ROBERT REKKERS, DIRECTOR GENERAL AL BT Creditele "relaxate" nu vor afecta profitabilitatea "Băncii Transilvania"

Andreea Arcereanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 august 2007

Volumul creditelor acordate persoanelor fizice de Banca Transilvania va creşte cu 50% anul acesta faţă de anul trecut, estimează Robert Rekkers, directorul general al băncii.

Aceasta şi pentru că banca a implementat noi norme de acordare a creditelor în condiţii mai relaxate. Banca Transilvania acordă credite a căror rată lunară poate fi până la 70% din venitul eligibil, situându-se astfel pe primul loc în topul celor mai relaxate norme de creditare, alături de BRD.

"Deja avem un feedback pozitiv din partea clienţilor noştri şi suntem siguri că trendul crescător al creditelor se va menţine", ne-a declarat domnul Rekkers.

Noua analiză a băncii, din punct de vedere al riscului de nerambursare, îi îndreptăţeşte pe oficialii săi să considere că această creştere a creditelor "relaxare" nu va determina o creştere a sumelor restante.

Stabilirea pentru clienţii băncii a gradului de îndatorare între 40% şi 70% se face în urma analizei care are la bază două criterii şi anume aplicarea unui sistem de scoring pentru stabilirea categoriei în care se încadrează şi luarea în calcul a veniturilor solicitantului şi familiei acestuia.

Având în vedere aceste măsuri specifice, dublate de politicile generale de risc management aplicate în Banca Transilvania, Robert Rekkers preconizează că va fi înregistrat un grad acceptabil al sumelor restante.

Analiza de risc implică supravegherea permanentă a dezvoltării măsurilor băncii privind persoanele fizice, în strânsă legătură cu performanţele, rentabilitatea şi ris­curile asociate. Banca urmăreşte în permanenţă evoluţia calitativă a portofoliului de credite acordate pesoanelor fizice în termeni de risc.

"Creditarea persoanelor fizice va fi realizată şi de acum înainte în condiţii prudenţiale, prin urmare, creditele res­tante nu vor influenţa negativ profitabilitatea băncii", apreciază Robert Rekkers, director general al băncii Transilvania.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb