România şi Bulgaria construiesc un gazoduct de 23,8 milioane euro

A.P.
Ziarul BURSA #Companii / 22 martie 2012

România şi Bulgaria construiesc un gazoduct de 23,8 milioane euro

România şi Bulgaria construiesc un gazoduct în valoare de 23,8 milioane euro care va conecta cele două state, a spus ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Lucian Bode, citat de Agerpres.

Oficialul a precizat că partea română va finaliza punctul teres-tru - Staţia de Măsurare Gaze Giurgiu - în mai 2012: "Interconectarea sistemelor de transport gaze naturale ale României şi Bulgariei a fost unul dintre subiectele abordate şi în cadrul şedinţei comune de guvern România - Bulgaria, din toamna anului trecut. Proiectul gazoductului care va conecta România şi Bulgaria este unul de importanţă pentru cele două ţări, valoarea totală estimată a lui, cu valori eligibile pentru cofinanţare UE, fiind de 23,8 milioane euro, din care 11 milioane euro pentru Transgaz S.A. şi 12,8 milioane euro pentru Bulgartransgaz E.A.D. Cofinanţarea care se acordă de Comisia Europeană prin programul EEPR este de maxim 8,9 milioane euro pentru ambii beneficiari, 4,6 milioane euro - Transgaz şi 4,3 milioane euro - partea bulgară".

În 24 februarie 2011 a fost aprobată Foaia de parcurs de către cele două companii, iar în 20 iulie 2011 a fost încheiat Acordul comun în vederea achiziţionării în comun a serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări, conform sursei citate.

"La această dată, pe segmentul românesc, SNTGN Transgaz S.A. Mediaş a finalizat Proiectul tehnic pentru partea română, respectiv Staţia de Măsurare Gaze Giurgiu şi segmentul terestru situat între SMG Giurgiu şi punctul de subtraversare a Dunării de pe ţărmul românesc. Licitaţia internaţională s-a desfăşurat şi s-a adjudecat în favoarea S.C. INSPET Ploieşti, iar construcţia SMG Giurgiu este în desfăşurare, termenul de finalizare a contractului fiind luna mai 2012", a precizat ministrul de resort.

Domnia sa a adăugat că în următoarele 3-4 luni sunt planificate emiterea anunţului pentru achiziţia publică privind construirea părţii bulgare a secţiunii terestre, iar termenul de finalizare conform Deciziei de finanţare este 30 iunie 2012.

Pe segmentul bulgar, în 27 septembrie 2011 a fost semnat contractul şi au fost demarate lucrările de proiectare ale SMG Ruse, potrivit informaţiilor furnizate de MECMA. În 24 februarie 2012 a fost emis anunţul pentru achiziţiile publice de ţevi, robinete şi staţii PIG, pentru partea bulgară a secţiunii terestre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb