ROMEPS: "Cetăţenii se pot expune la riscuri dacă folosesc materiale neconforme pentru reabilitările termice"

Adina Lateş
Miscellanea / 12 noiembrie 2015

Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a discutat despre riscurile la care pot fi expuşi cetăţenii dacă se folosesc materiale neconforme pentru reabilitarea termică, în cadrul dezbaterii cu tema "Siguranţa la foc a lucrărilor de reabilitare termică", informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

Evenimentul, organizat de Liga Naţională a Asociaţiilor de Proprietari Habitat, a avut loc pe 10 noiembrie, în Bucureşti.

Din partea Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România au participat la eveniment Delia Filip, director executiv ROMEPS, precum şi vicepreşedintele asociaţiei, Florin Hahui.

"Misiunea noastră este aceea de a acţiona în interesul cetăţenilor şi, implicit de a proteja consumatorii. Prin participarea la această dezbatere am vrut să explicăm cetăţenilor faptul că există o anume dezinformare în piaţă, potrivit căreia polistirenul expandat este inflamabil, comparativ cu alte materiale. În realitate însă, testele efectuate de numeroase institute ale pompierilor dovedesc faptul că polistirenul ignifugat satisface toate normele europene de siguranţă. Este important să luăm în calcul întregul sistem de termoizolare atunci când vorbim de rezistenţa la foc, deoarece acesta este protejat cu masă şpaclu, armat cu plasă şi protejat şi de tencuiala decorativă, care este la rândul ei ignifugă", a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

ROMEPS derulează, în prezent, programul "Quality Control", ce are ca obiectiv respectarea şi promovarea standardelor în construcţii. Acest program prevede, totodată, o activitate permanentă şi susţinută de monitorizare a calităţii pentru tot polistirenul comercializat pe teritoriul României.

"Pentru a preveni situaţiile de risc, încurajăm românii să ne trimită sesizările lor ori de câte ori identifică neregularităţi la diverse lucrări de termoizolare. Dacă nu sunt siguri de calitatea polistirenului expandat pe care l-au cumpărat sau au îndoieli că produsul respectiv respectă standardele în vigoare, ne pot trimite o sesizare prin formularul de contact de pe site-ul nostru, www.romeps.ro", a precizat Delia Filip.

Conform sursei citate, în cadrul evenimentului s-au dezbătut şi alte teme de interes, precum obligaţiile pe care trebuie sa le îndeplinească asociaţiile de proprietari din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor, care este dotarea minimă cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor pentru blocurile de locuinţe, ce obligaţii au locatarii unui bloc de locuinţe privind asigurarea evacuării în caz de incendiu, care este relaţia asociaţiilor de proprietari cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISU), conştientizarea cetăţenilor privind riscurile la care s-ar putea expune prin utilizarea materialelor neconforme şi prin utilizarea neadecvată a clădirilor reabilitate, educarea cetăţenilor privind modul de alarmare şi informare permanentă a lor în cazul producerii unui incendiu, care sunt obligaţiile autorităţilor, dar şi drepturile şi obligaţiile proprietarilor/asociaţiilor de proprietari.

La dezbatere au mai participat reprezentanţi ai INCERC URBAN, ai asociaţiilor de proprietari din Bucureşti, precum şi specialişti în domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb