REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 01.11.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 1 noiembrie 2011

FINANCIAL TIMES

Grecia va organiza referendum pentru pachetul de salvare de la UE

Premierul Greciei a făcut un anunţ surprinzător potrivit căruia va organiza un referendum privind cel de-al doilea pachet de salvare obţinut de la UE, la numai o săptămână după ce acesta a fost acceptat de către creditorii internaţionali ai ţării, în cadrul summitului de la Bruxelles.

MF Global, trimisă în faliment de criza din zona euro

Societatea de brokeraj MF Global a devenit cea mai mare victimă din SUA a crizei din zona euro, solicitând plasarea sub protecţia Legii falimentului. Compania făcuse numeroase pariuri pe piaţa datoriilor suverane din Europa.

Credit Suisse elimină 1.500 de locuri de muncă

Banca elveţiană Credit Suisse a anunţat că îşi schimbă modelul de business, eliminând 1.500 de posturi şi reducând dimensiunile diviziei de investment banking. Totodată, banca îşi extinde divizia de private banking şi activităţile de pe pieţele în curs de dezvoltare.

WALL STREET JOURNAL

Profitul Hitachi a scăzut cu 33%

Compania japoneză Hitachi Ltd. şi-a redus cu 33% profitul net în trimestrul iulie - septembrie 2011, în ritm anual, din cauza aprecierii yenului şi a performanţelor slabe ale unor divizii.

Câştigul net al companiei a însumat 48 de miliarde yeni (614 milioane de dolari), faţă de 71,9 miliarde yeni în anul anterior.

Investitorii chinezi văd compania auto Saab profitabilă în 2014

Pang Da Automobile Trade Co. şi Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co., cele două companii chineze care vor să cumpere Saab Automobile, vor să readucă societatea la profit în 2014, investind circa 20 de miliarde yuani (3,14 miliarde dolari) în următorii cinci-şase ani. Investitorii mai plănuiesc eliminarea a 500 de locuri de muncă şi reducerea cheltuielilor Saab cu un miliard de coroane suedeze (156,7 milioane de dolari).

OCDE îşi reduce estimările pentru economia SUA şi cea a zonei euro

Economiile avansate vor avea doi ani cu expansiune slabă şi şomaj ridicat, iar perspectivele acestor ţări se vor înrăutăţi dacă Europa nu va rezolva criza datoriilor, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Organizaţia anticipează că economia SUA va creşte cu 1,8% anul viitor, nu cu 3,1%, cât estima în mai. Pentru zona euro, previziunea a fost redusă la 0,3%, de la 2%.

NEW YORK TIMES

Olympus numeşte o comisie care să ancheteze scandalul din interiorul companiei

Olympus Corp din Japonia a anunţat că o comisie alcătuită din şase membri va lansa o anchetă independentă privind tranzacţiile de preluare realizate în trecut de societate.

Marea Britanie, aproape de recesiune

Marea Britanie probabil s-a mai redresat pe timpul verii, însă niciun nivel de expansiune consemnat în trimestrul al treilea nu va schimba tabloul unei economii aflate pe marginea recesiunii.

Biroul Naţional de Statistică de la Londra urmează să anunţe cifrele preliminare în acest sens, iar economişrii anticipau un avans de 0,4% al PIB-ului britanic în trimestrul al treilea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb