Români şi maghiari pe aceeaşi scenă de Ziua Toleranţei

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 18 noiembrie 2022

Sursă foto: https://stiriletransilvaniei.ro/2022/11/16/zilele-tolerantei-tolerancia-napja-la-targu-mures/

Sursă foto: https://stiriletransilvaniei.ro/2022/11/16/zilele-tolerantei-tolerancia-napja-la-targu-mures/

Toleranţa reprezintă o şansă pentru o lume care şi-a pierdut busola. Asociaţia Culturală Doruri Mureşene a organizat în ultimele două zile la Casa de Cultură "Mihai Eminescu" din Târgu Mureş, a doua ediţie a manifestării culturale "Zilele Toleranţei/Tolerancia Napja" la care au fost invitaţi artişti populari români şi maghiari, pentru a marca Ziua Internaţională a Toleranţei.

Organizatorul manifestării, interpretul de muzică populară Costi Dumitru, a declarat înainte de startul manifestărilor culturale: "Asociaţia Culturală Doruri Mureşene organizează la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Târgu Mureş, cea de-a doua ediţie a Zilelor Toleranţei. Cu siguranţă, publicul ştie că în fiecare an în aceste zile se sărbătoreşte Ziua Mondială a Toleranţei şi prieteniei. Şi noi ne-am gândit că este bine ca şi la Târgu Mureş, un oraş multicultural, să aducem pe scenă artişti români şi maghiari deopotrivă. De altfel, ediţia întâi, care a avut loc anul trecut a fost un succes atât din punct de vedere al publicului, cât şi al artiştilor implicaţi. Şi asta m-a făcut să continui. Cred că în total suntem în jur de 70 de artişti, atât dansatori, cât şi interpreţi". În cadrul spectacolelor de "Zilele Toleranţei/Tolerancia Napja" au urcat pe scenă, între alţii, soliştii grupului vocal folcloric Maris, Petrică Mureşan, Ciprian Roman, Buta Arpad, Samu Etel Imola, Abram Tibor, Miklos Szilvia, Argir şi Ana Maria Cioată, precum şi ansamblurile Spice Mureşene, Csillagfeny, Târnava-Vânători şi Borsika Neptancegyuttes. Proiectul este cofinanţat de Primăria şi Consiliul Local Târgu Mureş. Ziua Internaţională a Toleranţei este o sărbătoare declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 1995 "pentru ca oamenii să conştientizeze pericolele intoleranţei", fiind sărbătorită anual pe data de 16 noiembrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bunul Dumnezeu a vrut ca ungurii si romanii sa fie amestecati pe aceste plaiuri. Si impreuna sa traiasca si sa-si indeplineasca aici, menirea data de Dumnezeu, cu omenie, cinste si credinta. Jigodii de toate natiile au vrut si au incercat sa porneasca aici un macel, ca cel care acum se desfasoara in Ucraina.

    Intelepciunea ungurilor si romanilor, rabdarea omenia si bunul simt, ancestrale acestor traitori pe aceste meleaguri binecuvantate de Dumnezeu, au oprit si tempereaza orice exagerare, orice nemernicie straina acestor plaiuri, orice incercare a mortaciunilor nemernice si satanice, de a instaura crima, omorurile, distrugerile si suferintele de ambele parti, ca un Ucraina, unde ei au reusit sa se instaureze pe deplin.

    Ungurii nu sunt prosti. Si nici criminali. Si, ca ei, nici romanii nu sunt mai prejos. Niciodata mortaciunile criminale nu o sa reuseasca sa ne dezbine.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb