ROMTELECOM: Vom lansa noile servicii cât de repede posibil

F.A
Ziarul BURSA #Companii / 11 septembrie 2008

Câştigarea de către Romtelecom a licenţei de comunicaţii mobile pentru furnizarea de reţele de date şi servicii de comunicaţii electronice mobile în benzile de frecvenţe 410-415-/-420-425 MHz a provocat în piaţă multe nemulţumiri ale celorlalţi competitori. Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom s-a declarat bucuros de faptul că "ANRCTI a acceptat oferta noastră". Directorul general al Romtelecom a adăugat că "imediat ce vom primi licenţa, vom începe construirea reţelei bazate pe tehnologia CDMA şi vom lansa noile servicii cât mai repede posibil". Compania îşi doreşte să folosească licenţa pentru a oferi servicii de Internet mobil de bandă largă.

Cătălin Dima, director executiv juridic şi corporate affairs al Romtelecom, consideră că abia prin câştigarea acestei licenţe de către Romtelecom se va crea un cadru echitabil pentru des-făşurarea competiţiei pe piaţa comunicaţiilor din România, în special în zona serviciilor de broadband mobil. Cătălin Dima a adăugat: "Noi am înţeles punctul de vedere al Consiliului Concurenţei, exprimat încă din noiembrie 2007 prin avizul favorabil pentru HG 61/2008, în sensul că Romtelecom poate participa la procedura de selecţie pentru acordarea acestei licenţe întrucât grupul din care facem parte nu deţine nicio licenţă de comunicaţii electronice mobile de bandă largă (broadband mobil)". Domnia sa a mai spus: "Grupul nostru era singurul dintre marii operatori de pe piaţa românească care nu deţinea o licenţă care să permită furnizarea de servicii de broadband mobil, spre deosebire de Vodafone şi Orange, care au licenţe şi de 3G, şi de Wimax, de

RCS/RDS, care are licenţa 3G şi de Zapp, care are atât licenţa CDMA, cât şi 3G".

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, Dorin Liviu Nistoran, consideră că atribuirea licenţei 410-415-/-420-425 MHz către "Romtelecom" este de natură să stârnească anumite proteste din zona operatorilor din zona de telefonie mobilă, datorită capacităţii cpompaniei de a dezvolta servicii de comunicaţii electonice mobile într-un timp relativ scurt.

Domnul Nistoran a mai completat că timp de o săptămână, înainte de a se pronunţa asupra ofertelor, ANRCTI le-a reanalizat încadrându-se în timpul legal. "Este singurul lucru pe care l-am putut face în timpul scurt avut la dispoziţie. A fost o supervizare asupra modului în care comisia a procedat la evaluarea ofertelor. Consider că această evaluare a fost una obiectivă", a mai spus domnul preşedinte.

ANRCTI a anunţat că din cele 10 companii care au cumpărat caietul de sarcini pentru benzile de frecvenţe 410-415-/-420-425 MHz, patru au formulat şi au depus oferte. Oferta depusă de compania "Netpoint" nu a fost calificată din cauză că ofertantul nu a depus toate documentele cerute prin caietul de sarcini în forma specificată. Celelalte nouă companii care au achiziţionat caietul de sarcini au fost SC Postelecom Network SRL, SC RCS - RDS SA, SC Romtelecom SA, SC Cobalt IT SRL, Tactical Networks AS, SC NetPoint SRL, DIGI Tavkoslesi Es Szolgaltato Kft., Saudi Oger Ltd. şi SC Asesoft International SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb