ROMÂNIA - SUEDIA Optimism bazat pe, aproape, nimic

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 14 noiembrie 2019

Optimism bazat pe, aproape, nimic

Echipa naţională de fotbal va disputa, mâine, pe Arena Naţională, prima parte a dublei decisive pentru calificarea la Euro 2020. Calculele sunt simple, în meciul cu Suedia singura variantă este victoria, după care urmează partida cu Spania, în care, din start, eşecul nu poate fi luat în calcul. Fotbalişti, foşti fotbalişti, oficiali, antrenori şi suporteri sunt destul de optimişti înaintea acestor meciuri. Pe ce se bazează? Greu de spus, în niciun caz pe parcursul tricolorilor din actualele preliminarii. Dacă dăm la o parte victoriile cu Malta şi Feroe, rămânem cu cele două egaluri cu Norvegia şi cu înfrângerile cu Suedia şi Spania. Practic suntem precum un om care a fost la un pas să se înece, de mai multe ori, la ştrand, dar este convins că poate traversa Dunărea înot, tur - retur.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a vorbit despre această dublă, de care depinde în bună măsură şi visteria forului pe care îl conduce: "Este un meci capital pentru naţionala României, în primul rând pe noi asta ne interesează, mai exact o victorie cu Suedia, după care cu siguranţă o să reuşim un egal în Spania. Obiectivul este calificarea. Ca să învingem Suedia trebuie să ne dorim foarte mult. Iar în momentul de faţă sunt absolut sigur că staff-ul tehnic şi jucătorii îşi doresc extrem de mult să obţinem această calificare. Putem să legăm două calificări la Campionatul European, iar acest lucru este important, pentru că din spate vine o generaţie tânără foarte bună şi are nevoie de această scenă unde să poată evolua. Adică pe de o parte la un Campionat European, iar apoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. (...) Avem nevoie de 11 magicieni în teren cu Suedia, care să facă şi faza ofensivă şi cea defensivă ca să putem să câştigăm. Mă bucur că Budescu şi Alibec au revenit la echipa naţională. Cred că era un pas normal atât timp cât au făcut meciuri foarte bune la Astra, iar Budescu spun eu că a încântat pe fiecare prin execuţiile sale". Pomenit de şeful FRF, Budescu şi-a arătat satisfacţia că a revenit la echipa naţională: "Mă bucur că sunt din nou aici şi sper să facem o treabă bună şi să ne calificăm. Ar fi ideal să marcăm şi să nu primim gol (n.r. - cu Suedia). Nu ştiu dacă mă avantajează adversarii precum jucătorii suedezi, eu încerc să-mi fac jocul meu indiferent de ce adversari întâlnesc. O să conteze foarte mult sprijinul suporterilor, întotdeauna mi-a plăcut să joc cu multă lume la stadion, am văzut şi meciul cu Norvegia, unde au fost foarte mulţi copii, a fost o atmosferă extraordinară, chiar dacă au fost numai copii. E un plus că la meci va veni foarte multă lume. Toată lumea de aici ştie importanţa celor două meciuri şi suntem foarte concentraţi să obţinem patru puncte ca să ne calificăm". Fostul căpitan al primei reprezentative, actualmente consilier guvernamental pe probleme legate de organizarea Euro 2020, Gică Popescu este la rândul său foarte optimist şi convins că dacă învingem Suedia nu vom pierde în Spania: "Am mari speranţe. În meciurile decisive am jucat bine. Avem o finală uriaşă pe teren propriu. Avem spiritul pe care jucătorii ar trebui să îl aibă pentru a bate Suedia. Să câştigăm noi cu Suedia şi spun că nu pierdem în Spania, care fiind calificată, nu va trage atât de mult. Mă gândesc la motivaţia celor două echipe. Diferenţa de motivaţie ne va da speranţa să facem un meci egal."

Optimismul este foarte bun, dar trebuie asezonat cu realism, altfel există riscul alunecării în ridicol.

Partida cu Suedia se va disputa de la ora 21.45, pe Arena Naţională. Tricolorii vor juca ultimul meci din această campanie, pe 18 noiembrie, de la ora 21.45, la Madrid, împotriva Spaniei.

Lotul convocat de selecţionerul Cosmin Contra pentru cele două meciuri este următorul: Portari: Ciprian Tătăruşanu (Lyon), Florin Niţă (Sparta Praga), Silviu Lung (Kayserispor); Fundaşi: Vasile Mogoş (Cremonese), Romario Benzar (Lecce), Adrian Rus (MOL Fehervar), Ionuţ Nedelcearu (FC UFA), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (CFR Cluj) Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova), Alin Toşca (Gazişehir Gaziantep); Mijlocaşi: Ciprian Deac (CFR Cluj), Ianis Hagi (Genk), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Tudor Băluţă (Brighton), Dan Nistor (Dinamo Bucureşti), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Alexandru Mitriţă (New York City FC), Florinel Coman (FCSB), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Constantin Budescu (Astra Giurgiu); Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets), George Puşcaş (Reading), Denis Alibec (Astra Giurgiu).

------------------------------

Arbitrul italian Daniele Orsato va conduce meciul România - Suedia. Arbitri asistenţi vor fi Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti, iar al patrulea oficial a fost delegat Michael Fabbri. Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky. Daniele Orsato, care va împlini în această lună 44 de ani, este arbitru FIFA din 2010. În 2012, italianul a arbitrat finala Cupei României dintre Dinamo şi Rapid. În acest sezon de Champions League a condus două partide, ambele cu echipe la care joacă internaţionali români, Florin Andone (Galatasaray) şi Răzvan Marin (Ajax), Galatasaray - Real Madrid 0-1, respectiv Valencia - Ajax 0-3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb