"Romtelecom" vrea consultanţi pentru listare

RAMONA UNGUREANU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 6 iulie 2011

Beneficiile fuziunii dintre Romtelecom şi Cosmote, dar şi ale listării companiei la bursă, ar urma să fie evaluate de către consultanţi independenţi, angajaţi de către stat, au anunţat, ieri, oficialii Ministerului Comunicaţiilor.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a menţionat, ieri, că un calendar comun pentru listarea pe bursă în 12 luni a titlurilor deţinute de stat la "Romtelecom" a fost stabilit cu reprezentanţii OTE, în cadrul întâlnirilor recente.

Domnia sa a precizat că o bancă de inves-tiţii de reputaţie internaţională, agreată de ambii acţionari, va fi angajată până la 1 septembrie, anul acesta. De asemenea, va fi selectată o societate de avocaţi care va oferi consultanţă şi asistenţă juridică în scopul protejării intereselor legale ale acţionarilor Romtelecom şi Cosmote, până la 1 august 2011.

Consultanţii vor realiza un raport şi un plan de proiect până la data de 1 decembrie 2011.

Totodată, ministrul a precizat că în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii Romtelecom s-a stabilit ca orice achiziţie de peste 500.000 euro să fie prezentată Consiliului de Administraţie, orice achiziţie de peste 4 milioane euro să fie aprobată de CA, şi orice post ce urmează să fie eliberat în conducerea companiei să fie ocupat în urma unei selecţii făcute de o firmă specializată de resurse umane. Toate aceste noi prevederi vor fi cuprinse în contractul de mangement pe care OTE îl are la Romtelecom.

Acţionarii Romtelecom sunt OTE - principalul operator de telecomunicaţii din Grecia - cu 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) - 45,99%. Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Make, acum abia inteleg ca m-am perpelit pana acum. Ieri a fost mare eveniment in Bursa. A fost un parinte cu cadelnita si nu vad nici o poza, nici un comunicat de presa..nimic! Dar acum inteleg, doareau sa alunge "diavolulul" cine stie poate asa vine Romtelecom la BVB.

    Ditamai institutia financiara, barometrul economiei romanesti, cheama la "sfesteniie" un preot. care a mers din birou in birou si a dat cu tamaie. Nu s-a tinut cont de faptul ca eu sunt cataloic sau ca alti colegi sunt de alte etnii, nu Preotul da cu tamaie si nu alta. iar in spatele preotului statea fosta asistenta Narci, mare pr acum sau marketing, nu de alta dar dorea sa se asigure ca pleca toti "dracii" din birouri. Postam acum si poztele pe site, sa te prapedesti de ras si nu alta

    Astora le arde de preoti, sfestanie si miruit, iar Romtelecom cauta consultanti. Oare ce nu se intelege? Ca ei se gandesc la Cipru, turneu sportiv, evaluari personale cand doresc ei, cand in codul muncii scrie clar, odata pe an, cemai suntem sclavi pe plantatie. Insa ce nu inteleg este pentru ce si cat timp maii avem. L-ati vazut pe Vali la Antena 3 vorbind despre bac..pardon ascultand invitatii....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb