REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 13.01.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 13 ianuarie 2011

Financial Times

Germania susţine un rol sporit al fondului de salvare

Germania susţine propunerile privind conferirea de noi puteri şi capacităţi de creditare fondului de salvare a zonei euro, de 440 miliarde euro (577 miliarde dolari), chiar dacă acest lucru înseamnă creşterea garanţiilor sale financiare, spun surse apropiate situaţiei.

O astfel de modificare ar fi parte a unui pachet de măsuri care prevede inclusiv o mai bună coordonare a politicilor economice între membrii zonei euro, care ar putea fi convenite de către liderii UE la summit-ul din februarie.

...........

Spionajul - o realitate în China, potrivit EADS

Spionajul industrial este o "realitate" în China, spune un lider din industria franceză. Louis Gallois, şeful EADS, liderul industriei aerospaţiale din Europa, a făcut această declaraţie în contextul în care Renault s-a pregătit să dezvăluie aspecte privind cazul de spionaj care a dus la suspendarea a trei directori din cadrul constructorului francez de automobile.

Gallois a mai spus că producătorul de avioane Airbus, filială EADS, a dat dovadă de "prudenţă" atunci când a făcut zboruri test în China.

............

Speranţele de creştere împing preţul petrolului spre 100 de dolari barilul

Cotaţia petrolului a crescut spre 100 de dolari/baril pentru prima dată de la explozia preţurilor din 2008, pe fondul amplificării optimismului privind stimularea cererii de către expansiunea economiei.

Dar, creşterea bruscă a generat, de asemenea, îngrijorări cu privire la impactul preţurilor mari ale materiilor prime asupra economiei globale, în special în ţările emergente.

........

Wall Street Journal

AIG, aproape de o vânzare majoră

Asiguratorul American International Group Inc. aşteaptă să încheie un acord cu guvernul SUA, vineri, deschizând calea pentru vânzarea de acţiuni care ar putea permite în cele din urmă AIG să pună capăt statutului său de companie de stat.

.............

News Corp. analizează opţiuni strategice pentru Myspace

La o zi după decizia de disponibilizare a jumătate din angajaţii MySpace la nivel mondial, directorul executiv al companiei le-a spus salariaţilor rămaşi că societatea-mamă News Corp. va explora vânzarea, fuziunea sau splitarea site-ului de socializare.

Directorul executiv al Myspace, Mike Jones, a vorbit despre aceste planuri la o reuniune a întregii companii, conform News Corp., care deţine, de asemenea, publicaţia Wall Street Journal.

.............

Profitul Posco a scăzut cu 59%

Posco, al treilea producător mondial de oţel, şi-a redus cu 59% profitul în trimestrul al patrulea din 2010, la 525,4 miliarde woni (473 milioane dolari), de la 1.275 miliarde woni în perioada similară din 2009.

.............

New York Times

Vânzarea de obligaţiuni, un succes în Portugalia

Portugalia s-a bucurat, miercuri, de o cerere peste aşteptări pentru titlurile sale, ceea ce a alimentat creşterea pieţelor mondiale de acţiuni şi a determinat guvernul de la Lisabona să reafirme că statul nu are nevoie de un pachet financiar de salvare.

........

Avertisment privind pieţele din Asia

Bursele din India şi alte câteva ţări mai mici din Asia, care au crescut anul trecut în condiţiile în care investitorii străini pariau pe un avans rapid al acestora, încep să le reamintească investitorilor că există anumite riscuri.

Bursa de Valori din India a scăzut cu peste 7% faţă de recordul stabilit în noiembrie, investitorii devenind tot mai îngrijoraţi de scandalurile de corupţie care au paralizat Parlamentul ţării, dar şi de creşterea inflaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb