Rezultatele financiare şi majorarea capitalului social au influenţat cotaţia acţiunilor "Silcotub" Zalău

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 ianuarie 2004

Cursul acţiunilor "Silcotub" Zalău a înregistrat în ultimii doi ani o creştere cu 91%. Cea mai mare influenţă asupra preţului au avut-o rezultatele financiare raportate de companie şi majorarea de capital realizată prin aportul acţionarului majoritar, "Tubman Limited".

După anunţarea rezultatelor preliminate pentru 2001, conform cărora profitul net a cres-cut cu 73% faţă de anul precedent, interesul investitorilor pentru titlurile producătorului de ţevi din Zalău a crescut. Pe fondul unei cereri mai ridicate decît oferta, cotaţia s-a apreciat cu 23%, ajungînd la 25.900 lei/acţiune. Corecţia preţului a avut loc după data de referinţă a Adunării Generale pentru aprobarea rezultatelor financiare din 2001. Acţiunile "Silcotub" se tranzacţionau la nivelul de 20.000 lei/acţiune, diminuîn-du-se cu 20% în numai şase şedinţe.

Creşterea capitalului social cu suma de 7,1 miliarde de lei, ca urmare a aportului în natură adus de acţionarul majoritar a determinat un interes sporit pentru acţiunile societăţii. Cotaţia s-a apreciat cu aproape 27%, preţul mediu al titlurilor "Silcotub" ajungînd la 38.061 lei/acţiune. Analiştii au apreciat că interesul investitorilor pentru titlurile "Silcotub" a fost ridicat în speranţa că societatea va realiza o nouă majorare a capitalului pentru acordarea drep-tului de preferinţă.

La începutul anului, cotaţia acţiunilor "Silcotub" a urmat ten-dinţa generală a pieţei, atin-gînd un maxim de 46.556 lei/acţiune la 17 ianuarie 2003. Creşterea preţului a fost susţinută şi de faptul că societatea şi-a majorat valoarea nominală a acţiunilor de la 95.000 lei la 112.200 lei, adică cu 18%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb