Rusia amână orice intervenţie pe piaţa grâului

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 august 2010

Rusia amână orice intervenţie pe piaţa grâului

Ministerul Agriculturii din Rusia a amânat orice intervenţie pe piaţa grâului până la sfârşitul sezonului de recoltare - finele lunii octombrie sau începutul lui noiembrie, potrivit anunţului companiei de stat "United Grain".

Oficialii Ministerului au explicat că trebuie efectuate calcule amănunţite privind pierderile suferite de Rusia din cauza secetei şi a incendiilor care au afectat culturile de grâu. Anterior, Ministerul Agriculturii din Rusia anunţase că ar putea vinde 3,1 milioane tone de grâu de panificaţie şi grâu furajer producătorilor agricoli din zonele afectate de secetă. În prezent, Rusia deţine în fondul de intervenţie 9,5 milioane tone de grâu.

De asemenea, Ministerul Agriculturii din Rusia a revizuit în scădere estimările privind recolta de grâu, la 70-75 de milioane de tone în acest an. În estimarea anterioară, ministerul aprecia că recolta va fi de 85 de milioane de tone, comparativ cu 97,1 milioane de tone anul trecut.

Şi "United Grain Company" a anunţat că va reanaliza planul de a exporta un milion de tone de grâu în 2010, urmărind să păstreze grâul în ţară. Până în prezent, compania a exportat 300.000 de tone de grâu.

Culturile de grâu din Rusia sunt afectate de un val extrem de puternic de căldură. În condiţiile date, specialiştii ruşi au estimat că Rusia şi-ar putea reduce la jumătate exporturile de grâu în acest an agricol. Recent, institutul de cercetare IKAR anticipa că exporturile ruseşti de grâu ar putea ajunge la 9,5 milioane tone metrice în anul agricol curent, de la 18 milioane de tone în anul precedent.

Amintim că Rusia a declarat stare de urgenţă în mai multe regiuni producătoare de cereale, ca urmare a secetei care a lovit ţara. Potrivit specialiştilor, această secetă este cea mai severă din ultimul deceniu.

Exporturile, interzise temporar

Guvernul rus a decis să interzică temporar exportul de cereale începând cu data de 15 august, din cauza reducerii culturilor în urma secetei.

Premierul Vladimir Putin a declarat că Rusia are suficiente rezerve de cereale, însă trebuie să prevină creşterea preţurilor pe piaţa internă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb