ZIARUL BURSA

18 noiembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Christiano Ronaldo şi Lionel Messi participă pentru ultima oară la o Cupă Mondială. Grafică de MAKE

QATAR 2022 Maraton fotbalistic printre dune, scandaluri şi petro-dolari

Dan NicolaieSport / 18 noiembrie 2022

Dan Nicolaie

Viaţa ne-a demonstrat că nu este pe lume bucurie care să nu poată fi stricată. Fotbalul nu face excepţie într-o perioadă în care principala religie este banul. Cupa Mondială, marea sărbătoare a fotbalului de care lumea avea parte din patru în patru ani, a fost şi ea schimonosită în fel şi chip în numele unui globalism de neînţeles, pe după care se ascund interese financiare imense.

Bugetul de stat - rectificat pozitiv de Guvern

Bugetul de stat - rectificat pozitiv de Guvern

I.GHE.Politică / 18 noiembrie 2022

Consiliul Fiscal, îngrijorat de creşterea cheltuielilor bugetare, de creşterea cheltuielilor cu dobânzile şi de nerealizarea unor proiecte prevăzute în PNRR 

Guvernul a aprobat, ieri, a doua rectificare bugetară pozitivă din acest an, după prima adoptată în 18 august 2022. Conform noii rectificări bugetare, veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 521,1 milioane lei, în timp ce cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 522,1 milioane lei.

Lui Putin i se pregăteşte ceva

Cornel CodiţăEditorial / 18 noiembrie 2022

Cornel Codiţă

Desigur, acel ceva nu poate fi decît ieşirea din scenă. Păi, asta o ştiam mai de multişor vreme, vericule, şi nu trebuie să fie cineva "mare expert" ca să facă această ipoteză, ba încă pe un teren destul de solid, fie el şi cel al probabilităţilor! Noutatea constă în apariţia semnalului care nu mai lasă aproape nici o îndoială asupra faptului că mecanismul operativ s-a pus în funcţiune.

Implementarea reformei fiscale - în graficul prevăzut în PNRR

MINISTERUL FINANŢELOR: Implementarea reformei fiscale - în graficul prevăzut în PNRR

George MarinescuPolitică / 18 noiembrie 2022

Implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în privinţa reformelor din domeniul fiscal se află în parametrii stabiliţi cu Comisia Europeană, ţintele şi jaloanele pentru acest an fiind atinse în totalitate de Ministerul Finanţelor şi ANAF, potrivit participanţilor la dezbaterea "PNRR - Investiţii pentru economia viitorului. Reforma Fiscală", organizată, ieri, de PwC România.

"Apartenenţa noastră la Schengen ar întări piaţa internă a UE"

FLORIN POGONARU, PREŞEDINTELE AOAR: "Apartenenţa noastră la Schengen ar întări piaţa internă a UE"

A.V.Politică / 18 noiembrie 2022

Ionuţ Simion, AmCham: "Proiectul de ţară al României este incomplet fără intrarea în Schengen" Dragoş Petrescu, RBL: "Afacerile din industria ospitalităţii vor creşte cu 32% în primul an după intrarea în Schengen" Daniel Anghel, CDR: "Doar prin apartenenţa la Schengen, România poate să beneficieze pe deplin de avantajele de stat membru al UE" 

Apartenenţa noastră la Schengen ar duce la întărirea pieţei interne a Uniunii Europene (UE), la fluidizarea comerţului intra-european şi ar crea lanţuri de valoare europene mai eficiente, este de părere Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Schemă de ajutor de stat pentru fermierii afectaţi de secetă

Schemă de ajutor de stat pentru fermierii afectaţi de secetă

G.M.Politică / 18 noiembrie 2022

Fermierii cu suprafeţe agricole cultivate în toamna anului trecut şi care au fost afectate de seceta din vara anului 2022 vor primi despăgubiri prin intermediul unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant financiar, conform ordonanţei de urgenţă aprobată ieri de Guvern.

"SUA şi China sunt «periculos de aproape» de un război care ar zdrobi creşterea economică"

RAY DALIO: "SUA şi China sunt «periculos de aproape» de un război care ar zdrobi creşterea economică"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 18 noiembrie 2022

"Statele Unite şi China se află acum într-un război comercial, un război tehnologic, un război de influenţă geopolitică şi un război pentru capital/economic" "Numai percepţia că războiul miliar este posibil are un efect negativ asupra pieţelor şi activităţii economice; dacă s-ar întâmpla în realitate ar fi un dezastru" 

Statele Unite şi China par că se îndreaptă către un conflict militar în ceea ce priveşte Taiwanul, care ar zdrobi creşterea economică, spune faimosul investitor Ray Dalio, conform Business Insider.

Norofert a achiziţionat fabrica de la Filipeştii de Pădure

TRANZACŢIE DE UN MILION DE EURO Norofert a achiziţionat fabrica de la Filipeştii de Pădure

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 18 noiembrie 2022

Unitatea de producţie fusese închiriată începând cu 2019, după prima rundă de finanţare realizată de Norofert printr-un plasament privat 

Norofert (NRF) a finalizat achiziţia facilităţii de producţie de la Filipeştii de Pădure, operaţiune aprobată de acţionarii societăţii în luna mai a acestui an, conform unui raport al companiei agroalimentare publicat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

iHunt Technology - venituri în creştere, dar profit în scădere

PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI iHunt Technology - venituri în creştere, dar profit în scădere

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 18 noiembrie 2022

"Piaţa de referinţă, atât online cât şi offline, se confruntă cu scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor", se arată în raportul companiei  

iHunt Technology (HUNT), retailer online şi producător de telefoane mobile, a obţinut pentru primele nouă luni ale anului venituri din exploatare de 37,6 milioane de lei, cu 10% peste cele din perioada ianuarie-septembrie 2021, dar profit în scădere, conform raportului publicat de companie ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursă foto: https://stiriletransilvaniei.ro/2022/11/16/zilele-tolerantei-tolerancia-napja-la-targu-mures/

Români şi maghiari pe aceeaşi scenă de Ziua Toleranţei

O.D.Cultură / 18 noiembrie 2022

Toleranţa reprezintă o şansă pentru o lume care şi-a pierdut busola. Asociaţia Culturală Doruri Mureşene a organizat în ultimele două zile la Casa de Cultură "Mihai Eminescu" din Târgu Mureş, a doua ediţie a manifestării culturale "Zilele Toleranţei/Tolerancia Napja" la care au fost invitaţi artişti populari români şi maghiari, pentru a marca Ziua Internaţională a Toleranţei.

Cursurile online revin în mediul universitar

Cursurile online revin în mediul universitar

O.D.Miscellanea / 18 noiembrie 2022

Predarea online a devenit o soluţie pe termen lung pentru mediul universitar. Soluţia este folosită chiar şi atunci când pandemia nu mai reprezintă o constrângere. Un exemplu vine de la Craiova. Toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova vor intra în sistem de predare online începând cu 28 noiembrie până pe 19 martie 2023, însă examenele se vor ţine faţă în faţă. Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Senatului Universităţii la propunerea facultăţilor, pe motiv că trebuie valorificată infrastructura creată în acest sens pe perioada pandemiei de Covid-19.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 18 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 18 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 18 noiembrie 2022

Preţurile de consum din Italia şi-au accelerat creşterea anuală şi în octombrie 2022, până la 11,8%, de la 8,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3,4%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo