de pen­tru a aduce în economie bani euro­peni.

Popp, înlocuit din funcţia de preşedinte al Impact

Dan Ioan Popp, fondatorul companiei de dezvoltare imobiliară Impact Developer&Contractor (IMP), a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al companiei, în cadrul adunării generale a acţio­narilor (AGA) de miercuri, 25 aprilie. El a rămas membru în CA, iar în funcţia de preşedinte a fost numit Dimitris Sophocleous, fostul director financiar (CFO) al companiei farmaceutice A&D Pharma. Aceasta este una dintre cele mai mari schimbări în conducerea unei companii de pe bursă, în condiţiile în care Popp conduce Impact de la înfiinţare, în 1994, iar numele său este aproape sinonim cu Impact. Dan Ioan Popp a fost unul dintre primii antreprenori locali care au făcut pasul pe bursă, listând Impact în 1996.

Guvernul Ungureanu, pe muchie de cuţit. Ce va face Victor Ponta, dacă Traian Băsescu îl desemnează premier?

Ce se va întâmpla dacă, în ipoteza căderii Guvernului, preşedintele Traian Băsescu îl va desemna pe Victor Ponta să formeze viitorul Cabinet? Mircea Duşa nu spune limpede dacă social-democraţii vor accepta, dar aminteşte actuala stare de lucruri: puterea nu mai are majoritate în Senat şi are enorme dificultăţi să asigure cvorumul de şedinţă în Camera Deputaţilor; într-o atare situaţie, o lume normală ar accepta evidenţa şi şi-ar da acordul pentru organizarea de alegeri anticipate. Când numără voturile, PSD se bazează pe declaraţiile publice ale acelora care spun că vor vota pentru căderea Guvernului. Ar fi al doilea Guvern din istoria postdecembristă care ar cădea, după ce Guvernul Boc 1 a fost demis de Parlament, prin moţiune, în 13 octombrie 2009. Dar Guvernul Boc a rămas în picioare până la alegerile prezidenţiale din noiembrie-decembrie şi apoi încă trei ani după.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb