România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor digitale

A.D.
Strategia dezvoltarii României / 20 noiembrie 2024

România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor digitale

În cadrul procesului de aderare a ţării noastre la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Comitetul de Politici Digitale din cadrul Organizaţiei a adoptat ieri, 19

noiembrie, Avizul său formal.

Este un moment care marchează finalizarea evaluării naţionale în acest Comitet şi alinierea ţării noastre la standardele Organizaţiei în ce priveşte politicile digitale.

Potrivit comunicatului remis redacţiei, delegaţia ţării noastre la această sesiune de evaluare, a fost condusă de Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan. Alaturi de el au fost secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Coordonatorul Naţional al procesului de aderare al României la OCDE, Luca Niculescu, precum şi secretarii de stat din Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), Bogdan Dumea şi Andrei Alexandru.

În cadrul intervenţiei sale, ministrul Bogdan Ivan a subliniat că "aderarea la OCDE este cel mai important proiect de ţară al României, după ce am devenit membri ai NATO şi ai Uniunii

Europene. Tehnologiile digitale sunt esenţiale într-o lume tot mai competitivă, iar cel mai mare avantaj al României în această competiţie îl reprezintă minţile geniale ale românilor".

Ministrul a subliniat faptul că transformarea digitală este un proces care, odată început, nu mai poate fi oprit şi, tocmai de aceea, nu poate lăsa pe nimeni în urmă.

Evaluarea Comitetului de Politici Digitale a vizat guvernanţa tehnologiilor emergente - cu accent pe inteligenţa artificială, open data şi utilizarea eficientă a datelor publice agregate pentru a crea produse şi servicii digitale inovative, măsurile de consolidare a securităţii cibernetice, precum şi potenţialul dezvoltării competenţelor digitale.

La reuniunea Comitetului au participat, în format fizic şi online, 90 de reprezentanţi ai celor 37 de instituţii publice din ţara noastră. MCID are rolul de punct focal la nivel naţional în

cadrul acestui Comitet şi a asigurat coordonarea la nivel tehnic a procesului de evaluare, printre care Secretariatul General al Guvernului, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică este o organizaţie interguvernamentală cu 38 de ţări membre, fondată în 1961 pentru a stimula progresul economic.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb