REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 16.04.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 16 aprilie 2015

FINANCIAL TIMES

Wolfgang Schäuble nu dă speranţe pentru un acord de finanţare destinat Greciei

Ministrul german de finanţe exclude realizarea, săptămâna viitoare, a unui acord între Grecia şi creditori, care să elibereze fonduri către Atena, ceea ce creşte posibilitatea ca finanţarea să fie furnizată în mai. Afirmaţiile lui Wolfgang Schäuble sunt primele făcute în public de un responsabil de top din zona euro cu privire la faptul că nu va fi un acord în cadrul reuniunii miniştrilor de finanţe ce va avea loc la Riga, în 24 aprilie.

Japonia depăşeşte China, devenind cel mai mare deţinător de titluri de stat americane

Japonia a depăşit China, devenind cel mai mare deţinător oficial de titluri de stat americane, în condiţiile în care yenul mai slab atrage mai mulţi dolari în ţară, iar bondurile cu randamente mai mari îi atrag pe investitorii niponi.

Deţinerile de titluri americane ale Chinei au scăzut la 1.223 miliarde dolari în februarie 2015, de la 1.273 miliarde în aceeaşi lună din 2014, potrivit Treasury International Capital, care arată că deţinerile de profil ale Japoniei au crescut de la 1.210 miliarde dolari anul trecut, la 1.224 miliarde dolari anul acesta.

Unilever a avut un "început bun" de an

Unilever declară că anul fiscal curent a avut "un început bun", vânzările sale din primul trimestru depăşind aşteptările.

Producătorul ceaiurilor Lipton, al săpunului Dove şi îngheţatei Ben & Jerry's anunţă că vânzările sale au sporit cu 12,3% în primele trei luni din 2015, în ritm anual, în principal pe fondul deprecierii euro faţă de dolar.

WALL STREET JOURNAL

Renault convoacă o reuniune de urgenţă a board-ului

Producătorul auto francez Renault SA va convoca o reuniune de urgenţă în această după-amiază, consiliul director urmând să discute pe marginea celor mai recente încercări ale guvernului de a-şi creşte controlul în companie, spun surse apropiate situaţiei.

Toyota investeşte 1,4 miliarde dolari în expansiune

Toyota Motor Corp. dezvăluie prima expansiune majoră a producţiei sale din ultimii trei ani, strategia făcând o prioritate din creşterea în SUA şi apropierea de China.

Rezultatele Bank of America pun în evidenţă provocări

Bank of America Corp. anunţă, în sfârşit, rezultate trimestriale care nu au fost reduse de costuri legale, însă acestea arată că banca de bazează pe diminuarea cheltuielilor în vederea compensării impactului dobânzilor mici şi a declinului veniturilor din tranzacţii.

Profitul băncii a fost de 3,36 miliarde de dolari sau 27 de cenţi/acţiune în primul trimestru, faţă de o pierdere de 276 milioane de dolari sau 5 cenţi/titlu în perioada similară din 2014. Analiştii aşteptau 29 de cenţi/acţiune.

REUTERS

NYT: Bernanke va fi consilier la fondul speculativ Citadel

Ben Bernanke, fost preşedinte al Federal Reserve din SUA, a acceptat să devină consilier la Citadel Investment Group, fond speculativ de 25 mniliarde dolari, înfiinţat de miliardarul Kenneth Griffin, anunţă New York Times.

Investiţiile străine directe în China, la 12,4 miliarde dolari în martie

Investiţiile străine directe în China au sporit cu 2,2% în luna martie, în ritm anual, la 12,4 miliarde dolari, creşterea fiind redusă în condiţiile în care companiile din exterior sunt descurajate de slăbirea evoluţiei economiei acestei ţări.

Surse: Sharp a obţinut finanţare de 1,7 miliarde dolari de la bănci

Sharp Corp. din Japonia şi principalii săi creditori urmează să ajungă la un acord de finanţare cu 1,7 miliarde dolari, respectiv un plan de restructurare care va include promisiunea desprinderii diviziei de ecrane pentru smartphone-uri, conform unor surse apropiate situaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb