REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 28.01.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 28 ianuarie 2011

Financial Times

Divizia bancară La Caixa va deveni grup listat

La Caixa, banca de economii nelistată cu sediul la Barcelona, care are cea mai mare reţea naţională de operaţiuni retail din Spania, îşi va transfera activităţile bancare într-o societate cotată la bursă, ca parte a unui plan de consolidare a capitalului de bază şi de continuare a creşterii. Noua banca va avea o valoare contabilă de 20,6 miliarde euro (28,2 miliarde dolari).

............

Vânzările Microsoft, în creştere

Producătorul american de software Microsoft a înregistrat un profit net de 6,63 miliarde dolari în cel de-al doilea trimestru fiscal, încheiat în decembrie, la vânzări de 19,95 miliarde dolari, comparativ cu un câştig de 6,66 miliarde dolari, la vânzări de 19 miliarde în perioada similară din anul anterior.

..........

BP se confruntă cu provocări legale în Rusia

Alianţa companiei britanice BP cu Rosneft - producătorul rus de petrol deţinut de stat, s-ar putea confrunta cu o bătălie juridică după ce acţionarii ruşi ai TNK-BP au depus o cerere de interdicţie la Înalta Curte din Londra.

Investitorii ruşi, reprezentaţi de Alfa-Access-Renova, au depus cererea miercuri, susţinând că propusa alianţă dintre BP şi Rosneft încalcă acordul acţionarilor TNK-BP.

..................

Wall Street Journal

LinkedIn se pregăteşte de listare

LinkedIn Corp., care deţine o reţea de socializare profesională, a depus la Securities & Exchange Commission actele necesare pentru lansarea ofertei publice iniţiale.

Compania, cu sediul în California, operează reţeaua de socializare LinkedIn, care are peste 90 de milioane de utilizatori înregistraţi. LinkedIn nu a precizat câte acţiuni va oferi spre vânzare şi nici preţul acestora.

............

Profitul Kia creşte datorită modelelor noi

Kia Motors Corp., al doilea producător auto din Coreea de Sud, şi-a majorat cu 4,6% profitul net în ultimul trimestru din 2010, datorită vânzărilor solide de maşini noi. Compania vrea să vândă, în 2011, 2,43 milioane de unităţi la nivel mondial, cu 14% mai mult decât în anul anterior.

.............

Câştigurile P&G, afectate de costurile materiilor prime

Preţurile mari ale materiilor prime vor afecta cu un miliard de dolari câştigurile Procter & Gamble Co. în acest an fiscal, cifra fiind de două ori mai mare decât estimarea anterioară.

Marja de profit brut a companiei a ajuns la 51,8% în cel de-al doilea trimestru fiscal, de la 53,7% în anul precedent.

...........

New York Times

Profitul Samsung se va redresa

Cererea în creştere de telefoane inteligente şi tablete PC va ajuta Samsung Electronics Co să-şi îmbunătăţească profitabilitatea anul acesta, după ce compania sud -coreeană a raportat, pentru perioada octombrie - decembrie din 2010, cele mai slabe rezultate din ultimele şase trimestre.

Compania a avut un câştig operaţional de 3.000 miliarde woni (2,7 miliarde dolari) în perioada menţionată, în timp ce analiştii estimau 3.400 miliarde woni.

...........

Ford ar putea anunţa cel mai mare profit anual de după 2000

Compania auto americană Ford Motor Co. va raporta astăzi, potrivit aşteptărilor, cel mai mare profit anual din ultimul deceniu, ca urmare a reducerii cheltuielilor operaţionale, respectiv a creşterii vânzărilor.

Profitul operaţional al Ford va fi de circa 8 miliarde dolari, conform estimărilor, o cifră mai mare fiind înregistrată doar în 2000: 10,2 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb