Una dintre cele mai vechi şi prestigioase bănci din Statele Unite ale Americii, "Riggs Bank" îşi încetează existenţa ca entitate de sine-stătătoare, ea urmînd să fie preluată de grupul "PNC Financial Services", cu sediul în Pennsylvania. Tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru din 2005 şi este urmarea unei anchete care a depistat că "Riggs Bank" a fost implicată în operaţiuni de spălare de bani. "Riggs Bank" îşi încetează, astfel, existenţa de 168 de ani, vreme în care un număr de 21 de preşedinţi ai SUA au fost clienţii acestei instituţii.
Specialiştii spun că "Riggs Bank" a fost considerată cea mai mare instituţie creditoare, care derula operaţiuni pentru ambasade şi misiuni diplomatice. În urma anchetei mai sus amintite, a ieşit la iveală faptul că "Riggs Bank" nu a monitorizat conturile clienţilor săi, respectiv activităţile suspecte, potrivit normelor de combatere a spălării banilor. Ancheta a fost condusă de Senatul şi de Ministerul Trezoreriei din SUA şi a arătat, în primul rînd, că au fost încălcate în mod grav regulile bancare la administrarea conturilor deschise de ambasada Arabiei Saudite. Totodată, au fost descoperite depozite de milioane de dolari care aveau legătură cu dictatori celebri, printre care preşedintele statului Chile, Augusto Pinochet.
Activele băncii din Washington sînt evaluate la şase miliarde de dolari. Contractul de preluare a "Riggs Bank" de către "PNC Financial Services" stipulează că banca trebuie să renunţe în totalitate la administrarea conturilor ambasadelor şi la operaţiunile destinate clienţilor străini din zonele off-shore.
După cele descoperite în urma anchetei de la "Riggs Bank", autorităţile americane şi-au propus să întărească reglementările anti-corupţie.