Rusia opreşte cercetările pe tema combinaţiei vaccinului Sputnik V cu AstraZeneca

J.P.
Internaţional / 31 mai 2021

Rusia opreşte cercetările pe tema combinaţiei vaccinului Sputnik V cu AstraZeneca

Rusia a oprit cercetările clinice pe teritoriul său privind combinaţia de vaccinuri anti-Covid AstraZeneca şi Sputnik V, potrivit portalului "Pharmatsepticheski Vestnik", transmite publicaţia spaniolă Cope, conform G4media.

Presa rusă specializată în ştiri din industria farmaceutică a citat un document al Ministerului Sănătăţii din Rusia, potrivit căruia Comitetul de Etică a dat un aviz negativ cu privire la primele două faze ale testelor clinice ale vaccinurilor AZD1222 şi rAd26-S, coduri care corespund ambelor produse farmaceutice.

Atât dezvoltatorii ruşi de vaccinuri, cât şi colegii lor britanici au susţinut de la sfârşitul anului 2020 posibilitatea studierii efectelor combinaţiei ambelor medicamente, pentru a oferi "programe de imunizare mai flexibile" şi pentru a îmbunătăţi imunitatea pe termen lung.

La rândul său, Ministerul Sănătăţii a informat într-un comunicat că nu este vorba despre un refuz categoric al acestei propuneri şi a indicat că decizia va fi luată după ce părţile implicate vor furniza informaţiile solicitate de autorităţile sanitare.

El a explicat că avizul negativ se datorează "absenţei unei serii de documente şi date în cerere", necesare pentru a evalua "aspectele etice şi clinice ale anchetei".

Cercetarea va fi sponsorizată de AstraZeneca, cu sprijinul companiei ruseşti R-Pharm, a Fondului de investiţii directe din Rusia (FIDR) şi a Centrului Gamalei, creatorul Sputnik V.

Studiul prevede participarea a două grupuri de voluntari: primul va fi inoculat iniţial cu o doză de AstraZeneca, iar 28 de zile mai târziu, cu o doză din prima componentă a Sputnik V, iar al doilea grup, cu aceleaşi medicamente, dar în ordine inversă.

O purtătoare de cuvânt a biroului AstraZeneca din Moscova a declarat pentru Efe că până acum nu s-a primit "nicio confirmare oficială din partea Comitetului de Etică cu privire la decizia legată de această cercetare".

"Aceste informaţii nu înseamnă că cercetarea nu este aprobată. Întrebările adresate de Comitetul de Etică se referă la primul pachet de documente. Ministerul Sănătăţii din Rusia ne-a cerut date suplimentare în cadrul procesului de aprobare a cercetării", a mai precizat purtătoarea de cuvânt de la AstraZeneca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb