REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 17.11.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 17 ianuarie 2011

Financial Times

China cere JPMorgan să sprijine efortul de creditare

Autorităţile din China le-au cerut oficialilor băncii americane JPMorgan Chase să investească într-o schemă care oferă garanţii pentru credite întreprinderilor mici şi mijlocii din ţară, un serviciu care ar ajuta companiile mai mici să aibă acces la finanţare.

..............

Creşterea preţului oţelului alimentează temerile privind inflaţia

Preţul oţelului a crescut cu mai mult de o treime în două luni, amplificând presiunile inflaţioniste la nivel mondial, în condiţiile în care costurile alimentelor şi energiei sunt, de asemenea, în urcare.

Inundaţiile din Queensland au perturbat grav aprovizionarea la nivel mondial cu cărbune cocsificabil, materie foarte importantă în siderurgie, ceea ce a majorat preţul de referinţă al produselor siderurgice laminate la cald cu 37% de la începutul lunii noiembrie până în prezent, la 783 dolari tona - nivelul maxim al ultimilor doi ani, potrivit firmei de consultanţă CRU.

.............

Directorii Renault luptă împotriva concedierii

Compania franceză Renault se confruntă cu o provocare judiciară ce priveşte demiterea unor directori suspectaţi că au transmis în exterior informaţii confidenţiale referitoare la producţia de vehicule electrice.

Michel Balthazard, vicepreşedinte al departamentului de soluţii de inginerie avansate, intenţionează să se adreseze unui tribunal din Franţa după ce a primit, sâmbătă, înştiinţarea de demitere.

Xavier Thouvenin, avocatul lui Balthazard, a declarat: "Conform producătorului auto, clientul meu a primit bani de la surse externe şi îl acuză că, în schimbul acestor bani, Michel Balthazar a ofert informaţii strategice din interiorul societăţii. Compania nu are nicio dovadă reală sau serioasă în acest sens".

........

Wall Street Journal

ICBC vrea să-şi consolideze prezenţa în Europa

Industrial & Commercial Bank of China Ltd. intenţionează să deschidă cinci filiale în Europa, în următoarele două săptămâni, ceea ce înseamnă creşterea de mai bine de două ori a prezenţei sale în Europa.

ICBC va inaugura sucursale în Paris, Bruxelles, Amsterdam şi Milano, săptămâna aceasta, iar săptămâna viitoare - în Madrid. Banca este deja prezentă în Londra, Moscova, Luxemburg şi Frankfurt.

.......

Tata Steel vrea să obţină 766 milioane dolari dintr-o ofertă de acţiuni

Compania siderurgică indiană Tata Steel Ltd. a stabilit intervalul de preţ pentru emisiunea de acţiuni noi, iar din această operaţiune ar putea obţine cel mult 34,77 miliarde rupii (766 milioane de dolari).

.........

Portugalia vrea legături mai solide cu Qatarul

Premierul Portugaliei, José Sócrates, care se află în prima sa vizită oficială în Golful Persic, afirmă că scopul acestei călătorii este dezvoltarea relaţiilor comerciale cu Qatarul.

"Am venit aici ca să lansăm o relaţie comercială cu Qatarul", a spus José Sócrates.

...........

New York Times

Toyota dezvoltă un nou motor electric

Toyota Motor Corp., producătorul nipon al autoturismului hibrid Prius, dezvoltă un nou tip de motor electric, urmărind să-şi reducă dependenţa de metalele rare şi să-şi diminueze ceheltuielile.

Noua tehnologie va ajuta compania să nu mai depindă de China, care realizează 97% din producţia globală de metale rare utilizate de produsele high-tech, inclusiv generaţia actuală de motoare hibrid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb