"Rothschild" s-ar putea ocupa de divizarea RBS

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iulie 2013

Salvarea RBS de la faliment a fost cea mai costisitoare astfel de măsură din istoria industriei bancare.

Salvarea RBS de la faliment a fost cea mai costisitoare astfel de măsură din istoria industriei bancare.

Guvernul britanic va numi grupul "Rothschild" drept consultant pentru potenţiala divizare a "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) într-o "banca bună" şi una "rea", spun surse apropiate situaţiei, citate de Financial Times (FT). Conform acestora, anunţul oficial în privinţa angajării "Rothschild" va fi făcut în săptămâna curentă.

FT notează că "Rothschild" este aşteptată să înceapă imediat analiza planului de divizare, pe care ar putea s-o finalizeze până în septembrie.

Mark Semer, purtător de cuvânt al "Rothschild", a refuzat să facă vreun comentariu în privinţa unei implicări în eventuala divizare a RBS.

Luna aceasta, Comisia privind standardele bancare din Parlamentul londonez susţinea că Marea Britanie ar trebui să ia în calcul divizarea RBS - bancă deţinută în proporţie de 81% de stat -, respectiv separarea activelor toxice într-o "bancă rea". Ministrul de finanţe de la Londra, George Osborne, a declarat că se opune unei astfel de acţiuni, în parte pentru că ar fi necesară o naţionalizare completă a băncii, care costă miliarde de lire sterline din banii publici.

FT menţionează că Trezoreria britanică este aşteptată să aleagă un specialist pentru evaluarea activelor RBS, posibil "BlackRock" Inc. sau "Pacific Investment Management" Co., care să analizeze portofoliul de credite al instituţiei.

În luna iunie, RBS a anunţat că directorul său general, Stephen Hester, va demisiona până la sfârşitul aces­tui an, la cererea consiliului de administraţie, care doreşte să instaleze un succesor înainte ca guvernul britanic să lanseze privatizarea băncii. Trezoreria Marii Britanii a decis să privatizeze banca până la finele anului viitor.

În timpul mandatului lui Hester, de aproape cinci ani, activele totale ale băncii au scăzut cu aproximativ 900 de milioane de lire sterline, iar numărul angajaţilor a fost redus cu peste 36.000, după ce banca a fost preluată în 2009 de guvern, în urma unei injecţii de capital de 45,5 miliarde lire. Guvernul speră să-şi recupereze o parte din investiţie până la alegerile din 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb