REZULTATE SIMULĂRI EVALUAREA NAŢIONALĂ 2015 Ministrul Educaţiei: 50,68% dintre elevi au luat medii peste 5

Alexandru Costea
Cultură / 7 martie 2015

Rezultatele simulării examenelor de Evaluare Naţională au adus, la nivel naţional, un procent de 50,68% al elevilor care au luat medii peste 5, a comunicat pentru HotNews.ro ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, prezenţa la simulare a fost de 180.442 de elevi, în creştere cu 1,46% faţă de 2014. Anul trecut, Ministerul Educaţiei a organizat pentru prima dată simularea la nivel naţional a evaluării naţionale şi rezultatul din 2014 a fost următorul: 48,8% dintre elevii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5.

Numărul de elevi cu medii între 5 şi 10 este 91.445.

Simulările examenelor s-au desfăşurat în perioada 23-25 februarie 2015, cu testarea elevilor de clasele a VIII-a la Limba şi literatură română, Matematică şi Limba şi literatură maternă. Ieri, elevii au aflat rezultatele, care conform Ministerului vor fi analizate prin discuţii individuale, prin dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, transmite HotNews.

Potrivit Ministerului, scopul simulărilor este să îi obişnuiască pe elevi cu rigoarea unui examen şi să optimizeze rezultatele copiilor. Este pentru al doilea an consecutiv când elevii de clasa a VIII-a au susţinut la nivel naţional simulările examenelor de final de gimnaziu, adică simulările au fost organizate în toate şcolile din ţară, elevii au avut de rezolvat subiecte unice, concepute de Minister, şi au dat testele în acelaşi interval orar.

În 2014, simulările examenelor de Evaluare Naţională au avut următorul rezultat: 48,8% dintre elevii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5 la simulări, respectiv 66,95% la Limba română şi doar 30,4% la Matematică. La simulările de anul trecut au participat 94,7% dintre elevii înscrişi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb