Rusia menţine rata dobânzii la nivelul minim record de 7,75%

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 septembrie 2010

Rusia menţine rata dobânzii la nivelul minim record de 7,75%

Banca Centrală a Rusiei a menţinut neschimbată rata dobânzii de referinţă pentru a treia lună consecutiv, datorită accelerării ritmului de redresare a economiei ţării, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres. Marţi, Bank Rossii a menţinut rata dobânzii la nivelul minim record de 7,75%, decizie aşteptată de majoritatea analiştilor.

"Rata dobânzii de referinţă este adecvată şi nu ar trebui modificată din cauza inflaţiei. Măsurile monetare nu pot opri creşterea preţurilor, cauzată de secetă", a afirmat în 28 august minis­trul rus de Finanţe, Alexei Kudrin. Minis­terul de Finanţe a majorat estimarea privind inflaţia în Rusia în acest an, între 7 şi 8%, de la o prognoză precedentă între 6 şi 7%, din cauza secetei care a afectat puternic producţia agricolă şi a determinat Rusia să interzică exporturile de grâu.

Economia Rusiei a înregistrat, în iulie, o creştere de 2,5%, comparativ cu perioada similară din 2009. Andrei Klepach, adjunctul ministrului rus al Economiei, a estimat că anul acesta economia Rusiei va creşte cu 4%, iar producţia industrială va înregistra un avans de 7,6% în 2010. În 10 august, ziarul rusesc "Kommersant" a estimat că pagubele pe care le-a suportat economia Rusiei într-o singură lună de pe urma secetei şi a incendiilor se ridică la suma de 15 miliarde de dolari şi ar putea constitui 1% din PIB-ul ţării.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional a estimat că economia Rusiei va înregistra anul acesta o creştere moderată, de 4,3%, autorităţile de la Moscova adoptând în 2009 măsuri eficiente pentru contracararea efectelor crizei economice mondiale. FMI avertizează că "sis­temul bancar este încă sub presiune, iar creditarea se va redresa probabil doar gradual. Totuşi, există semne că acumularea de împrumuturi neachitate la scadenţă este în declin iar băncile şi-au intensificat eforturile de a-şi majora provizioanele şi capitalul".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb