REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 18.11.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 18 noiembrie 2011

FINANCIAL TIMES

Băncile britanice au tăiat creditarea către periferia zonei euro

Băncile din Marea Britanie şi-au redus cu 25%, în numai

trei luni, expunerea de credit pe instituţiile financiare de la periferia zonei euro, în condiţiile accentuării îngrijorării cu privire la intensificarea crizei de pe continent.

Potrivit datelor Financial Times, cele patru bănci majore din Marea Britanie şi-au redus volumele de împrumuturi interbancare către regiunea menţionată cu peste 24%, la 10,5 miliarde lire sterline în cele trei luni încheiate în septembrie.

UBS îşi reduce sectorul de investment banking

Banca elveţiană UBS a anunţat mult aşteptatul plan de reducere semnificativă a activităţilor sale şi reorientare pe operaţiunile de bază, de gestionare a averilor. UBS a decis, astfel, să-şi reducă drastic operaţiunile din domeniul de investment banking.

Monti promite corectitudine în sacrificiile italienilor

Mario Monti, noul prim-ministru al Italiei, a solicitat sacrificii şi reforme pentru salvarea ţării, subliniind că italienii trebuie să joace un rol în salvarea Europei din cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial.

Dezvăluind programul guvernului său de tehnocraţi, Monti a arătat necesitatea relansării economice, promiţând corectitudine în punerea în aplicare a măsurilor de austeritate.

WALL STREET JOURNAL

Presiuni în creştere asupra conducerii Alcatel

Investitorii îşi pierd răbdarea cu privire la eforturile de redresare a producatorului de echipamente de telefonie de către directorul executiv Ben Verwaayen. Acţionarii fac tot mai multe presiuni asupra board-ului companiei franco-americane pentru înlocuirea lui Verwaayen, conform unor surse apropiate situaţiei.

Profitul Gap a scăzut cu 36%

Gap Inc. din SUA a raportat scăderea cu 36% a profiturilor sale în cel de-al treilea trimestru fiscal, încheiat în 29 octombrie: 193 de milioane de dolari sau 38 de cenţi pe acţiune, de la 303 milioane de dolari sau 48 de cenţi pe acţiune în anul anterior. Declinul a fost generat de scăderea vânzărilor distribuitorului de îmbrăcăminte.

Pieţele emergente ridică profitul SABMiller

Producătorul de bere SABMiller PLC a raportat creşterea cu 23% a profitului său net în primul semestru fiscal, în baza cererii solide de pe pieţele emergente.

În cele şase luni încheiate în 30 septembrie, profitul net al companiei crescut la 1,38 miliarde dolari, de la 1,12 miliarde dolari în exerciţiul fiscal anterior.

NEW YORK TIMES

Miliardele de dolari pierdute de Olympus ar putea avea legătură cu crima organizată

Oficialii japonezi suspectează că Olympus, companie aflată într-un scandal financiar, respectiv investigată de autorităţi, ar putea avea legături cu crima organizată.

Într-un memoriu întocmit de anchetatori, care a fost distribuit la o întâlnire recentă a oficialilor de la Comisia de Supravegere a Valorilor Mobiliare din Japonia, Procuratura din Tokyo şi Departamentul de Poliţie din capitala niponă, autorităţile spun că încearcă să afle dacă Olympus a avut legături cu reţelele de crimă organizată, în vederea ascunderii unor miliarde de dolari, pierderi din investiţii.

Protestatari Occupy Wall Street, arestaţi

Mii de protestatari din SUA au demonstrat ieri, pe străzile, podurile, în pieţele şi în faţa băncilor din ţară, blocând traficul şi atacând Poliţia, susţinând astfel mişcarea Occupy Wall Street. Unele persoane au fost arestate, acestea ignorând ordinele de evacuare a zonelor indicate de Poliţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb