REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 12.03.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 12 martie 2013

FINANCIAL TIMES

Commerzbank ar vrea să vândă operaţiuni imobiliare de 5 miliarde lire

Grupurile de private equity pregătesc oferte pentru operaţiunile derulate de Commerzbank Germania în sectorul imobiliar al Marii Britanii, care ar putea fi înstrăinate în cadrul unei tranzacţii de 5 miliarde lire sterline. Conform unor surse apropiate situaţiei, firmele americane de investiţii Blackstone, Lone Star şi Starwood Capital şi-au exprimat interesul pentru o parte sau 100% din Eurohypo Marea Britanie.

Total îşi reia producţia pe platforma Elgin-Franklin

Compania petrolieră franceză Total şi-a reluat producţia de gaze pe platforma britanică Elgin-Franklin, la aproape un an de la evacuarea de urgenţă, respectiv închiderea acesteia în urma unei scurgeri.

GE vrea să-şi dubleze vânzările în Africa

General Electric vrea să-şi dubleze vânzările în Africa Subsahariană, în următorii ani, conform directorului executiv al companiei americane, Jeff Immelt.

În scrisoarea anuală către acţionarii GE, Jeff Immelt a declarat că Africa Subsahariană a fost o regiune neluată în seamă la momentul preluării mandatului său, în 2001, însă acum este "esenţială" pentru companie.

WALL STREET JOURNAL

Cipru ar putea majora taxele

Creşterea taxelor corporate în Cipru este luată în calcul ca parte a negocierilor privind eventualul pachet de salvare pe care l-ar obţine ţara de la creditorii internaţionali, conform unor surse apropiate situaţiei.

Acestea spun că potenţialii creditori - Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional - fac presiuni asupra Nicosiei în vederea majorării taxei corporate cu trei puncte procentuale, de la 10%, cât este în prezent.

Lloyds vinde o deţinere la St James

Creditorul ipotecar britanic Lloyds Banking Group înstrăinează 20% din St James's Place PLC, urmărind astfel să obţină lichidităţi. Lloyds Banking, care controlează 57% din St James's Place, speră să obţină între 350 milioane lire (522,2 milioane dolari) şi 400 milioane lire din această vânzare.

Demisionează directorul ST-Ericsson

Directorul executiv al producătorului de cipuri pentru telefoane mobile ST-Ericsson va părăsi compania în săptămânile care urmează, în condiţiile în care proprietatrii acestuia, L.M. Ericsson Telephone Co. şi STMicroelectronics NV, vor să închidă societatea mixtă neprofitabilă.

NEW YORK TIMES

Kvaerner a obţinut un contract de 1,5 miliarde dolari de la ExxonMobil

Compania norvegiană de servicii petroliere Kvaerner a câştigat un contract de la ExxonMobil din SUA, în valoare de aproape 1,5 miliarde dolari, care priveşte proiectul Hebron.

Directorul Deutsche Boerse se va alătura board-ului UBS

Banca elveţiană UBS îl va nominaliza pe directorul executiv al Deutsche Boerse, Reto Francioni, pentru alegerea sa în board, în luna mai. Francioni a fost anterior preşedinte al Bursei elveţiene şi a lucrat pentru Credit Suisse New York.

Cresc vânzările de locuinţe în Beijing

Vânzările de locuinţe din Beijing au crescut cu 280% în săptămâna încheiată în 8 martie, în ritm anual, respectiv cu 141% faţă de săptămâna precedentă, conform datelor administraţiei locale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb