REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 01.08.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 1 august 2013

FINANCIAL TIMES

Date mixte privind industria Chinei

Indicele privind activitatea de producţie din China a crescut uşor în iulie, sfidând aşteptările care arătau o evoluţie negativă. Indicele oficial PMI a crescut la 50,3 puncte în iulie, de la 50,1 în iunie, sugerând condiţii îmbunătăţite în sectorul de producţie din China. În acelaşi timp, indicele PMI măsurat de HSBC în privinţa Chinei a scăzut până la cel mai redus nivel din ultimele 11 luni: 47,7 în iulie, de la 48,2 în iunie.

RBS l-a ales pe McEwan în funcţia de director

Royal Bank of Scotland este în discuţii avansate cu autorităţile de reglementare din Banca Angliei pentru numirea lui Ross McEwan în funcţia de director executiv al băncii parţial naţionalizate.

FMI avertizează că Grecia are nevoie de încă 11 miliarde euro

Al doilea plan de salvare a Greciei are un deficit de 11 miliarde euro, iar guvernele din zona euro trebuie să asigure aproape jumătate din această sumă înainte de sfârşitul anului, avertizează Fondul Monetar International.

WALL STREET JOURNAL

Lloyds a revenit pe profit

Lloyds Banking Group a raportat profit pentru semestrul întâi şi anunţă că va lansa negocieri cu autorităţile pentru momentul în care poate acorda din nou dividende. Câştigul net al băncii a fost de 1,56 miliarde lire sterline (2,37 miliarde dolari) în primele şase luni din 2013, comparativ cu o pierdere de 697 milioane lire în aceeaşi perioadă din 2012.

Credit Suisse, aproape de vânzarea diviziei de private equity

Credit Suisse Group AG din Elveţia este în negocieri avansate pentru vânzarea diviziei de private equity, care valorează câteva miliarde de dolari, pe fondul alinierii la regulile mai stricte de administrare a capitalului şi riscului, spun surse apropiate situaţiei.

Société Générale şi-a dublat profitul

Banca franceză Société Générale SA şi-a majorat de peste două ori profitul net în trimestrul al doilea, datorită veniturilor diviziilor de retail international şi investment-banking. Profitul net al băncii a ajuns la 955 milioane euro, de la 436 milioane euro anul trecut.

Profitul AstraZeneca, afectat de competiţie

AstraZeneca PLC a raportat un declin masiv al profitului său în trimestrul al doilea, ceea ce reflectă competiţia medicamentelor generice, care afectează compania anglo-suedeză. Câştigul net al societăţii s-a diminuat cu 48%, la 823 milioane dolari.

NEW YORK TIMES

Producţia industrială din zona euro a crescut pentru prima oară în ultimii doi ani

Producţia industrială din zona euro a crescut în iulie pentru prima oară în ultimii doi ani, sugerând că regiunea ar putea ieşi din recesiune în trimestrul curent.

Indicele PMI calculat de Markit în privinţa producţiei industriale din zona euro a urcat la 50,3 puncte în iulie, de la 48,8 în iunie. Avansul este primul din iulie 2011 până în prezent.

Sony are un câştig de 370 milioane dolari

Compania japoneză Sony a raportat un profit peste aşteptări pentru primul trimestru fiscal, în baza vânzărilor de smartphone-uri Xperia. Câştigul operaţional a atins 36,4 miliarde yeni (369 milioane dolari) în perioada aprilie-iunie, în vreme ce analiştii aşteptau 25,3 miliarde yeni.

Shell are rezultate dezamăgitoare

Gigantul petrolier anglo-britanic Royal Dutch Shell a anunţat rezultate financiare dezamăgitoare pentru trimestrul al doilea: un câştig ajustat de 2,4 miliarde dolari, faţă de 6 miliarde dolari anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb