Riscul prezentat de pacienţii cu afecţiuni neurologice în cazul infecţiei cu noul coronavirus

C.B.
Miscellanea / 19 martie 2020

Dr. Dan Mitrea

Dr. Dan Mitrea

Primele informaţii epidemiologice raportate de specialiştii din China, prima şi cea mai afectată ţară de epidemia de Covid -19 până în prezent, descriu următoarele categorii de persoane aflate la risc de a dezvoltă complicaţii în urmă infecţiei cu virusul SARS-CoV-2: vârstă peste 65 ani şi afecţiuni medicale pre-existente ( mai ales: Cardio-vasculare o, hipertensiune arterial, diabet zaharat, boli respiratorii), se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Dr. Dan Mitrea, medic neurolog Neuroaxis, a declarant: " În acest context epidemiologic, este bine de ştiut că pacienţii aflaţi în aceste categorii de risc pot dezvoltă manifestări neurologice mai ales prin asocierea bolii cerebro-vasculare - accidentul vascular cerebral (AVC). Factorii clasici de risc pentru apariţia unui AVC sunt: vârstă, sexul masculin, hipertensiunea arterială, dislipidemia, diabetul zaharat, fibrilatia atrială, fumatul. Alţi factori cunoscuţi a fi implicaţi, dar în situaţii rare, sunt trombofiliile, malformaţiile vasculare precum şi anumite boli genetice."

Pacienţii cunoscuţi cu boli neurologice inflamatorii/autoimune pot prezenţa complicaţii atât prin prisma afecţiunii lor, cât şi a tratamentului specific acesteia.

De asemenea, pacienţii cu boli neurodegenerative, cei mai mulţi având vârstă peste 55 de ani, sunt mai vulnerabili de a dezvoltă atât complicaţii infecţioase cât şi agravări importante ale bolii neurologice de fond.

În ceea ce priveşte pacienţii diagnosticaţi cu epilepsie nu s-a observat o creştere a riscului de infecţie şi nici de severitate a infecţiei respiratorii cu noul coronavirus. Posibile complicaţii pot apărea la pacienţii ce au tratament antiepileptic cu ACTH.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb