REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 08.05.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 8 mai 2012

FINANCIAL TIMES

Moss se retrage de la conducerea Aviva

Andrew Moss a demisionat din fruntea companiei britanice de asigurări Aviva, cedând presiunilor investitorilor. Moss a devenit, astfel, cea mai recentă victimă a revoltei acţionarilor faţă de nivelurile de salarizare din companie.

Alegerile din Grecia se vor repeta

Grecia se pregăteşte pentru repetarea alegerilor generale, după ce liderul formaţiunii de centru-dreapta nu a reuşit să câştige sprijinul stângii pentru formarea unui "guvern de salvare naţională", în urma rezultatelor neconcludente ale scrutinului de duminică.

"Ne îndreptăm acum către al doilea vot, care va avea loc luna viitoare, într-o atmosferă profund polarizată", a declarat un oficial guvernamental dezamăgit. Alegerile vor avea loc, probabil, pe 17 iunie.

Repsol îşi ameninţă rivalii interesaţi să investească în YPF

Compania petrolieră Repsol din Spania, deposedată de către guvernul de la Buenos Aires de un pachet de 51% din grupul YPF din Argentina, a înaintat scrisori către marii producători din domeniu, printre care Exxon, Chevron şi ConcoPhillips din SUA, ameninţându-i că îi va da în judecată în cazul în care aceştia încearcă să investească în YPF sau în activele sale.

WALL STREET JOURNAL

Vânzările GM au crescut cu 12% în China

Compania auto americană General Motors Co. a înregistrat o creştere a vânzărilor în aprilie, în China, deşi brandul său premium Cadillac nu a reuşit să profite de piaţa acestei ţări, aflată în plină expansiune.

GM a vândut 227.217 vehicule luna trecută, în China, cu 12% mai mult faţă de anul anterior.

Divizia de publicitate online a Google, în vizorul autorităţilor din India

India a lansat o anchetă antitrust la divizia de publicitate online aparţinând companiei americane Google Inc., investigând eventualele practici anticoncurenţiale, conform unor surse oficiale guvernamentale apropiate situaţiei.

Producătorii britanici aşteaptă creşterea exporturilor

Producătorii din Marea Britanie aşteaptă creşterea exporturilor în 2012, în baza cererii de pe pieţele emergente, potrivit unui sondaj publicat ieri.

Grupul de producători FEE arată că 70% dintre firmele chestionate anticipează avansul exporturilor în acest an şi plănuiesc accelerarea planului de investiţii pentru valorificarea de noi oportunităţi.

NEW YORK TIMES

Statoil are profit record

Compania petrolieră norvegiană Statoil anunţă un profit record pentru trimestrul întâi din acest an, în baza avansului peste aşteptări al producţiei. Profitul operaţional ajustat a crescut la 59,2 miliarde coroane (6,31 miliarde lire sterline), comparativ cu 47,2 miliarde coroane în urmă cu un an.

Surse: Credit Suisse cere licenţă pentru tranzacţii în China

Banca elveţiană Credit Suisse Group AG intenţionează să majoreze capitalul societăţii sale mixte din China şi să solicite licenţă pentru tranzacţii cu acţiuni în ţara asiatică, după ce guvernul de la Beijing a relaxat restricţiile privind băncile de investiţii străine, conform Bloomberg.

Profitul Toshiba va creşte cu 45% anul acesta

Cel mai mare producator nipon de cipuri, Toshiba Corp., aşteaptă creşterea cu 45% a profitului în acest an, datorită cererii solide pentru cipurile sale utilizate la fabricarea iPhone-ului produs de Apple. Toshiba estimează că va obţine un profit operaţional anual de 300 de miliarde yeni (3,75 miliarde dolari), peste estimarea medie a analiştilor: 281,9 miliarde yeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb