Rezultate modeste şi la examenele profesorilor

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 27 aprilie 2017

Promovabilitatea la examenle importante nu este cu mult mai bună la profesori în comparaţie cu elevii. Dacă la simularea problelor scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de Bacalaureat s-au obţinut rezultate modeste (51,47 dintre elevii de clasa a 8-a au avut medii peste 5 şi 38,23 dintre cei de clasa a 12-a au obţinut medii peste 6), aflăm că procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar este de 63,71%.

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Educaţiei, din totalul de 5.235 de candidaţi evaluaţi la proba scrisă, 3.335 de candidaţi au obţinut medii între 8 şi 10, promovând examenul: " Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, media la examenul de definitivare este constituită din nota la proba scrisă (70%), nota pentru portofoliul profesional personal (10%) şi notele obţinute la inspecţiile de specialitate (20%). Candidaţii care au obţinut medii peste 8 dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. În ceea ce priveşte tranşele de medii, situaţia la nivel naţional este următoarea: medii sub 7 - 907 (17,33%), medii între 7 şi 7,99 - 993 (18,97%), medii între 8 şi 10 - 3.335 (63,71%). 6 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar 10 lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Ponderea mediilor între 8 şi 10 atinge procente de peste 70% în judeţele Bistriţa-Năsăud (76,9%), Botoşani (70,9%), Gorj (70,6%), Mureş (70,2%) şi în municipiul Bucureşti (73,7%). Valori sub 50% apar în judeţele Caraş-Severin (49,2%) şi Călăraşi (45,7%). (...) Validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limită data de 22 mai. Reamintim că în urma unor măsuri legislative operate în 2016, o persoană poate susţine proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susţinerea examenului va fi condiţionată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale. De asemenea, persoanele care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar."

Examenul certifică faptul că un cadru didactic debutant dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice. După cum se poate observa aproape 40% dintre debutanţi nu sunt încă pregătiţi pentru această carieră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb