Revocarea lui Zgonea de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, amânată

Andrei Stan
Politică / 4 mai 2016

Revocarea lui Zgonea de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, amânată

Actualizare 16:33 Victor Ponta: "Vali Zgonea cred că astăzi greşeşte, funcţia de preşedinte al Camerei este a unei majorităţi"

Victor Ponta a declarat astăzi, la Târgu-Jiu, că Valeriu Zgonea "greşeşte, pentru că până la urmă funcţia de preşedinte al Camerei este a unei majorităţi", informează surse din presă.

"După cum ştiţi, nu am participat la deciziile conducerii PSD pentru că nu fac parte din conducere. Părerea mea ca om care îl cunoaşte pe Vali Zgonea de foarte mulţi ani - l-am sprijinit, eu l-am propus la funcţia de preşedinte - cred că astăzi greşeşte, pentru că până la urmă funcţia de preşedinte al Camerei este a unei majorităţi şi mi-e teamă că după ce că avem un guvern care e al nimănui, nu-l susţine nimeni, acum o să avem şi un preşedinte al Camerei pe care nu-l susţine nimeni. Avem primari pe care nu i-a votat nimeni, avem un preşedinte pe care nu ştie nimeni de ce l-a votat, deja intrăm într-o situaţie de absurd generalizat, acesta este singurul meu comentariu", a spus fostul premier.

Întrebat despre faptul că se vehiculează că a acceptat deja funcţia de la Camera Deputaţilor, iar joi la Slatina, în prezenţa lui Liviu Dragnea, va anunţa oficial acest lucru, Ponta a declarat că "deocamdată nu e nicio funcţie despre care să discutăm".

"Nu sunt nici foarte dornic de funcţii, că am avut destule funcţii, dar nici nu mă apuc să fac acum pe domnişoara pe care toată lumea o curtează şi se lasă curată. Când va fi cazul o să discutăm", a menţionat fostul lider al PSD.

(S.A.)

---------

Actualizare 16:18 PSD: "Este lamentabil că Valeriu Zgonea se agaţă de funcţie"

Încercarea lui Valeriu Zgonea de a se agăţa, prin tertipuri procedurale, de funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este ridicolă şi tristă, consideră Partidul Social Democrat, într-un comunicat trimis redacţiei.

"Este lamentabil că Valeriu Zgonea se agaţă de funcţie. Încercarea lui Valeriu Zgonea de a se agăţa, prin tertipuri procedurale, de funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este ridicolă şi tristă. Valeriu Zgonea a fost ales în această funcţie în calitatea sa de membru al PSD şi nu în virtutea unor calităţi personale speciale. Este regretabil că un om, pe care PSD l-a sprijinit pentru o demnitate atât de importantă în statul român, şi-a pierdut complet decenţa, aruncând cu noroi şi făcând circ. PSD a iniţiat procedura de revocare din funcţie a lui Valeriu Zgonea. Conform procedurilor legale, în perioada imediat următoare, PSD va desemna o nouă persoană pentru această funcţie", se arată în comunicatul PSD.

(S.A.)

---------

Actualizare 15:05

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în care s-a discutat solicitarea PSD de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, a fost suspendată astăzi, deoarece acesta a susţinut că poate fi revocat doar la cererea liderului grupului din care face parte, iar el este neafiliat, informează surse din media.

"Vă solicit să constataţi că cererea grupului parlamentar al PSD din 3 mai nu îndeplineştre condiţiile de admisibilitate prevăzute de art. 26 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi să dispuneţi respingerea acesteia", se arată într-o adresă semnată de Valeriu Zgonea, în calitate de deputat neafiliat.

Concret, Zgonea susţine că a fost exclus din PSD, iar cererea de revocare poate fi făcută de liderul grupului parlamentar din care preşedintele Camerei face parte.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei, Marcel Ciolacu, a explicat că şedinţa a fost suspendată deoarece liderii de grup nu au ajuns la un consens, liderul grupului PSD, Florin Pâslaru, susţinând că are dreptul de a cere revocarea, deoarece nu a fost făcut niciun anunţ în plen cu privire la faptul că Zgonea a devenit deputat neafiliat.

''Este o solicitare. Din expunerea domnului preşedinte Zgonea, pare chiar pertinentă. Dânsul fiind exclus din PSD face parte din grupul neafiliaţilor. Pe de altă parte, grupul PSD a spus foarte clar că afilierea către un grup, un alt grup sau grupul independent-neafiliat nu există - această solicitare se anunţă în plenul Camerei Deputaţilor. Este o discuţie. Tehnic vorbind, şi grupul PSD şi domnul Zgonea au partea lor de dreptate'', a afirmat Marcel Ciolacu.

(S.A.)

----------

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat astăzi că se va opune până la capăt "acestui jihad anti-justiţie" şi a denunţat încălcarea Regulamentului parlamentar, transmit surse din presă.

"Mă voi opune, până la capăt, acestui jihad anti-justiţie. Acum suntem în faza a doua - dorinţa unora de a pune mâna pe a treia funcţie în stat, prin tertipuri ilegale, încălcând regulamentul. Motivul l-aţi aflat în şedinţa celebrului grup parlamentar de ieri. Astăzi au încercat să-şi nege propria decizie. (...) Scopul - acelaşi: să modifice pe repede înainte legile anti-justiţie. (...) Până când destinul va hotărî, mă voi bate cu cei care, formaţi în grupuri de interese, vor dori să modifice legile penale în interesul lor. Comitetul liderilor a fost convocat ad-hoc", a afirmat Valeriu Zgonea, într-o conferinţă extraordinară de presă, la Camera Deputaţilor.

Potrivit lui Zgonea, "acest tip de social-democraţie şi de politic trebuie să dispară din Parlamentul României".

"Respect Regulamentul Camerei Deputaţilor şi nu voi permite acest jihad anti-justiţie. (...) Nu putem, pe ordinea de zi a Parlamentului, să avem lucruri ilegale, neregulamentare. Eu nu mă agăţ de funcţie, vreau ca Parlamentul României să respecte legea", a mai spus Zgonea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. daca tara e a nimanui astea sint rezultatele >>>>>> plagiatorii conduc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb