REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 08.09.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 8 septembrie 2015

FINANCIAL TIMES

Mitsui Sumitomo preia asiguratorul Amlin pe 3,5 miliarde lire

Încă un asigurator occidental va beneficia de pe urma unei preluări de către o companie niponă rivală, după ce Amlin, societate listată la Londra, a acceptat o ofertă de 3,5 miliarde de lire sterline.

Excedentul comercial al Chinei a crescut cu 40%, pe fondul declinului importurilor

Datele comerciale ale Chinei, publicate astăzi, arată scăderea valorii importurilor şi exporturilor ţării, amplificând temerile privind răspândirea încetinirii economice în economiile dezvoltate.

Surplusul comercial al Chinei a sporit cu aproape 40% în august, la 368 miliarde yuani (57,8 miliarde dolari), nivel inferior recordului de 370 miliarde yuani, stabilit în februarie.

Afacerea Gazprom din Marea Nordului, analizată de ministere

Ministerele din Rusia vor examina o afacere care priveşte interesele Gazprom în Marea Nordului, pe fondul apelurilor Marii Britanii referitoare la transmiterea unui "mesaj clar" către Vladimir Putin privind Ucraina.

WALL STREET JOURNAL

UE va aproba afacerea GE-Alstom de 17 miliarde dolari

Uniunea Europeană va aproba, astăzi, achiziţia General Electric Co. (GE), în sumă de 17 miliarde de dolari, a diviziei de energie din cadrul Alstom SA, spun surse apropiate situaţiei.

Amazon va lansa o tabletă de 50 de dolari

Amazon.com Inc. a avut probleme în atragerea clienţilor pentru tabletele sale scumpe, astfel că retailer-ul online din Seattle vrea să lanseze o tabletă de 50 de dolari, cu un ecran de 6 inch, conform unor surse apropiate situaţiei.

Companiile americane domină emisiunile de obligaţiuni din zona euro

Companiile din SUA au "inundat", anul acesta, pieţele de bonduri din zona euro, cu noi emisiuni în sumă record, trend care va continua într-un ritm mai rapid pentru restul anului 2015, consideră bancherii şi investitorii.

Printre aceste societăţi se numără Wells Fargo & Co. şi American Honda Finance Co., care, împreună, au obţinut peste 2 miliarde de euro săptămâna trecută.

REUTERS

Kathimerini: Creditele neperformante din băncile elene au ajuns la circa 45%

Creditele neperformante din băncile elene, care au atins un vârf după impunerea controalelor de capital la finele lunii iunie, au scăzut la circa 45% din totalul împrumuturilor şi se vor reduce în continuare, potrivit cotidianului Kathimerini, care citează estimări ale bancherilor.

Cresc acţiunile Monte Paschi

Acţiunile Monte dei Paschi di Siena cresc astăzi, după apariţia informaţiei potrivit căreia banca italiană vinde încă un portofoliu de credite fără acoperire, respectiv pe fondul speculaţiilor potrivit cărora guvernul de la Roma face progrese în procesul de creare a unui vehicul garantat de stat, care va scăpa băncile de creditele neperformante.

La ora 09.45 (ora Italiei), acţiunile Monte Paschi au urcat cu 3,5%, la 1,878 euro.

Exporturile şi importurile Germaniei, la nivel record în iulie

Exporturile şi importurile Germaniei au atins niveluri maxime record în iulie, din punct de vedere al valorii, ceea ce sugerează că apetitul străinilor pentru bunurile din cea mai mare economie europeană este în continuare solidă, la fel şi cererea internă.

Exporturile germane ajustate sezonier au crescut cu 2,4% în iulie, la 103,4 miliarde euro, iar importurile - cu 2,2%, la 80,6 millarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb