"Rompetrol Downstream" ţinteşte o cotă de piaţă de 35% în 2008

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 17 septembrie 2006

Vânzările de carburanţi în staţiile Rompetrol Downstream au crescut cu 39% în iunie - august

Rompetrol Downstream a deschis ieri cea de-a 250-a benzinărie din reţeaua sa. Situată în apropierea Bucureştiului, la Chiajna, noua investiţie se ridică la aproximativ 1,5 milioane de dolari şi creează 17 noi locuri de muncă. Investiţiile totale pentru cele 250 de staţii se ridică la 150 de milioane de dolari. "Creşterea reţelei de distribuţie a carburanţilor contribuie semnificativ la sporirea notorietăţii brandului Rompetrol în Bucureşti şi în ţară. În prezent, avem 11 staţii în Capitală şi intenţionăm să ajungem la aproximativ 16 până la sfârşitul anului", declară Paul Pop, directorul general al Rompetrol Downstream.

Vânzările de carburanţi şi de produse în staţiile Rompetrol Downstream au crescut cu 39% în perioada iunie - august (inclusiv) faţă de perioada similară a anului trecut.

Rompetrol Downstream are în prezent o cotă de piaţă în retail de aproximativ 15% şi estimează să ajungă la 20%, până la sfârşitul lui 2007, iar în 2008, la 35%.

În luna august, Rompetrol Downstream, în parteneriat cu Rominserv (contractorul general al Grupului), au lansat "Rompetrol Express" - prima staţie mobilă de distribuţie a carburanţilor. Compania va opera aproximativ 500 de staţii până la sfârşitul anului, în principal prin deschiderea a circa 200 de staţii mobile, în urma unei investiţii de 25-30 milioane dolari, conform reprezentanţilor săi.

Pentru acest an, divizia de retail a Grupului Rompetrol estimează atingerea unei cifre de afaceri de circa 685 milioane dolari, în creştere cu 37% faţă de 2005. Preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat că obiectivul Rompetrol este creşterea cotei de retail în ponderea cotei de piaţă totale, mai mult decât avansul în sine al cotei totale.

Statul ar putea redeveni acţionar al companiei Rompetrol în 2010, a mai spus Dinu Patriciu. În 2010, expiră termenul de răscumpărare a obligaţiunilor convertibile, în valoare de 600 milioane de dolari, emise în favoarea statului, în contul datoriilor bugetare ale rafinăriei Petromidia.

Preşedintele Rompetrol a mai spus că acţiunile ar putea fi vândute pe piaţa de capital. Potrivit domniei sale, Rompetrol nu va avea probleme, în 2010, cu răscumpărarea obligaţiunilor, având în vedere creşterea preconizată a cifrei de afaceri a grupului.

Suma de 600 de milioane de dolari ar fi reprezentat 60-70% din capitalul Rompetrol Grup în anul 2003. "Dacă în 2003, datoriile ar fi reprezentat 30% din cifra de afaceri pe un an a grupului (deci ar fi fost imposibil de plătit), în momentul când reprezintă 5% din cifra de afaceri devine foarte simplu de plătit; în 2010, cu siguranţă vom putea", a spus Patriciu.

El a adăugat că, dacă valoarea acţiunilor la momentul scadenţei va depăşi valoarea nominală, atunci va prefera să plătească datoria. Deşi a primit o serie de propuneri privind vânzarea unor participaţii la companie, preşedintele Rompetrol va rămâne, potrivit declaraţiilor sale, acţionar majoritar la Rompetrol. În cazul în care va vinde o parte din acţiunile deţinute, nu va ceda pachetul majoritar, a adăugat domnia sa.

Rompetrol va finaliza "rebranduirea" staţiilor Dyneff în 2007

Rompetrol va finaliza anul viitor "rebranduirea" staţiilor de distribuţie a carburanţilor din Franţa, preluate la finele anului trecut de la compania Dyneff. Preşedintele grupului, Dinu Patriciu, a declarat: "În 2007, Dyneff nu va mai exista ca marcă. Toate staţiile de benzinărie vor funcţiona sub marca Rompetrol. Vom păstra brandul Dyneff doar în zonele rurale, pentru că nu are rost să alocăm fonduri acolo unde investiţiile s-au amortizat". Preşedintele Rompetrol a spus că nu se teme că brandul Rompetrol nu va fi acceptat în Franţa.

Dyneff deţine pe piaţa franceză o cotă de piaţă de 5% în domeniul distribuţiei de carburanţi, vizând acoperirea unei cote de 10% în perioada următoare. Directorul de operaţiuni al grupului Rompetrol Andre Naniche a declarat că intrarea pe piaţa de retail din Spania va avea loc, cel mai probabil, în primul trimestru al anului viitor. Conducerea Rompetrol nu a exclus posibilitatea de a achiziţiona o rafinărie din zona Mediteranei.

Patriciu: Preţul petrolului ar putea ajunge la 100 dolari pe baril

Preşedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, consideră că preţul petrolului ar putea ajunge în viitorul apropiat la circa 100 de dolari pe baril: "Dincolo de variaţiile zilnice, trendul este de creştere la preţul ţiţeiului. Faptul că s-ar duce la 80-100 dolari pe baril este chiar posibil".

Dinu Patriciu a declarat că preţul ţiţeiului afectează într-o măsură mai mică grupul Rompetrol, decât nivelul marjei de rafinare. Scumpirea ţiţeiului cu 10% conduce la creşterea preţului produselor petroliere la pompă cu 3-4%. Rafinăria Petromidia, deţinută de grupul Rompetrol, foloseşte ţiţei de tip Ural, care este cu 4 dolari pe baril (30 dolari pe tonă) mai ieftin decât tipul Brent, de referinţă la bursa din Londra, a mai spus Patriciu.

Presa poate fi cel mai profitabil domeniu din România

Presa poate fi cel mai profitabil domeniu din România, mai rentabil chiar decât petrolul, a declarat, ieri, preşedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu. Domnia sa consideră că pe piaţa media mai este loc pentru achiziţii.

În luna iulie, cotidianul Adevărul şi-a schimbat acţionariatul, grupul Rompetrol achiziţionând pachetul majoritar de acţiuni de la Anna-Maria Tinu. Rompetrol deţine 60% din acţiunile Adevărul, iar Anna-Maria Tinu controlează 24% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb