REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 23.03.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 23 martie 2011

FINANCIAL TIMES

Glencore va numi băncile care se vor ocupa de listare

Compania elveţiană Glencore, cel mai mare trader mondial de materii prime, este pe punctul să numească grupul de bănci care va administra mult aşteptata listare a acestuia, din care ar putea obţine mai multe miliarde de dolari. Până în prezent, consultanţii companiei au fost Morgan Stanley, Citigroup şi Credit Suisse, însă pentru oferta publică iniţială se pare că vor mai fi angajate băncile Bank of America Merrill Lynch, Barclays Capital, BNP Paribas, Société Générale şi UBS.

...........

Companiile din Rusia grăbesc listările la Londra

Un nou grup de companii din Rusia va încerca să se listeze la Londra, la începutul lunii viitoare.

Nomos Bank, al doilea creditor privat din Rusia, vrea să obţină 700 de milioane de dolari din vânzarea prin bursă a 20% din companie, la Londra şi Moscova, luna viitoare. Listarea va aduce companiei o valoare de 3,5 miliarde dolari.

Totodată, Euroset, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă din Rusia, vrea să se listeze în aprilie la Londra, operaţiune care ar da companiei o valoare de 1,5 miliarde dolari.

..........

WALL STREET JOURNAL

Japonia - pagube de peste 300 miliarde dolari în urma cutremurului

Guvernul nipon anunţă că pagubele generate de cutremurul devastator din 11 martie vor fi mai mult decât duble comparativ cu cele cauzate de cutremurul Kobe, ceea ce creşte posibilitatea ca economia ţării să scadă în prima jumătate din anul fiscal care începe la 1 aprilie.

Costul total al pagubelor ar fi de maximum 25.000 miliarde yeni (309 miliarde dolari) în următoarele trei exerciţii fiscale, comparativ cu aproape 10.000 miliarde yeni, cât au fost costurile cutremurului Kobe din 1995.

..........

Profitul UniCredit, în declin

Banca italiană UniCredit SpA şi-a redus profitul net în ultimul trimestru din 2010, din cauza venitului scăzut de pe segmentul tranzacţiilor. Câştigul a fost de 321 milioane de euro (455,79 milioane de dolari), faţă de 371 milioane de euro în ultimele trei luni din 2009.

............

Cresc vânzările de articole de lux în Europa

Consumatorii din Europa cumpără articole de lux, în pofida problemelor economice din regiune. Cota Europei pe piaţa articolelor de lux - evaluată la 168 miliarde euro (238,9 miliarde dolari), a crescut la 37% în 2010, de la 35% în 2004, în timp ce cheltuielile din acest sector s-au redus în America şi Japonia.

...........

NEW YORK TIMES

Toyota amână lansarea de modele noi în Japonia

Compania auto japoneză Toyota Motor Corp. va amâna lansarea de modele noi Prius pe plan local, planificată pentru luna aprilie, din cauza întreruperii producţiei după cutremurul devastator din această lună.

...........

Creşterea preţului ţiţeiului a încetinit, din cauza cererii reduse din Japonia

Recenta lovitură primită de economia Japoniei - în urma cutremurului, care a redus cererea de energie din ţară, a diminuat, cel puţin temporar, impactul violenţelor din Libia asupra preţului petrolului. În prima parte a zilei de marţi, cotaţia ţiţeiului a scăzut, însă ulterior aceasta s-a redresat pe fondul tensiunilor din Libia, Bahrein, Yemen şi Siria. Preţul petrolului WTI a urcat cu 1,67 dolari, la 104 dolari/baril, pe piaţa din New York.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb