REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 05.05.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 5 mai 2015

FINANCIAL TIMES

UBS aproape şi-a dublat profitul în primul trimestru

UBS aproape şi-a dublat câştigurile în primul trimestru din 2015, în baza activităţii sporite a clienţilor şi a fluxurilor solide de numerar care au făcut ca divizia de management al averilor să aibă cea mai bună evoluţie din 2008 până în prezent. Cea mai mare bancă din Elveţia a raportat un profit net de 1,98 miliarde franci pentru cele trei luni încheiate în martie, faţă de 1,05 miliarde franci în acelaşi interval din 2014.

Rusia îi oferă Chinei deţineri mai mari în energie

Un proiect de referinţă din Rusia, din sectorul gazelor, ar putea testa în curând disponibilitatea Moscovei de a ceda un control sporit al activelor din energie către Beijing, în schimbul finanţării atât de necesare din China.

Potrivit anunţului făcut de Arkadi Dvorkovici, vicepremierul Rusiei, China National Petroleum Corporation şi-ar putea majora deţinerea la proiectul Yamal de gaze naturale lichefiate, care valorează 27 de miliarde de dolari şi este deţinut în majoritate de Novatek.

Banca Australiei taie dobânda la 2%

Banca Australiei a redus dobânda cu 25 de puncte de bază, la un minim record de 2%, ceea ce a generat avansul dolarului australian cu 0,9%.

WALL STREET JOURNAL

Lufthansa a revenit pe profit

Deutsche Lufthansa AG a revenit pe profit în primul trimestru din 2015, după ce compania aeriană şi-a vândut deţinerea la Jetblue Airways Corp. mai devreme decât era aşteptat. Operatorul de transport a avut, în primul trimestru din acest an, un câştig net de 425 milioane de euro (473 milioane de dolari), comparativ cu o pierdere de 252 milioane de euro în acelaşi interval din 2014.

Cisco are un nou director executiv

John Chambers îşi încheie mandatul de 20 de ani în fruntea Cisco Systems Inc. predând funcţia de director executiv lui Chuck Robbins, care activează de 17 ani în cadrul companiei americane.

Adidas şi-a majorat profitul

Adidas AG anunţă că profitul său net a crescut în trimestrul întâi ca urmare a îmbunătăţirii performanţelor brandurilor Adidas şi Reebok, vânzările acestora crescând în aproape toate regiunile de activitate a companiei germane.

Câştigul a fost, în cele trei luni încheiate în martie, de 221 milioane de euro, cu 8,2% mai mare faţă de cel de 204 milioane de euro raportat în primul trimestru din 2014.

REUTERS

Se redresează divizia de electronice din cadrul Metro

Distributorul german Metro AG a raportat accelerarea vânzărilor sale în cel de-al doilea trimestru fiscal, în baza redresării diviziei sale de electronice de consum.

Vânzările Metro au crescut cu 0,3%, la 14,37 miliarde euro, în timp ce analiştii estimau 14,33 miliarde euro.

Producţia de cupru a Glencore a scăzut cu 9% în trimestrul întâi

Compania minieră Glencore şi-a redus cu 9% producţia de cupru în primul trimestru din acest an, în mare parte din cauza calităţii slabe a metalului extras la minele Alumbrera şi Antamina din America de Sud şi a lucrărilor de întreţinere de la mina Collahuasi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb