ROCA Industry anunţă semnarea de către Eco Euro Doors a contractului prin care va achiziţiona un pachet majoritar de acţiuni în cadrul Workshop Doors

S.B.
Piaţa de Capital #Construcţii / 21 august 2023

ROCA Industry anunţă semnarea de către Eco Euro Doors a contractului prin care va achiziţiona un pachet majoritar de acţiuni în cadrul Workshop Doors

Holdingul de materiale de construcţii ROCA Industry anunţă semnarea contractului de achizitie prin care ECO EURO DOORS, cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, achiziţionează 70% din capitalul social al Workshop Doors. Tranzacţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Workshop Doors este o companie activă din anul 2009 pe piaţa uşilor de interior, având două facilităţi de producţie, în Reghin şi Petelea, judeţul Mureş. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro în 2022, iar în activitatea de producţie proprie un procent considerabil este destinat exportului.

"Achiziţia Workshop Doors reprezintă un pas important în consolidarea holdingului şi o promisiune respectată - 3 noi achiziţii în cursul anului 2023. Întrăm astfel într-un stadiu de dezvoltare şi scalare în segmentul uşilor de interior, o piaţă dominată de importuri şi produse de slabă calitate. Avem deja exemple de succes în holding privind transformarea companiilor locale în performeri regionali, sub management performant de holding. Planurile noastre strategice se bazează pe infuzie de capital şi know-how specializat, pentru a contura noi standarde de calitate în România şi a înclina balanţa consumatorilor către produsele fabricate în România," declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Achiziţia Workshop Doors, anunţată la nivel de intenţie în luna iulie a acestui an, este în linie cu strategiile de dezvoltare ale ROCA Industry şi ale companiei ECO EURO DOORS, deţinută direct. Această achiziţie urmăreşte consolidarea poziţiei de piaţă a celor doi jucători, inclusiv ca urmare a unor sinergii care pot fi folosite pentru optimizarea costurilor, creşterea capacităţii de producţie, diversificarea gamelor cu noi produse, acoperind toate segmentele de preţ şi asigurând o ofertă variată.

Conform cu termenii şi condiţiile tranzacţiei, ECO EURO DOORS are posibilitatea de a cumpăra un pachet suplimentar de 30% din părţile sociale emise de Workshop Doors.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. grupul ROCA are rezultate performanta buna in afaceri

    1. dosarele penale de la bico?

      poti sa explici ?

      sunt tari ca piatra

      ca e plin, bine mai dispar de pe net prin minune, dar gasesti prin arhivele PNA (DNA)

    discurs obosit, aceeasi oameni peste tot

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb