REVISTA PRESEI- 28.05.2010

Willy Homner
Ziarul BURSA #Revista Presei / 28 mai 2010

ADEVĂRUL

Adrian Vasilescu: "Guvernul a luat cea mai grea măsură"

Consilierul Guvernatorului BNR spune că, deşi avea la dispoziţie şi alte variante de diminuare a cheltuielilor bugetare, cabinetul Boc a ales să înfrunte furia populară prin reducerea pensiilor şi a salariilor, măsură ce s-ar putea dovedi suficientă în acest an. Prudent în declaraţii, aşa cum ne-a obişnuit de ani buni, Adrian Vasilescu, "mâna dreaptă\" a Guvernatorului BNR, încearcă să nu-i sperie pe români, cu toate că economia ţării nu miroase deloc bine

Primul pacient prins de "poliţia concediilor"

Traian Boteanu a fost verificat de poliţia bolilor închipuite, iar doctorul lui a luat amendă. Medicul care a eliberat pentru Traian Boteanu concediul de boală a fost sancţionat cu 2.500 de lei pentru că nu a verificat cu atenţie documentele pacientului. Boteanu a solicitat săptămâna trecută trei zile de concediu de odihnă, care nu i-au fost însă aprobate de către Maria Magdalena Irincu, director al instituţiei respective. Angajatul a venit apoi cu un concediu medical, cu diagnosticul de gastrită şi duodenită, valabil tot trei zile, exact în perioada în care i se refuzase cel de odihnă.

Trei sferturi dintre bugetari, în grevă

Trei din patru lucrători la stat au semnat pentru întreruperea activităţii la 31 mai. Cei mai decişi sunt profesorii şi funcţionarii publici, care protestează pe timp nelimitat. Sanitarii se solidarizează cu ei. Ceferiştii, angajaţii de la Tarom, Metrorex şi RATB se hotărăsc azi dacă se vor solidariza cu bugetarii şi ce zi de protest îşi vor alege.

S-a deschis sezonul la greve în toată Europa

Prelungirea crizei financiare şi măsurile de austeritate ar putea provoca revolte sociale. Francezii au ieşit ieri în stradă, protestând faţă de intenţia Guvernului de a creşte vârsta de pensionare. Peste 800.000 de salariaţi - potrivit sindicatelor (350.000, conform poliţiei) - au protestat în principalele oraşe ale Franţei. Pentru a reduce deficitul uriaş al fondurilor pentru pensii, Guvernul pregăteşte o reformă de amploare, care prevede creşterea vârstei legale de pensionare, de la 60 la 62 de ani.

Valentin Stan, în lupta cu Tănase şi Dinescu

"Omul cu laptopul" de la Antena 3 concurează cu Stelian Tănase şi Mircea Dinescu, de la Realitatea TV. Deşi nu-i "bate", audienţa lui e destul de bună. Emisiunea "Conexiuni" a înregistrat în primele opt ediţii o audienţă medie de 134.000 de telespectatori, în timp ce "Tănase şi Dinescu" a fost urmărită de 192.000 de persoane.

Preţul gazelor va sări în aer în doi-trei ani

Gazele naturale produse în România se vor scumpi gradual până la acelaşi preţ cu al celor de pe pieţele internaţionale, care în prezent este de două ori mai mare. Factura pentru populaţie va creşte cu 80% şi doar cei cu venituri mici vor mai plăti preţuri reglementate. După mai mulţi ani în care am plătit tarife la gaze mult mai mici decât restul europenilor, graţie gazelor pe care le extragem din solul ţării, a venit vremea ca aderarea la piaţa europeană să-şi spună cuvântul.

Criza datoriei se transferă la companii

Procentul obligaţiunilor corporative considerate riscante a atins, în această săptămână, maximul ultimelor şapte luni. Criza financiară europeană i-a determinat pe investitori să nu răspundă cererilor de creditare avansate de cele mai îndatorate companii. Temerea că problemele fiscale ale statelor europene ar putea ridica dificultăţi de refinanţare i-a determinat pe investitorii de pe pieţele internaţionale de capital să ignore obligaţiunile companiilor private. Astfel, procentul bondurilor corporative considerate riscante a urcat la maximul ultimelor şapte luni.

CURENTUL

Senatorul Voicu - băgat la apă chiar de "finul" Floarea

Rechizitoriul prin care senatorul Cătălin Voicu a fost trimis în judecată alături de alte nume sonore deschide noi perspective asupra "caracatiţei Voicu", aşa cum a fost numit acest dosar chiar de către presă. Din actele întocmite de procurorii anticorupţie reiese că senatorul PSD a fost băgat la apă de chiar "finul" său, Radu Dan Floarea.

Articole, de Tia Şerbănescu

Premierul Boc a anunţat cele două legi pentru care-şi va asuma răspunderea în Parlament, o grevă generală şi o moţiune de cenzură. Prima lege vizează tăierile de salarii şi pensii - unde au fost cruţate doar salariile şi pensiile minime (600 şi respectiv 350 de lei) iar a doua vizează recalcularea pensiilor speciale pe principiul contributivităţii. Era şi timpul. Legea, după cum a amintit dl Boc, "a mai fost o dată în Parlament şi a căzut guvernul" - semn că legea gravitaţiei cazului funcţionează.

Ministrul Educaţiei îi înlocuieşte la Bac pe profesorii "chiulangii"

Liderii sindicali ai dascălilor încearcă să creeze un adevărat haos în învăţământ, însă ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, după ce a observat că nu se poate discuta "omeneşte" cu ei, a recurs la alte metode pentru a face ordine. Metodele acestuia nu sunt nici pe departe ilegale sau agresive, după cum susţin liderii sindicali din Educaţie. În acelaşi timp, în demersurile sale, ministrul Funeriu este sprijinit atât de elevi, cât şi de părinţii acestora. Funeriu a găsit, ieri, soluţia pentru ca proba de competenţe lingvistice a bacalaureatului, programată pentru perioada 31 mai-4 iunie, să se desfăşoare normal.

Ponta se autoimpune liderul opoziţiei PSD-PNL

Aflaţi în plin război de gherilă cu puterea portocalie, liderii PSD-PNL s-au radicalizat sub imboldul străzii, în căutarea recuperării electoratului pierdut toamna trecută pe de o parte, iar pe de altă parte, competiţia internă pentru şefia opoziţiei pare să se fi înclinat în favoarea preşedintelui PSD, Victor Ponta, sub presiunea depunerii moţiunii de cenzură. În acest sens, preşedintele PSD a declarat ieri că social-democraţii vor iniţia o moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, dar nu va negocia cu alte partide pentru votarea acesteia.

Viena - cel mai bun oraş privind calitatea vieţii

Dacă v-aţi întrebat vreodată unde aţi putea să duceţi cel mai bun trai şi să aveţi cea mai bună calitate a vieţii, compania de consultanţă globală Mercer vă dă răspunsul: Viena.

Într-un top publicat anual privind calitatea vieţii şi condiţiile de trai, Viena a fost considerat cel mai bun oraş pentru al cincilea an consecutiv. Oraşul este urmat în clasament de Zurich şi Geneva, pe locurile doi şi trei, apoi Dusseldorf, Frankfurt, Munchen şi Berna. În top zece se regăsesc şapte oraşe din Germania, Austria şi Elveţia.

CURIERUL NAŢIONAL

Banii nu au ajuns unde trebuie

Florin Georgescu (BNR) a afirmat că fluxurile de capital din exterior nu au antrenat o dezvoltare sănătoasă a României. 66% dintre investiţiile străine au mers către comerţ, intermediere financiară şi imobiliare, 30% către industrie şi numai 3% spre IT&C. Politicile fiscale prociclice ale guvernării liberale au pus gaz peste focul creşterii nesustenabile.

Producătorii telecom sunt optimişti: Industria îşi revine

Reprezentanţii marilor companii din domeniu spun că impactul recesiunii s-a diminuat foarte mult. Romtelecom are altă părere: Nu am ajuns încă la punctul critic al crizei.

Marii jucători din sectorul telecom se arată extrem de optimişti. Aceştia sunt de părere că economia mondială îşi revine, că efectele recesiunii abia se mai văd şi că impactul crizei asupra industriei este mai mic decât în altele. Paradoxal, un reprezentant al companiei Romtelecom spune exact contrariul: \"nu am atins încă punctul critic al crizei. Ce e mai rău încă nu a venit\".

Taxele şi impozitele din Capitală cresc numai pentru clădirile reîncadrate în zone superioare

Proiectul privind încadrarea pe zone de fiscalitate a Capitalei va fi discutat luni în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în cazul în care acesta va fi aprobat taxele şi impozitele urmând să crească numai pentru clădirile care sunt trecute dintr-o zonă inferioară în alta, celelalte rămânând la nivelul actual.

James May (Top Gear) despre Duster: În sfârşit, o maşină ieftină acceptabilă tehnic

James May, unul dintre prezentatorii show-ului Top Gear de la BBC, descrie Dacia Duster ca pe o maşină ieftină acceptabilă din punct de vedere tehnic, care nu te face să te simţi în lumea a treia, şi aminteşte totodată marilor constructori auto că au uitat arta de a produce astfel de automobile.

Rompetrol Rafinărie cere bani de la acţionari ca să dea la stat

Compania vrea să îşi majoreze capitalul social cu 450 mil. lei, pentru plata unei părţi a datoriilor către stat, de 2,4 mld. lei. KazMunaiGaz nu va putea plăti întreaga datorie, una dintre soluţii fiind restructurarea acesteia pe următorii 3-4 ani. Rompetrol Rafinare intenţionează să-şi majoreze capitalul social cu 450 milioane lei, prin aport în numerar din partea acţionarilor, pentru plata unei părţi a datoriei către stat.

Apple a devenit cea mai valoroasă companie din IT

Valoarea de piaţă a producătorului iPhone a ajuns la 227 mld. dolari, depăşind Microsoft

Totuşi, vânzările companiei lui Bill Gates nu au fost depăşite de cele ale Apple

Microsoft: Nu există o altă companie din IT de pe planetă care să fie mai profitabilă decât suntem noi. Apple a devenit cea mai mare companie, la nivel mondial, din industria IT, din punctul de vedere al capitalizării, depăşind valoarea de piaţă a Microsoft, potrivit datelor Reuters, citate de New York Times.

GDF cere scumpirea gazelor, iar proprietarii compensarea \"costului locuitului\"

Compania a cerut ANRE o majorare a preţurilor cu 20% începând de la 1 iulie. Liga Habitat ar vrea reducerea facturilor la utilităţi de la 40-45%, până la 15% din venituri. Pe lângă greutăţile financiare cauzate de criză, cetăţenii s-ar putea confrunta cu o nouă problemă legată de creşterea preţului la gaze.

EVENIMENTUL ZILEI

Cum va arăta fluturaşul pe luna iunie?

Executivul va reduce cu 25% şi veniturile angajaţilor din instituţiile autonome, exceptate din legea salarizării unitare, însă îi cruţă pe cei din companiile de stat. Profesorii, medicii, funcţionarii publici, militarii, angajaţii Băncii Naţionale a României, dar şi şomerii, părinţii, copiii şi pensionarii sunt principalele "victime" ale tăierilor operate de executiv de luna viitoare. Aşa prevede proiectul de lege privind reducerile de cheltuieli, pe care guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa parlamentului.

Troc între UDMR şi PDL pe scrisoarea pentru FMI

Să nu rămână fără susţinerea lui Marko Bela, Emil Boc a şters închiderea spitalelor de pe lista măsurilor de trimis la Washington. Ce n-au reuşit sindicatele a reuşit UDMR: modificarea scrisorii de intenţie către FMI, convenită iniţial. Stâns cu uşa de Uniunea lui Marko Bela, care a ameninţat cu votarea moţiunii de cenzură dacă nu i se satisfac cererile, premierul Emil Boc a fost de acord cu "ştergerea" din documentul final a prevederii referitoare la închiderea a 150 de spitale.

"Banii nu transformă un profesor prost într-unul bun"

Americanca Leslie Hawke, mama cunoscutului actor Ethan Hawke, locuieşte de zece ani în România, unde încearcă, prin proiectele derulate, să atragă atenţia asupra importanţei educaţiei. Leslie Hawke este prin excelenţă o optimistă. Acest lucru se vede nu neapărat din zâmbetul larg cu care te întâmpină, ci mai degrabă din ţintele înalte pe care şi le impune.

Economisim în lei, nu în valută

În timp ce depozitele populaţiei în monedă naţională au crescut, luna trecută, cele în monedă străină s-au redus, arată datele BNR. Creditele în lei au scăzut, iar cele în valută au urcat. În aprilie, românii au mers la bancă să depună mai mulţi lei în conturi, nu însă şi să ia credite în moneda naţională. Valoarea depozitelor în lei ale gospodăriilor populaţiei a crescut cu 1,8%, în aprilie faţă de martie, până la 63,18 miliarde lei, arată datele publicate de BNR. Astfel, concetăţenii noştri au pus deoparte, luna trecută, 1,13 miliarde lei. Economisirea în valută a scăzut cu 0,1%, până la 37,66 miliarde lei.

FINANCIARUL

Afacerea AH1N1: zeci de milioane de lei aruncate pe fiole, seringi şi ambalaje

Guvernul a decis să cumpere 1 milion de doze de vaccin pentru imunizarea copiilor împotriva TBC prin intermediul UNICEF. După ce s-a reuşit panicarea Ro-mâniei privind o eventuală pan-demie AH1N1, la Institutul Can-ta-cuzino 40% din vacci-nul CANTGRIP s-a dus pe apa sâm-be-tei, golind vistieria instituţiei de cerce-tare cu opt milioane de lei. Acest lucru în contextul în care Ministerul Sănă-tăţii a impus producerea a cinci milioane de doze de vaccin.

Ministerul Muncii vrea să legifereze impozitarea multiplă pe veniturile salariale

Taxarea drepturilor de autor şi a afacerilor pe PFA: 5% - sănătate, 5% - pensii şi reducerea plafonului neimpozabil de la 40% la 20%. Cu sau fără carte de munca, toţi cei care au contracte pe drepturi de autor, convenţii civile sau sunt PFA vor plăti 5% la sănătate şi 5% la pensie. Astfel, unele categorii vor ajunge în situaţia de a li se impozita acelaşi venit de două sau de trei ori. Pe de altă parte, sute de mii de asistaţi sociali vor fi în continuare exceptaţi de la plata noilor contribuţii.

Bursa de la Bucureşti a căzut ca şi cum ţara ar fi în pragul falimentului

Guvernul avea deja "plasa de siguranţă" a FMI, dar a irosit-o, dezamăgind investitorii Pieţele bursiere din ţările cele mai expuse pe criza datoriilor din zo-na euro au pierdut puţin peste 20% pe parcursul puseului de pa-nică din ultima lună şi ju-mă-ta-te, în timp ce la Bucureşti căderile au ajuns la 35%, depăşindu-le chiar şi pe cele din Grecia, ţara care ar fi fost practic în fa-li-ment fără ajutorul de urgenţă al Uniunii Europene şi al FMI.

GÂNDUL

Boc se ia la trântă cu evaziunea "la scară măruntă" şi-i învaţă pe români cum să ceară bon la casă.

După tăierea pensiilor şi salariilor, urmează o nouă campanie oficială: lupta cu evaziunea. Până la promovarea unei legi în acest sens, demnitarii iau problema pe cont propriu, fiecare după informaţiile pe care le deţine. Premierul Emil Boc vede în fiecare român un mic evazionist. În lupta cu \"molima pe care o avem de 20 de ani\", şeful Guvernului a îndemnat ieri, de la tribuna forumului IMM-urilor, ca fiecare cetăţean care merge la cumpărături să ceară bonul fiscal.

O treime dintre ţigările din România sunt de contrabandă. Poliţia a făcut ieri o mică demonstraţie de forţă.

Zeci de standuri din complexul comercial Etor, din Sectorul 1 al Capitalei, au fost percheziţionate, ieri, de poliţişti. Poliţia a făcut ieri o mică demonstraţie de forţă, pentru a arăta că mesajele venite, cu o zi înainte, de la Palatul Victoria privind combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei nu sunt vorbă în vânt. În urma percheziţiilor au fost confiscate mai multe baxuri de ţigări netimbrate, nicio persoană nefiind însă reţinută.

Dilema Curţii Constituţionale: este criza economică dezastru sau sinistru?

Guvernul s-a blindat faţă de previzibila atacare la Curtea Constituţională a legilor de reducere a pensiilor şi salariilor. Premisa de la care pleacă Executivul este că actuala criză subminează siguranţa naţională a României. Judecătorii constituţionali vor lua decizia cu gândul că, prin aceste legi, li se vor tăia şi lor indemnizaţiile. Criza economică atentează la siguranţa naţională şi, prin urmare, este necesară o restrângere temporară a unor drepturi sau libertăţi. Aceasta este găselinţa guvernanţilor pentru a face inatacabil la Curtea Constituţională pachetul de legi prin care se reduc pensiile şi salariile.

Udrea nu şi-a încheiat socotelile cu Dinu Patriciu: Din cauza lui tăiem pensiile mici. Vlădescu aşteaptă banii de la Rompetrol: \"Eu sper să plătească\"

Elena Udrea, ministrul Dezvol-tării, spune că pensiile vor fi tăiate cu 15% de la 1 iunie din cauză că omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul proprietar al grupului Rompetrol, nu şi-a plătit datoria de 600 de milioane de dolari către statul român. \"Dacă domnul Dinu Patriciu, mentorul şi finanţatorul domnului Crin Antonescu (...), şi-ar plăti datoria către statul român, de 600 de milioane de dolari, nu ar mai trebui să tăiem pensiile mici\", a spus Elena Udrea miercuri seară, la o emisiune a postului B1 TV.

JURNALUL NAŢIONAL

Legile iresponsabilităţii guvernamentale

Jurnalul Naţional vă prezintă cele două proiecte de lege pe care Guvernul Boc îşi va asuma răspunderea în Parlament şi în baza cărora va tăia din pensii, indemnizaţii şi salarii, la înţelegere cu FMI. Sunt măsuri care au scos deja mii de oameni în stradă şi care, de săptămâna viitoare, vor băga România în grevă generală.

Cum au devenit românii simpatici în Italia

În urmă cu doi-trei ani îi vedea pe români ca pe o ameninţare la siguranţa Italiei şi ar fi vrut chiar să reintroducă vizele pentru ei. Astăzi i-au devenit de-a dreptul simpatici, condamnă asocierea lor cu ideea de violator şi chiar le aminteşte italienilor cât de mult au contribuit românii la cultura Europei.

ROMÂNIA LIBERĂ

Cât, cum şi de când ni se taie veniturile

Numărul angajaţilor din sectorul bugetar va ajunge la finele anului viitor la 1,29 milioane, ceea ce înseamnă că în acest an vor fi disponibilizaţi 70.376 de bugetari, pe lângă cei 20.000 eliberaţi din funcţii până în prezent, arată Guvernul în a patra sa scrisoare de intenţie către FMI, definitivată zilele trecute şi destinată primirii celei de a cincea tranşe, în valoare de 900 milioane euro, de la instituţia financiară.

Ziua Judecăţii în paradisul social

Măsurile de austeritate pe care sunt nevoite să le ia guvernele statelor UE reprezintă proba că paradisul social-democrat european nu a existat niciodată decât în minţile birocraţilor. Românii descoperă astăzi cu furie, alături de mulţi alţi europeni, că ceva nu este tocmai în regulă cu ceea ce li s-a spus vreme de zeci de ani: li s-a spus că pot consuma mai mult decât se produce pe termen nelimitat şi că, atunci când spectrul scadenţei începe să se apropie ameninţător, va exista întotdeauna statul providenţial care să le ofere protecţie.

Este criza economică situaţie de forţă majoră?

Apelul la articolul din Constituţie privind calamităţile şi pericolele la adresa securităţii naţionale, ordinii publice ar putea amâna reducerile de salarii şi pensii. Temându-se de un şir uriaş de procese după tăierile de salarii şi pensii, premierul Emil Boc a anunţat că Guvernul se va folosi de articolul 53 din Constituţie pentru aplicarea lor.

ZIARUL FINANCIAR

Mesaj surprinzător al Hidroelectrica: Să nu lăsăm România să ajungă o republică OMV

Mihai David, directorul general al Hidroelectrica, a avut ieri un schimb de replici dur cu un reprezentant al Petrom, care a culminat cu fraza: \"Să nu transformăm România în republică OMV\". Niciodată până acum nu au mai fost asemenea replici între reprezentanţii companiilor româneşti şi străine. Reacţia lui David, care ocupă o poziţie cheie în cadrul procesului de reorganizare a sistemului energetic naţional, fiind şeful unuia dintre cei doi giganţi de stat - Hidroenergetica, a venit ca urmare a unor declaraţii făcute de un reprezentant al Petrom la conferinţa \"Mediafax Talks about Energy\".

Românii au redevenit finanţatori neţi ai băncilor

Românii au redevenit creditori neţi ai sistemului bancar, având la sfârşitul lunii aprilie depozite de aproape 101 mld. lei (24 mld. euro), la credite luate de la bănci în valoare de 99,2 mil. lei (23,6 mld. euro). Poziţia populaţiei de creditor net faţă de bancheri s-a conturat din luna martie, după ce depozitele crescuseră constant în ultimele douăsprezece luni, în timp ce creditele acumulaseră multe luni de scădere.

Cum va fi resimţit în consum şocul \"-25, -15%\"?

Jucătorii din piaţă sunt împărţiţi în privinţa efectelor pe care le va avea asupra economiei reducerea salariilor bugetarilor. Pentru multi dintre ei scăderea consumului va fi undeva între 10 şi 15%. Unii cred că această cădere va fi mai dramatică decât cea de anul trecut, când a fost ajustat sectorul privat.

Brokerii se răscoală: reţinerea anticipată a 10% din câştigurile investitorilor va falimenta piaţa de capital

În lipsă de bani la bugetul de stat, guvernanţii vor să majoreze cota reţinută anticipat pentru câştigurile de pe Bursă de la 1% cât este în prezent la 10%, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal elaborat de Ministerul Finanţelor. Măsura ar urma să intre în vigoare la 1 iunie, adică începând de săptămâna viitoare, dată de la care toate câştigurile de pe Bursă se vor impozita cu 16% indiferent de perioada de deţinere.

Acţiunile Fondului Proprietatea au pierdut o treime din valoare în două luni

Titlurile FP se tranzacţionează în prezent la 35% din valoarea nominală, la mica publicitate, în scădere cu peste 30% faţă de maximul de 0,5 lei atins în martie, potrivit informaţiilor obţinute de ZF de la persoanele implicate în tranzacţii. Deocamdată Fondul nefiind listat, tranzacţiile cu acţiuni se realizează prin intermediul Depozitarului Central, pe baza înţelegerilor dintre vânzători şi cumpărători. Oferta şi cererea de titluri se întâlnesc prin intermediul anunţurilor de mică publicitate.

Măsurile de austeritate au avut efectul unei chimioterapii asupra Letoniei şi Ungariei

Economiile Letoniei şi Ungariei, state care au adoptat acum mai bine de un an măsuri anticriză similare celor anunţate de România, îşi revin treptat, însă efectele imediate ale măsurilor de austeritate au fost dramatice. Populaţia a resimţit dur măsurile dure luate de guvernele de la Riga şi Budapesta, fiind nevoită să îşi ajusteze cheltuielile pentru a face faţă reducerilor salariale sau scumpirii produselor din cauza creşterii TVA (în cazul Ungariei).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb