REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 25.10.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 25 octombrie 2012

FINANCIAL TIMES

Walker vrea să cureţe board-ul Barclays

David Walker plănuieşte să cureţe board-ul Barclays, după ce va prelua în mod oficial, săptămâna viitoare, funcţia de preşedinte al băncii britanice afectate de scandalul privind manipularea dobânzilor Libor.

Statele Unite dau în judecată Bank of America pentru un miliard de dolari

Departamentul de Justiţie al SUA a acţionat în judecată Bank of America pentru mai mult de un miliard de dolari în primul caz de fraudă privind creditele imobiliare cu probleme vândute companiilor ipotecare Fannie Mae şi Freddie Mac.

Daimler îşi reduce estimările de profit anual

Producătorul german de autoturisme de lux şi camioane Daimler şi-a redus ţinta de profit anual din cauza înrăutăţirii semnificative a mediului de afaceri şi a competiţiei intense.

Compania cu sediul în Stuttgart a avertizat că profitul său anual înainte de dobânzi şi taxe va ajunge la numai 8 miliarde euro în 2012, comparativ cu previziunea anterioară de aproximativ 9 miliarde euro, lansată anul trecut.

WALL STREET JOURNAL

Lenovo vrea să vândă telefoane pe pieţe noi

Producătorul chinez de PC-uri Lenovo Group Ltd. vrea să pătrundă, pentru prima oară, cu telefoanele sale inteligente pe alte pieţe decât China, respectiv să devină un rival pentru Samsung Electronics Co. şi Apple Inc. în ţările emergente.

Volvo îşi încetineşte producţia

Constructorul suedez de camioane Volvo AB îşi va reduce producţia în condiţiile în care a raportat o scădere peste aşteptări a profitului net în trimestrul al treilea. Câştigul a ajuns la 1,37 miliarde coroane suedeze (206,9 milioane de dolari), de la 3,83 miliarde coroane în trimestrul al treilea din 2011.

Fed menţine dobânzile

Federal Reserve (Fed, banca centrală a SUA) susţine, în continuare, că economia americană creşte moderat, drept pentru care a decis să menţină măsurile de sprijin, în vederea redresării.

Oficialii Fed au anunţat că păstrează programul de achiziţie a obligaţiunilor şi dobânzile pe termen scurt aproape de zero cel puţin până la mijlocul lui 2015.

NEW YORK TIMES

Profitul Credit Suisse a scăzut cu 63%

Banca elveţiană Credit Suisse a raportat o scădere de 63% a profitului net în trimestrul al treilea, din cauza unor costuri speciale. Câştigul a însumat 254 milioane de franci elveţieni în trimestrul al treilea din 2012, de la 683 de milioane de franci în intervalul similar din 2011.

Pernod Ricard şi-a majorat vânzările

Producătorul francez de băuturi spirtoase Pernod Ricard anunţă creşterea cu 11% a vânzărilor sale în trimestrul al treilea, la 2,2 miliarde euro, în baza cererii de pe pieţele emergente.

Câştigurile Hyundai Motor, trase în jos de greve

Compania auto sud-coreeană Hyundai Motor Co. şi-a redus profitul în trimestrul al treilea, faţă de trimestrul al doilea, din cauza grevelor care au afectat producţia.

Profitul net al companiei a scăzut cu 15%, la 2.160 miliarde woni (1,96 miliarde doari).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb