REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 16.03.2010

F. A.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 16 martie 2010

Financial Times

Zona euro este gata să ajute Grecia

Guvernele din zona euro au declarat, luni, că sunt gata să sprijine Grecia în rezolvarea problemei datoriilor, prin înfiinţarea unei facilităţi de finanţare de urgenţă. Miniştrii din regiune nu au promis anumite sume pentru Grecia şi nici nu au oferit prea multe detalii privind acest plan. Aceştia au menţionat doar că sprijinul se va baza, probabil, pe împrumuturi directe, bilaterale, de la alte state.

.............

Sindicaliştii sunt dispuşi să renunţe la greva de la British Airways

Cel mai mare sindicat britanic este dispus să suspende greva de la British Airways, planificată pentru sâmbătă, care ar afecta 30.000 de pasageri zilnic. Sindicaliştii spun că vor renunţa la mişcarea grevistă dacă managementul companiei aeriene revine la propunerile pe care le-a anulat săptămâmna trecută.

..............

RBS ia în calcul răscumpărarea de datorii de 10 miliarde lire

Royal Bank of Scotland (RBS) plănuieşte să-şi consolideze capitalul, ceea ce ar putea include răscumpărarea de datorii (obligaţiuni) în sumă de cel puţin 10 miliarde de dolari (11 miliarde de euro).

..............

Bruxelles-ul atacă planul lui Darling

Alistair Darling şi guvernul britanic au eşuat în încercarea de elaborare a unui plan "suficient de ambiţios" de reducere a deficitului bugetar, potrivit unui document pe care îl va anunţa mâine Comisia Europeană.

.............

Wall Street Journal

Plăţi în creştere pentru executivii UBS

UBS a plătit peste 94,3 milioane de dolari - salarii şi bonusuri, pentru directorii de top, anul trecut, de aproape zece ori mai mult decât în 2008, când banca elveţiană a avut nevoie de sprijin de la stat, ca să nu intre în colaps.

...........

Şef de bancă - acuzat de fraudă în programul TARP

Fostul preşedinte al Park Avenue Bank din New York, Charles J. Antonucci Sr., a fost arestat în baza acuzaţiilor de fraudă, acesta fiind primul caz care implică o instituţie care a beneficiat de sprijin de la stat prin intermediul programului TARP. Banca a fost închisă vineri.

...........

Anchetă în Marea Britanie privind contabilitatea Lehman

Consiliul de Raportare Financiară din Marea Britanie, autoritatea de reglementare pentru contabilitate şi audit, a anunţat că a început o anchetă privind modul în care Lehman Brothers Holdings Inc. a înregistrat tranzacţiile repo, respectiv modul de auditare în această ţară. Consiliul are nevoie de informaţii suplimentare de la fostul auditor al Lehman, Ernst & Young.

..........

New York Times

Moody"s ar putea retrograda calificativul AAA al datoriei SUA

Ratingurile Statelor Unite, Marii Britanii, Germaniei şi Franţei sunt stabile, însă distanţa către retrogradare s-a redus în mod substanţial în toate aceste cazuri, anunţă Moody"s Investors Service. Ratingul AAA al SUA ar putea fi pus în pericol în următorii ani, din cauza sporirii datoriilor ţării.

..........

Europa creează un mijloc pentru creditarea Greciei

Miniştrii de finanţe din cele 16 ţări care folosesc moneda euro au declarat, luni, că sunt gata să sprijine salvarea Greciei.

După cinci ore de discuţii, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, liderul Eurogrupului, a declarat: "Mecanismul nu va include garanţii de credit, însă va fi o acţiune coordonată, care presupune sprijin bilateral".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb