Rezilienţă în rezultatele primului semestru 2024, pentru Agricover

R.S.
Piaţa de Capital / 27 august

Rezilienţă în rezultatele primului semestru 2024, pentru Agricover

Agricover a publicat rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului 2024, care reflectă continuarea strategiei construite în jurul nevoilor fermierilor generând stabilitate într-un an dificil pentru domeniul agricol. Grupul a continuat relaţiile de colaborare cu peste 10.000 de fermieri care au accesat produsele şi serviciile oferite prin cele trei segmente de business ale grupului- agrifinance, agribusiness, şi agritech, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Notabil, în continuarea programului de digitalizare a serviciilor oferite de Grup, din prima jumătate a acestui an, fermierii mici (care exploatează suprafeţe de la 10 până la 100 de ha) pot aplica pentru un card de credit în cadrul unui proces 100% digital, potrivit comunicatului.

Performanţe specifice fiecărui segment

În segmentul agrifinance, Agricover Credit IFN şi-a continuat expansiunea strategică, rezultând o majorare de 6,2% a numărului de clienţi şi o creştere de 7,1% a expunerii medii per client. Valoarea contabilă brută a creditelor şi avansurilor a crescut la 3,36 miliarde RON, reflectând un salt de 15,7% faţă de decembrie 2023. Profitul înainte de impozitare a fost de 60,2 milioane RON, în creştere cu 4,7% faţă de semestrul întâi al anului 2023.

Rata creditelor neperformante a rămas scăzută, la 3,74%, datorită gestionării proactive a riscurilor şi cunoaşterii aprofundate a sectorului agricol, care permite construirea de oferte personalizate şi apropiate de nevoile şi posibilităţile clienţilor.

Segmentul Agribusiness a înregistrat venituri de 807 milioane de RON, într-o scădere asteptata, de 23,8% faţă de prima jumătate a anului 2023, ca urmare în principal a preţurilor mai scăzute ale materiilor prime agricole, dar şi a cererii reduse de inputuri din partea fermierilor într-un context macroeconomic şi meteorologic dificil.

Baza de clienţi şi evoluţia pieţei

Grupul Agricover a deservit o bază solidă de clienţi de peste 10.000 de fermieri, în primele şase luni ale anului 2024. Relaţiile solide cu fermierii, dezvoltate prin intermediul unui model de acces direct, au permis Grupului să răspundă nevoilor în continuă evoluţie ale clienţilor. Agricover continuă să acorde prioritate sprijinului financiar pentru fermieri într-un mediu dificil, cu accent pe asigurarea continuităţii activităţii.

Inovaţie digitală şi extinderea bazei de clienţi

O componentă centrală a strategiei de creştere a Agricover este digitalizarea, sprijiinul acordat fermierilor pentru a adopta practici moderne, agricultură de precizie, tehnologii noi. Prin lansarea aplicaţiei My Agricover, care deschide noi segmente de clienţi şi facilitează accesul la finanţare într-un mod simplificat şi eficient, Grupul le oferă fermierilor un canal 100% digital prin care pot accesa rapid şi uşor finanţarea de care au nevoie, contribuind astfel la optimizarea operaţiunilor şi la creşterea recurenţei clienţilor.

Prin My Agricover, Grupul Agricover reuşeşte să ajungă la fermieri de dimensiuni mai mici care operează suprafeţe de până în 100 ha, făcând astfel finanţarea accesibilă pentru aceştia aplicând pentru obţinerea cardului FERMIER. Această aplicaţie digitală nu doar că extinde portofoliul de clienţi al Grupului, dar şi contribuie la fidelizarea clienţilor existenţi printr-o experienţă digitală îmbunătăţită.

În timp ce volatilitatea pieţei persistă, Grupul Agricover rămâne bine poziţionat pentru a face faţă provocărilor viitoare, valorificând expertiza sa profundă în sectorul agricol. Performanţa solidă a Grupului în segmentul Agrifinance şi rezilienta operaţiunilor din Agribusiness subliniază angajamentul său de a sprijini agricultura românească prin inovare financiară şi practici de afaceri durabile, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Intrebatil cum a dluat si cum dilueaza mereu actiunile micilor actionari captivi.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb