"Rodipet" a ieşit din faliment, după o zi

Corina Fraştelni
Ziarul BURSA #Companii / 19 martie 2008

Societatea de distribuţie a presei - "Rodipet" SA a achitat toate datoriile faţă de cei patru creditori, ne-a declarat domnul Florin Lungoci, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Awdi Group. Domnia sa ne-a spus că au fost plătite luni datoriile în valoare de 2.600 de lei faţă de reclamantele creditoare: SC "Auto Mondial Media" SRL, SC "Expert Service IT" SRL, SC "Neopolis Impex" SRL şi SC "Apex Ray" SRL .

Astfel, "Rodipet" SA nu mai este în stare de insolvenţă, iar pentru a închide acest caz, avocaţii societăţii au început ieri procedura de recurs la Tribunalul Bucureşti.

Domnul Lungoci ne-a declarat că începerea procedurii generale de insolvenţă s-a datorat lacunelor acestui act normativ, potrivit căruia orice creditor poate declanşa o astfel de procedură pentru o creanţă comercială, în baza unui contract aflat în derulare, chiar şi pentru o sumă mică şi dis­putată între părţi.

Domnia sa ne-a declarat: "În aceste condiţii, se ajunge la situaţia aberantă, în care o societate cu o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de euro pe an, este adusă în stare de insolvenţă, într-un mod extrem de facil, dar cu grave consecinţe comerciale, sociale şi nu în ultimul rând de imagine, de către patru firme care nu au cifra de afaceri nici măcar de 10% din cea a ".

Florin Lungoci a subliniat: "Această lege a fost folosită în mod abuziv de reclamantele creditoare". Domnia sa sus­ţine acest lucru, pentru că, după cum o spune, înainte de a începe procedura de insolvenţă, cele patru firme ar fi trebuit să trimită conducerii "Rodipet" SA o notificare scrisă. Domnul Lungoci este de părere că, dacă "Rodipet" ar fi fost înştiinţată, nu s-ar mai fi ajuns în această situaţie.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Awdi Group ne-a declarat că au fost achitate în mod operativ toate datoriile care fac obiectul acestui Dosar, "chiar dacă nu suntem convinşi că suma e corectă, pentru că nu a existat un punc­taj concret, deci nu putem fi siguri de corectitudinea modului de calcul".

Domnul Lungoci ne-a spus că, după ce Tribunalul Bucureşti va închide cazul, se vor reface calculele, punctajele şi se va stabili dacă suma a fost corectă sau nu.

În ceea ce priveşte un alt fond al cauzei, domnia sa este de părere că începerea procedurii insolvenţei împotriva "Rodipet" SA s-a datorat unor interpretări diferite ale relaţiilor contractuale între părţi.

Obiectivul Awdi Group şi implicit al societăţii "Rodipet" este listarea la London Stock Exchange, ne-a declarat domnul Lungoci.

"Rodipet" SA a fost privatizată în anul 2003, când AVAS a vândut 90.574 acţiuni, reprezentând 100% din capitalul social de 2.264.350.000 lei, către S.C. "Magnar System Com" SRL Otopeni, pentru suma de 2.266.614.350 lei. Valoarea totală a tranzacţiei s-a ridicat la circa 11 milioane de euro, din care 4,87 milioane de euro datorii comerciale asumate de cumpărător.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. d

    d

    d

    d

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb