Un incendiu la o instalaţie de stocare a combustibilului în oraşul-port Sevastopol din Crimeea provocat de un atac ucrainean cu drone a fost complet stins în această după-amiază, a anunţat guvernatorul instalat de Moscova în acest oraş din peninsula ucraineană anexată de Rusia, potrivit Agerpres.
Potrivit acestui guvernator, Mihail Razvojaev, o singură dronă ucraineană a lovit instalaţia şi o alta a fost doborâtă în apropiere, fără să se înregistreze victime, iar patru rezervoare de combustibil au fost distruse. La rândul său, guvernatorul Crimeii, Serghei Axionov, instalat tot de Moscova, a declarat că sistemele antiaeriene şi de război electronic au doborât astăzi două drone deasupra acestei peninsule.
În acest timp, un oficial din serviciul militar de informaţii ucrainean, Andrii Iusov, a declarat că mai mult de 10 rezervoare de combustibil cu o capacitate totală de circa 40.000 de tone şi care erau destinate flotei ruse de la Marea Neagră au fost distruse în acest atac.
El a refuzat să confirme implicarea Kievului în noul atac cu drone, cum de altfel au procedat oficialii ucraineni şi în atacurile anterioare de acelaşi fel, afirmând doar că explozia de la Sevastopol este "pedeapsa lui Dumnezeu" pentru raidul cu rachete şi drone efectuat de Rusia în noaptea de joi spre vineri şi care s-a soldat cu moartea a 26 de civili ucraineni, dintre care 23 în oraşul Uman, unde o rachetă a căzut peste un bloc de locuinţe.
După atacul din octombrie asupra podului Crimeii, pe care l-a atribuit serviciilor secrete ucrainene, Rusia a efectuat cu regularitate astfel de raiduri asupra infrastructurii energetice din Ucraina şi unor obiective ale armatei ucrainene. Moscova neagă acuzaţiile Kievului că ar lovi deliberat zone locuite, dar fragmente din rachetele sale doborâte de antiaeriana ucraineană cad peste astfel de zone şi prin urmare produc victime în rândul populaţiei civile. Potrivit Ministerului rus al Apărării, bombardamentul de joi noaptea a avut ca ţintă unităţile de rezervă ale armatei ucrainene, pentru a le împiedica deplasarea spre linia frontului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.04.2023, 07:05)
In toata Europa liderii ne spun sa facem economie, sa consumam mai putin sa facem dus impreuna, sa coboram temperatura in casa la 18 de grade ca gazele arse produc efect de sera. Fumul ala este oxigen concentrat, benefic pentru natura si sanatate, ar trebui imbuteliat si gazati toti liderii care sprijina acest razboi.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.04.2023, 10:03)
Eu zic sa incepem cu liderul care a provocat acest razboi, putler...e mai simplu si rapid:-)