Romgaz investeşte 1 milion de lei în Spitalul Judeţean Sibiu

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii / 31 ianuarie 2019

Jumătate din sumă a fost alocată în scopul dotării secţiei de cardiologie şi terapie intensivă

Producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG) a alocat un milion de lei ca sprijin financiar Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru dotarea cu aparatură medicală nouă şi sprijinirea activităţii unui laborator de cercetare pentru pacienţii cu urgenţe vasculare sau infarct miocardic acut.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la unitatea medicală din Sibiu, Cornel Bechea, managerul instituţiei, a declarat: "Romgaz este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai activităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Această sponsorizare, deosebit de generoasă, creşte calitatea dotării materiale a spitalului şi aduce speranţă pacienţilor care vor beneficia de servicii medicale performante în cadrul unor secţii şi servicii cu o adresabilitate ridicată şi o patologie complexă, pentru care este nevoie permanent de investiţii. Apreciem disponibilitatea Romgaz de a răspunde nevoilor imediate ale comunităţii prin sprijinul acordat în ultimii ani spitalului judeţean din Sibiu şi sperăm că această legătură va continua şi în viitor".

Printre aparatura de specialitate se numără şi un ecograf conceput pentru examinări cardiologice performante. Potrivit reprezentanţilor spitalului, jumătate din suma alocată va fi utilizată şi pentru creşterea posibilităţilor laboratorului de cercetare în domeniul patologiei cardiace şi vasculare.

Este al treilea an la rând când Romgaz acordă sponsorizări pentru Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu după ce în 2017 au mai fost acordaţi 0,8 milioane de lei, iar în 2016 a fost primită de către spital o sponsorizare de 0,98 milioane de lei pentru dotarea cu patru ecografe moderne şi un sistem performant de radiologie digitală.

În cadrul conferinţei, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, a afirmat: "Astfel de acţiuni au ca scop creşterea calităţii vieţii comunităţii. Consider că o companie profitabilă nu se poate dezvolta durabil decât dacă se implică şi contribuie la bunăstarea comunităţii în mijlocul căreia îşi desfăşoară activitatea. (...) De aceea, am decis să sprijinim sectorul medical, alături de educaţie, cultură şi sport. Este o modalitate prin care Romgaz îşi asumă res­ponsabilitatea faţă de comunitatea în care activează şi faţă de membrii acesteia".

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este o unitate sanitară cu peste o mie de paturi şi 20 de clădiri, (cea mai veche fiind construită în 1854, iar cea mai nouă în 1986) în cadrul căreia au fost trataţi, anul trecut, aproape 40.000 de pacienţi, numărul acestora crescând cu circa 25% pe an potrivit directorului spitalului, în contextul în care Sibiul a devenit un centru regional de dezvoltare.

Din cei 40.000 de pacienţi, 900 au fost trataţi în secţia de cardiologie, în cadrul căreia spitalul doreşte să înfiinţeze o unitate specială (USTAC) de terapie intensivă şi cardiologie intervenţională pentru dotarea căreia este nevoie de aproximativ un milion de euro, potrivit estimărilor reprezentanţilor spitalului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este o unitate sanitară cu peste o mie de paturi şi 20 de clădiri, (cea mai veche fiind construită în 1854, iar cea mai nouă în 1986) în cadrul căreia au fost trataţi, anul trecut, aproape 40.000 de pacienţi, numărul acestora crescând cu circa 25% pe an .......

    Vedeti, crestere a numarului de bolnavi tratati (cati altii nu or fi avut acces la tratament??) cu circa 25% pe an ....... mai putem spune ca buna guvernare PSD nu-si face simtita prezenta in starea de sanatate a alegatorilor?.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb