REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 04.04.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 4 aprilie 2011

FINANCIAL TIMES

Vivendi preia deţinerea Vodafone la SFR

Compania franceză Vivendi a încheiat o afacere cu grupul britanic de telefonie mobilă Vodafone, iar potrivit înţelegerii, aceasta din urmă va primi 7,95 miliarde euro pentru cota de 44% deţinută la SFR, al doilea operator de telefonie mobilă din Franţa.

Minmetals oferă 6,5 miliarde dolari pentru Equinox

Minmetals Resources din China a lansat o ofertă nesolicitată de 6,5 miliarde dolari pentru Equinox Minerals, companie minieră canadiano-australiană cu activităţi în domeniul cuprului.

Autorităţile financiare din SUA, divizate cu privire la riscurile sistemice

Oficialii americani au păreri diferite cu privire la numărul instituţiilor financiare care ar trebui considerate de importanţă sistemică, spun surse apropiate discuţiilor în materie. Potrivit Federal Deposit Insurance Corporation, pot fi considerate astfel mai multe instituţii, precum marile fonduri speculative, asigurătorii şi administratorii de fonduri, în timp ce Trezoreria şi Federal Reserve preferă să desemneze numai câteva societăţi din domeniu drept importante pentru sistemul financiar.

WALL STREET JOURNAL

Wachovia, în vizor pentru vânzarea de obligaţiuni

Securities & Exchange Commission se pregăteşte să lanseze acuzaţii civile împotriva Wachovia Corp., bancă deţinută în prezent de Wells Fargo & Co., pentru o presupusă vânzare la un preţ exagerat a obligaţiunilor garantate ipotecar, afirmă surse apropiate situaţiei.

ICE dă putere ofertei Nasdaq pentru NYSE

Valoarea reală a ofertei lansate vineri pentru preluarea New York Stock Exchange nu este dată de Nasdaq, ci de partenerul său IntercontinentalExchange Inc. Nasdaq OMX Group Inc. nu ar fi putut lansa o ofertă de 11,3 miliarde dolari pentru NYSE Euronext fără ICE, care, dacă tranzacţia va avea loc, va deveni a patra piaţă de derivate din lume. În prezent, ICE ocupă locul 14 în domeniu.

NEW YORK TIMES

Sanofi-Aventis a finalizat oferta pentru Genzyme

Producătorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a finalizat oferta îmbunătăţită de 20,1 miliarde dolari pentru preluarea Genzyme, putând astfel că înceapă procesul de fuziune cu societatea americană de biotehnologie.

Potrivit Sanofi, 84,6% din acţiunile comune Genzyme au fost preluate, acţionarii companiei americane primind 74 de dolari/titlu în numerar plus un certificat pe acţiune care le va aduce o plată viitoare, în funcţie de rezultatele companiei.

Cotaţia petrolului - peste 108 dolari/baril, în SUA

Preţul petrolului brut a urcat la un nou maxim al ultimelor 30 de luni, depăşind 108 dolari/baril, pe fondul semnelor de redresare a pieţei muncii din SUA. Cotaţia petrolului cu livrare în mai a crescut cu 30 de cenţi, la 108,24 dolari/baril în sesiunea electronică de la New York Mercantile Exchange.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb