REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 14.01.2011

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Revista Presei / 14 ianuarie 2011

Financial Times

Goldman dezvăluie noi pierderi din cauza crizei

Goldman Sachs a dezvăluit, pentru prima dată, în această săptămână, detalii privind unele pierderi de aproape 5 miliarde dolari din investiţii, suferite în timpul crizei, într-o mişcare care va aprofunda dezbaterea asupra informaţiilor financiare ale companiilor.

Cifrele arată că banca a suferit pierderi totale de 13,5 miliarde dolari din "investiţii şi creditare" din fondurile proprii, în 2008.

Optimism la Intel, după anunţarea unor câştiguri solide

Intel a înlăturat îngrijorările privind faptul că piaţa sa bază, a PC-urilor, se află sub presiune din cauza tabletelor şi a telefoanelor inteligente, raportând câştiguri puternice pentru trimestrul al patrulea şi oferind o prognoză optimistă pentru acest an.

Cel mai mare producător mondial de cipuri a raportat, pentru trimestrul al patrulea din 2010, un profit de 59 de cenţi pe acţiune, la vânzări de 11,46 miliarde dolari. Analiştii aşteptau 53 de cenţi/acţiune, la vânzări de 11,36 miliarde dolari.

Ikea abordează în mod prudent China

Ikea a promis să abordeze în mod conservator expansiunea sa în China şi alte pieţe emergente, în încercarea de a evita repetarea problemelor care au afectat retailerul suedez de mobilă în Rusia.

Mikael Ohlsson, directorul executiv al companiei, a declarat că Ikea a avut ceva de învăţat în Rusia, unde doi executivi au fost concediaţi anul trecut pentru dare de mită.

"Am văzut în Rusia că lucrurile pot merge prost, atunci când merg prea repede", a declarat Ohlsson pentru Financial Times. "Vrem să ne asigurăm competenţa şi cultura Ikea pe pieţe înainte să construim prea multe magazine", a adăugat acesta.

Wall Street Journal

Carrefour are rezultate modificate pentru 2009

Retailerul francez Carrefour SA este afectat de costuri în sumă de 550 milioane de euro (722 milioane de dolari) şi îşi re-declară rezultatele financiare pe 2009, în urma unui audit privind afacerile sale din Brazilia, care a descoperit pierderi mult mai mari decât cele prezentate anterior.

Renault depune plângere de spionaj împotriva unor persoane neidentificate

Renault SA a depus "o plângere împotriva unor persoane neidentificate" pentru spionaj industrial si alte fapte, dar a refuzat să dea detalii suplimentare privind acuzaţiile.

Procesul, întemeiat pe fapte penale, urmează reuniunii marţi, de la sediul Renault, cu trei directori de top, ca parte a unei proceduri care a dus la suspendarea acestora.

Starbucks se pregăteşte să intre pe piaţa din India

Lanţul american de cafenele Starbucks Corp. a lansat, joi, o alianţă cu un important conglomerat din India, afacere care deschide calea pentru inaugurarea a patru unităţi retail în această ţară.

India rămâne una dintre marile pieţe neexploatate de către societatea americană.

New York Times

Spania a trecut testul datoriei

Spania şi Italia au avut rezultate solide în cadul licitaţiilor de obligaţiuni de joi, înlăturând preocupările imediate cu privire la capacitatea membrilor mai slabi din zona euro de a strânge bani pentru achitarea datoriilor. Joi, Spania a vândut obligaţiuni de 3 miliarde euro (3,9 miliarde dolari) cu maturitatea la cinci ani şi un randament de 4,54%. Randamentul a fost cu 97 de puncte de bază mai mare decât cel de la licitaţia precedentă, din noiembrie. Licitaţia a fost suprasubscrisă de 2,1 ori.

Băncile şi-ar putea relua plata dividendelor, după o pauză de trei ani

Analiştii financiari spun că marile bănci din SUA sunt gata să reia plata dividendelor în prima jumătate a anului, după o pauză de trei ani în care au încercat să-şi redreseze bilanţurile contabile. Indicii în acest sens ar putea apărea astăzi, când îşi publică rezultatele financiare pe 2010 banca de investiţii JPMorgan Chase. Săptămâna viitoare va veni rândul Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs şi Wells Fargo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb