"Valea pantalonilor" se extinde spre zona defavorizată Baraolt, unde va fi construită o nouă fabrică de confecţii, cea de-a 13-a de acest fel din judeţul Covasna. Viitoarea fabrică va asigura locuri de muncă pentru 250 de persoane, un număr însemnat, avîndu-se în vedere faptul că în zona Baraolt rata reală a şomajului depăşeşte 25%. Firma germană RGT, care mai deţine o fabrică de pantaloni şi în municipiul Sfîntu Gheorghe, şi-a selectat deja personalul şi urmează să ridice în scurt timp halele de producţie.
Primarul oraşului Baraolt, Albert Denes, a declarat că noua investiţie vine după o lungă perioadă de stagnare în care inves-titorii au ocolit zona, atît ca urmare a retragerii unor facilităţi acordate de statutul de zo-nă defavorizată, cît şi din cauza infrastructurii rutiere de proastă calitate.
Declararea Baraoltului drept zonă defavorizată a avut un impact pozitiv asupra mediului economic şi social, creîndu-se în ultimii ani peste 500 de noi locuri de muncă, ocupate în mare parte de minerii disponibilizaţi de la exploatările miniere intrate în conservare.
Judeţul Covasna şi-a dobîndit în ultimii 10 ani renumele de "Valea Pantalonilor", după ce în zona municipiilor Sfîntu Gheorghe şi Tîrgu Secuiesc au apărut, pe rînd, 12 fabrici de pantaloni, majoritatea cu capital majoritar străin. În aceste fabrici lucrează în prezent aproape 7.000 de muncitori, care realizează zilnic peste 30.000 de pantaloni.
Majoritatea fabricilor îşi desfăşoară activitatea în sistem lohn, iar dezvoltarea industriei textile în acest sistem are ca premisă existenţa forţei de muncă ieftină şi calificată, inves-titorii fiind interesaţi să producă pantaloni de calitate la cos-turi foarte mici.