REVISTA PRESEI 28.03.2018

L.A.
Revista Presei / 28 martie 2019

REVISTA PRESEI 28.03.2018

Adevărul

Ora de vară sau ora de iarnă: avantaje şi dezavantaje.

Publicaţia "Adevărul" scrie că până în anul 2021 România, la fel ca şi restul statelor Uniunii Europene, trebuie să decidă dacă va rămâne permanent la ora de vară sau la ora de iarnă. Dacă ora de iarnă prezintă dezantaje pentru cei care merg la serviciu sau la şcoală la primele ore ale dimineţii, opinia majoritară a specialiştilor este că ora de vară este de preferat.

În cazul României, potrivit acestora, o decizie în acest sens va depinde mai mult de decizia celorlalte state europene, fiind în interesul economic al ţării noastre să nu existe un decalaj de fus orar prea mare faţă de celelalte state.

Bancherul

Noul ROBOR reduce rata la un credit Prima Casa cu 60 de lei

"Bancherul" scrie că dacă Guvernul adoptă taxa bancară în ultima formă publicată de Ministerul Finanţelor, care prevede înlocuirea indicelui ROBOR la credite cu dobânda tranzacţiilor interbancare, rata la un credit Prima Casă ar putea scădea cu o jumătate de punct, conform nivelului la care se află în prezent indicii de dobânzi.

Conform proiectului de modificare a OUG 114/2018, publicat de Ministerului Finanţelor, care ar putea fi adoptat joi de Guvern, dobânda la creditele în lei nu va mai fi compusă din ROBOR plus marja fixă a bancii ci din media dobânzilor tranzacţiilor interbancare din fiecare trimestru, la care se adaugă marja fixă a băncii.

Cotidianul

Vestea dimineţii: Cu ea se va duela Halep pentru numărul 1 mondial!

"Cotidianul" publică " Simona Halep trebuie să o învingă pe cehoaica Karolina Pliskova, 7 WTA, pentru a accede în finala Miami Open şi pentru a urca astfel din nou pe locul 1 mondial.

Karolina Pliskova a învins-o, miercuri noapte, pe compatrioata sa Marketa Vondrousova, locul 59 WTA, în două seturi, 6-3, 6-4 şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami, unde o va întâlni pe Simona.

Jucătoarea româncă conduce în meciurile directe disputate până acum cu Pliskova. Simona Halep şi Karolina Pliskova au mai fost adversare de nouă ori, iar românca a câştigat şapte din aceste confruntări. Ultima oară, Simona a învins-o pe jucătoarea cehă în partida de Fed Cup, în care echipa României s-a calificat în semifinale."

Naţional

Basescu ne-a salvat: fuge la Bruxelles!

Cătălin Tache, de la Publicaţia "Naţional", notează: "Dupa ce 10 ani a condus Romania cu mana forte, luptandu-se pe viata si pe moarte cu dusmanii care nu doreau ca poporul asta sa prospere, iata-l pe Traian Basescu luandu-si viteza spre Bruxelles. Porneste hotarat, vrea sa faca ordine si in Parlamentul European, ca prea si-au luat-o in cap toti timmermansii aia, de nu te mai intelegi cu ei! Intentii nobile, nimic de comentat, doar sa nu ne pomenim ca, la final de mandat, matrozul a creat si pe acolo un Stat paralel, doar e in stare de asta si mai are si parghiile necesare. Pai, Monica Macovei si Laura Codruta Kovesi abia ii asteapta indicatiile, stau in blocstarturi pregatite de lansare."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb